Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Büyük İsveç Dağ Köpeği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uwtkt.jpg]
Temel Özellikleri
Gözleri çekici ve zeki bir izlenim verir. Sadık, cesur, zeki, akıllı ve çocuk dostudur.

Neler Yapar?
Esas görevi çobanlık ve ahır bekçiliğidir. Ancak muhafız olarak ve küçük arabaları çekme işinde de çok başarılı biçimde kullanılmıştır.

Asla derin uyumayan, gece gündüz dikkatini koruyan en ufak bir seste sıçramaya hazır bir köpek olarak tanınır. İyi huylu, sabırlı ve kolay eğitilebilir olduğu için insana arkadaşlık eden köpek olarak da popüler olmuştur.

Ne var ki açık araziye alışkındır ve kent hayatına uyum sağlayamaz.

Kökeni
Bu cins Ortaçağ'ın sonuna doğru, İsviçreli efendilerine savaşta eşlik eden bekçi ve saldırı köpeği olarak tanınmıştır.
masaallah...
Masallah
Bernese Mountain Dog Cinsi
Sevdiklerini korurlar ve çocuklarla araları iyidir. Yeterli sosyalleşme süresi olursa ev hayvanları ve çocuklarla iyi geçinir. Yabancı fark ettiklerinde havlayarak etrafı uyarırlar ve yabancıları dikkatle takip ederler. Bern Dağ Köpekleri birbirlerine hakimdirler.Büyük, atik bir köpektir. Yayvan, düz kafatası, koyu gözler ve burun, üçgen kulakları, makas dişleri ve yüzünde belirgin bir nokta vardır ( ağızdan başlar ve alına kadar devam eder); düşük seviyede kalın kuyrukları; derin göğsü ve yuvarlak ayakları vardır. Erkekler dişilerden daha büyük olur ancak ikisi de çok güçlüdür.

Bernese Mountain Dog Eğitimi
Bern Dağ Köpeklerine sevgiyle sabırlı yaklaşılmalıdır. İstekli bir öğrencidir ve eğiticisinin sesine hassastır.

Bernese Mountain Dog Bakımı
Bern Dağ Köpekleri fırça ve tarakla düzenli taranmalıdır. Özellikle sert hareketlere maruz kaldıkları bölgelerde ( kulak arkası, boyun, bacaklar ve kalça)... Alt tüyler döküldüğünde her gün tımara ihtiyaç duyarlar. Kulakları silinmeli ve ayaklarının etrafındaki fazla kıllar kesilmelidir.

Bernese Mountain Dog Karakter Yapısı
Bern Dağ Köpeği arkadaş canlısı, uyanık ve ailesine bağlıdır. Akıllı, dikkatli ve sakindir. Yoğun arkadaşlık isteyen bir türdür.
MaşaAllah