Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Bullmastiff
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uwtj4.jpg]
Temel Özellikleri
Yapısı güçlü, ama hantal olmayan bir köpektir. Neşeli, korkusuz, dengeli, itaatkar ve duyguludur. Ancak bu köpek enerjik bir efendinin emrinde olmalıdır.

Bullmastiff, yeterince egzersiz imkanı sağlandığında apartmanda da yaşayabilir. Ev içinde çok hareketli değildir ve küçük bir bahçe de ihtiyaçlarını karşılayabilir. Isı aşırılıklarına karşı hassastır.

Bu köpekler tembel olabileceklerinden düzenli egzersiz onları zinde tutacaktır. Kilo alma eğilimindedirler.

Kısa ve sert tüylerinin bakımı sadece haftalık fırçalama gerektirir. Büyük gövdesini taşıdığından tırnaklar düzenli kontrol edilmeli ve kısa tutulmalıdır.

Neler Yapar?
Bullmastiff zaman zaman inatçı olsa da iyi huylu ancak dikkatli bir bekçidir. Kışkırtılmadığı sürece sakin, korkusuz ve koruyucudur. Nedensiz saldırmasa da davetsiz misafiri yere yıkar ve onu zarar vermeden orda tutar. Aynı zamanda çocuklara karşı töleranslıdır.

Bu köpekler insan sevgisine gereksinim duyar. Bullmastiff aşırı derecede güçlü bir köpektir ve onun için disiplinli ve güçlü bir sahip idealdir. Güvenlik açısından sıkı bir itaat eğitimi şarttır. En azından tasmayı çekmeden yürümesi öğretilmelidir. İnsanlar ve diğer köpeklerle çok iyi sosyalleştirildiğinden emin olunmalıdır.

Bullmastiff diğer köpeklere karşı saldırgan ve insanlara karşı mesafelidir. Yavruyken birlikte büyütülürse diğer ev hayvanları ile arası iyidir. Bullmastiff, Mastiff'den daha agresif bir ırktır. Horlama ve salya akıtma eğilimi olabilir. Yavrular erişkin oluncaya kadar biraz sakardır.

Bu köpekler ses tonuna karşı çok duyarlıdır. Zor bir ırk değildir ancak disiplinli bir sahibe ihtiyaç duyar. Bullmastiff asla bir yere kapatılmamalıdır.

Tarihçesi
Bu ırk 19. yüzyılda Mastiff ile Bulldog melezlenerek elde edilmiştir. Bullmastiff büyük toprak sahiplerinin arazisindeki kaçak avcıları izlemek, bulmak ve zaptetmek amacıyla üretilmiştir. Sert ve tehdit edici olan bu köpeklere kaçak avcıları yakaladıklarında ısırmamaları öğretilirdi.

Bekçilerin bu köpeklere ihtiyaçları azaldıkça gece kamuflajına yardımcı olan koyu kaplan deseni rengin yerine sarımsı açık kahve olanlar popüler olmaya başladı.

Av sırasında koruyucu, ordu ve polis görevlerinde yardımcı ve Güney Afrika elmas şirketlerinde bekçi köpekliği yapmıştır. Günümüzün Bullmastiff'i güvenilir bir aile köpeği ve koruyucusudur. Avcı ve muhafız olarak çok değerlidir, ordu ve polis faaliyetlerinde yardımcı olur.
karaktersız ıtler...
Masallah
bunlar çok sert oluyor maşallah
MaşaAllah