Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Amerikan Su Spanieli
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uwr26.jpg]
Temel Özellikleri
Coşkulu, azimli, itaatkar. Eğitime olağanüstü yatkındır.

Neler Yapar?
Sularda, ormanlarda ve engebeli arazilerde mükemmel bir avcıdır. ördek, bıldırcın, sülün, orman tavuğu ve tavşan avında kullanılır. Bekçi ve insana eşlik eden köpek olarak da çok değerlidir.Evde uyuması gerekir. Bataklıkta avlanabilir. Avı getirir.

Kökeni
Kökeni hakkında kesin bilgi yoktur. İrlanda su spanieli ve kıvırcık tüylü retriever muhtemelen bu cinsin gelişimine katkıda bulunmuşlardır. Amerikan Köpek Kulübü tarafından 1940?da bir cins olarak kabul edilmiştir.
MasaALLAH...
Masallah
MAŞAALLAH güzel ırk
1800’lü yılların ortasında, Fox ve Wolf nehirlerinin bulunduğu vadide, ABD’nin Wisconsin eyaletinde üretilmeye başlanan bu ırk, 1865 yılına kadar tüm dünyada oldukça popüler konumdaydı. Özellikle su ile temas gerektiren av faaliyetlerinde sıklıkla tercih edilen Amerikan Su Spanieli, iki kat kürkü sayesinde her hava koşulunda rahatlıkla avlanabiliyor.

Amerikan Su Spanyeli’nin kökenleri net olarak bilinmese de, yaygınlaştığı dönemde, neredeyse adını duymayan kalmadı. Küçük boyutları ve benzersiz aerodinamik yapısı sayesinde suda çok hızlı yüzebilen bu ırk, özellikle ördek ve su kuşu avlarında avcıların en büyük yardımcısı oldu.
MaşaAllah