Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Alman Spanieli
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: uwqmd.jpg]
Temel Özellikleri
Geniş yüzlü, sağlam yapılı, orta boyutlu bir köpektir. Efendisine karşı duygulu ve itaatkardır, ancak av alanında şiddetli, katı ve inatçı bir yapısı vardır. Avının gırtlağına atılır.

Neler Yapar?
En çetin arazilerde, özellikle tilki ve yaban tavşanı avında kullanılır. Karlarla kaplı, çamurlu ve sulak arazilerde avlanmanın üstesinden kolayca gelebilir.

Avın varlığını farkedince durur, oturur ve avcıyı uyarır. özellikle cesur ve dayanıklı bir köpektir.

Kökeni
1900'lerin başında, Alman Köpek Yetiştiricisi Frederick Roberth tarafından geliştirildi. Roberth, ava yatkın küçük ve orta büyüklükte uzun tüylü köpekleri çiftleştirmiştir. Ancak, ortaya çıkan birleşimin tam olarak nasıl elde edildiği ve hangi köpek türlerinden yararlanıldığı bir sır olarak kalmıştır.
MasaALLAH...
Masallah
MAŞAALLAH güzel ırk
Deutscher Wachtelhund" adı ile de bilinir. Alman Spanieli uzun tüyleri, orta büyüklükteki sağlam gövdesi ve avcılık yeteneklerinin gelişmişliği ile tanınan asil bir ırktır. Fazlasıyla akıllı olduğu söylenebilir. Arkadaş canlısıdır ve ailesine karşı çok fedakâr bir tutum sergiler. Çocuklarla ve yabancı köpeklerle arası çok iyi olmakla birlikte söz konusu yabancılar olduğunda tetikte kalmayı tercih eder. Çok hareketlidir, oyun oynamaya bayılır ve günlük enerji ihtiyacının karşılanması halinde kolay olmasa da apartman hayatına adapte olabilir. Genel anlamda sağlıklı olan bu safkan cins 12 – 14 sene arasında yaşayabilir. Kızıl ve kahverengi tüyleri, uzun kulakları, güçlü kemikleri ve uzun gövdesi ile kendine has bir görünüme sahiptir. Uzun süre yalnız bırakıldığında ayrılık kaygısı yaşayabilir ve depresyona girebilir. Eve yabancı biri yaklaştığında güçlü sezgileri devreye girer ve ailesini havlayarak uyarır.
MaşaAllah