Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: 1 Aylık Kangal Nasıl Beslenir ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar, kuzenimin köpekleri bugün doğdu. 1 ay sonra bana 1 erkek verecek peki ben ne ile besleyeceğim. Hani yavru olduğu için soruyorum. Islak ekmek, Islatılmış bulgur, makarna v.b yer mi ? Ha bir şu mama olayları var köpeğe hiç mama vermesem sağlıksız mı olur ? Ben arada süt yumurta yoğurta veririm. Ama mama verirmiyim bilemem. Son bir şey yal denilen olay var. Yal nasıl yapılır ? Sadece arpa unu ve suyu karıştırırsak yeterli mi ? Bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
Öncelikle en az 50-60 günlük olduktan sonra al, ,imkanın varsa. İlla 30 günlükken alacaksan 1-2 gün sonra yarım parazit hapını yuttur. Sonra 15 gün sonra falan gençlik aşısını vurdur.
Besleme olrak mamayla besleyeceksen fazla söyleyecek bişey yok; zaten mama çuvalının üstünde ölçüleri yazılıdır. mamayla beslemesen bi olumsuz anlamda fazla eksisi olur mu, bence olmaz.
Mama harici besleyeceksen et, süt, yoğurt, yumurta, yemek artıkları vs her türlü verebilirsin.
Yal dediğin gibi arpa ununun suyla ateşte pişirilmesidir. İçine her şey (et, süt, yumurta vs) atabilirsin, atmadan da olur.
t34h3r: "kisa öz; aldiginiz köpegin anne baba fiziksel olarak kalin iri ve yüksek olmali, daha sonra aldiginiz enigin ilk bir yasina kadar protein yüksek mamalarla beslemelisiniz. 2 yasindan sonra iskeleti oturmaya basladigi zaman kalinlasir ve kilosu artmaya baslar".