Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: sivasli seytan
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
savaş;

Boşver şimdi Çakal karlos u ve şeytanı. Az biraz bu işlere meraklısın. dahası bir konu üzerinde fikir jimnastiği yapacak kapasitedesin.

Fikir yürütmek için sordum soruyu. Bi daha yeniliyorum. Sizin köpekler neden kurt boğuyorda bizimkiler boğamıyor.? Bu konuyu tartışalım biraz.
sayın manas hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.
tartışmasına tartışalımda öyle bir iddiam olmadıki neyi tartışalım. Gayet tabii sizinkilerde boğabilir.
saygılar.
Tüh. Bende sevinmiştim.bilimsel bir konuda tartışacak ve seviyeyi ayarlayabilecek birini buldum diye.

Kardeş;

Şöyle diyelim. hani siz dedinizya. geçmişten günümüze 35-40 kurt boğdular diye. bende böyle bir iddiada bulunmadım. boğsalar söylerdim. Sizce neden sivastaki köpekler kurt boğarda nevşehirdekiler boğmaz.
Sayın Manas;

Bizim köpeklerimiz sivasta değil. Ayrıca kangalın bulunduğu yerde kurt var ise ve köpekte hakikaten kangal ise her tarafta boğar. bunun nevşehiri sivası massai düzlükleri olmasının bir önemi yoktur. Ben bunu bilir bunu söylerim.
Ha kangal değilde kırma olanlar neden boğamaz derseniz ihtimaldir ki onlarda boğabilir belki ama ikiside benzer özelliklere sahip olan ve dahası ikiside at olan katananın çektiği arabayı arap atının çekmesi veyahutta koşma kanusundada katananın arap atını geçmesi ne denli zor ise kırma köpeğin kurt boğmasıda o denli zordur. Bu hilkatinin gereği olup bunun bilimsel açıklamasını yapmakta çşu aşamada pek mümkün olası değildir.
(23-11-2009, Saat:03:44)savaş Cenk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sayın Manas;

Bizim köpeklerimiz sivasta değil. Ayrıca kangalın bulunduğu yerde kurt var ise ve köpekte hakikaten kangal ise her tarafta boğar. bunun nevşehiri sivası massai düzlükleri olmasının bir önemi yoktur. Ben bunu bilir bunu söylerim.

Bu söz yetti dostum. aslolan köpeğin iyi olması ve vazifesini yapmasıdır. Ama sayının yüksek olmasının populasyonla alakası vardır.

yani bir yerdeki köpeklerin Kurt boğması için ortada kurt olması lazımdır. Dahası uzun zamandır boğmaları için Kurt neslinin de üremesi lazımdır. Kurtun üremesi içinde karnını doyurması dolayısı ile sürülerden koyun çalması lazımdır. Yani bir yerde köpekler çok kurt boğuyorsa orda kurt çok demektir ve bu kurtlar çokda koyun kapıyorlar demektir. veo bölgedeki köpeklerin tamamı kurtçu değildir.

tam tersi olsa ve bizim yöredeki köpekler hiç kurt boğmasa bu işin doğası gereği koyunda olmaz. ve orta anadolduda büyüyen çoçuklar koyun u alf gibi bişey zannederler.

değilmi?
"""Çelişki meselesine gelecek olursak Sn cemal denerin sadece bir tane köpeği yoktur o nedenlede Sn Kafkas -köpeğnde ismini özellikle belirtmek suretiyle- Cemal Denerin RAKİ isimli köpeğine boğuldu demiş sizde ÇAKAL KARLOS isimli köpeğe boğuldu diyorsunuz. yani şunu demek istiyorum sn kafkas sadece cemal denerin köpeğine boğuldu dese sizde benzer ifadeyi kullansanız teyit ettiğini kabul edebiliriz ama burada köpekler ismen belirtilmiş ve arada çelişki var. o halde bir boğulma olayı varsa bile bunun ŞEYTAN değilde başka ona benzer bir köpek olma olasılığıda gayet fazladır. çünkü aradan geçen bunca zamandan sonra boğan köpeği karıştırmak ne kadar olası ise boğulanı karıştırmakta o kadar olasıdır öyle değilmi. """


cenk bey maçı ali abiyle beraber seyrettik ali abi karlos diyosa karlostur köpeklerin isimleri uzmanlık alanım olmadığı için böyle hatalar yapmamızda doğaldır..affola..
ben sizin bu saplantınızı anlamıyorum biliyomusunuz hukuk kurallarından bahsediyoruz ben hukuk kurallarını çok bilmesemde özümüzde insanız herkes insan olursa zaten bahsettiğiniz hukuk kurallarına gerek yoktur o yüzden çok ilgi alanıma girmiyo bişeyleri yaparken hukuk kuralları değil öncelikle insan olduğumu hatırlıyorum ben..
gelelim şu lastik gibi uzayan şeytan mevzusuna bu mevzuya ister hukuk kurallarından bakın ister insan olarak bakın şöyle bi durum var ortada ben ve ali abi iki kişi bu köpeğin maç kaybettiğinden bahsediyoruz buna inanmıyosunuz ama birisi na malüp diye bi resim atıyo sonra kendide kayboluyo ortadan.. ve savunması bir tek size düşüyo buna inanıyosunuz..şahitlerin bi önemi yokmudur sizce dahası bu konu üzerinde çokda yazmak istemiyorum artık çünkü bunu size inandırmak yada ıspatlamak gibi bi zorumluluğum yok..ama kafanıza takıldıysa selim serkan polat arkadaşımızda bu camiadan biridir ve karlosun sahibidir ulaşılması o kadarda zor bi arkadaşımız değildir dilerseniz ona sorabilirsiniz..
Sayın Kafkas;

Cevap yazma nezaketinde bulunduğunuz için öncelikle teşekkür ediyorum.
Ben yazılanlardan anlayacağımı anladım o nedenle ayrıca birilerine sorma gereğide duymuyorum. Ayrıca kimseyi savunma amacım ve bunun gerekliliğide yoktur. Ben olayın aslı astarı nedir onun meydana çıkması için yazı yazdım yoksa ŞEYTAN boğulsa bana ne namağlup olsa bana ne. Çelişki iyice arapsaçına döndü önceki mesajda Sn. Cemal Denerin raki şimdiki mesajda Sn.Selim Serkan Polatın Karlos oldu hem sahipleri hemde köpekler açısından iş iyice arap saçına döndü.
Fakat sizinde bahsettiğiniz gibi bu konu uzadıkça uzadığı için artık bu konuya ilişkin yazı yazmayacağım.
Sağlıcakla kalınız.
Saygılarımla.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22