Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: İnek Çiftliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar biz bir İnek Çiftliği kurmak istiyoruz Tarla bizim yaylım için yer bol 5 tane Holstein inek karnında yavrusu ile nen başlamak istıyorum bir mandıra ve bir küçük ev yapmaya düşünüyorum su ve Elektirik tarlada mevcut ama kuyum yok ve elektirik daha çekmedim onları da çekmem lazım.
Tercübesi olan var mı nereye baş vurmak lazım nasıl bir iş karlı dır.
Bunları hepsini peşin para ile yapmak istıyorum daire satacağım oturdum daireyi .

Tercübesi olan varsa ve bunu paylaşırsa sevinirim.
usta ; cepten yedirirsen hiçbir zaman kar elde edemezsin dağda taşda yaydırman lazım ya da yayman . süt inekçiliği her zaman iyidir besicilikten bu tercihin doğru ama iyi olmasına rağmen bu bile geçim kaynağı olmuyor artık para getirmiyor . illa yapacağım diyorsan bol verimli süt ırklarını tercih et , en önemli şey yem olayı hep satın alırsan yemi batarsın kendin yem üretmelisin buğday ,çavdar,mısır arpa , kepek vs vs ürünlerden kendin üretirsin yemini . tarım kredi kooperatiflerine başvur bilgi al , mandıraları gez tek tek hepsinden bir fikir kapsan kafanda yaparsın planını Allah kolaylık versin sana.
(21-10-2013, Saat:10:57)yigit_50 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]usta ; cepten yedirirsen hiçbir zaman kar elde edemezsin dağda taşda yaydırman lazım ya da yayman . süt inekçiliği her zaman iyidir besicilikten bu tercihin doğru ama iyi olmasına rağmen bu bile geçim kaynağı olmuyor artık para getirmiyor . illa yapacağım diyorsan bol verimli süt ırklarını tercih et , en önemli şey yem olayı hep satın alırsan yemi batarsın kendin yem üretmelisin buğday , arpa , kepek vs vs ürünlerden kendin üretirsin yemini . tarım kredi kooperatiflerine başvur bilgi al , mandıraları gez tek tek hepsinden bir fikir kapsan kafanda yaparsın planını Allah kolaylık versin sana.

Ya tarlam 100 Konya Dönümü normal dönümün 2 buçuk katı ve icara veriyorum ve ordan da destek var.
Belki d adam tutmam gerekecek bilmiyorum bir araştırmam lazım.
Merhaba,ben Bulgaristanda hayvancilik yapiyorum büyük bas süt icin,Yigit arkadasin dedigi gibi bu isde kendi yemini kendin üretemedikten sonra pek para birakmiyor..Süt isi karli ama orda litresini kac paradan aliyor mandira ve inek fiyatlari ne tam bilmiyorum..Bulgaristanda düsünseydin bu isi elimden geldigi kadar yardim ederdim..İstersen benim burdaki ciftligimi devredebilirim sana düsünürsen..
al küçük 5 tosun kurbana hazırla iyi bir besiye çek o iş zamanla büyür. dip not bu benim düşüncem tecrübem yok