Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeğin kısır oldugunu anlayabilirmiyiz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
merhabalar elime geçenlerde bi dişi geçti , bu dişinin kısır olmadıgını nasıl anlarım ve ya anlayabileceğimiz bir işaret filan varmıdır ?
daha memeleri ve organı hiç gelişmemiş , bu kısır olabildiğinin bir işaretimidir yoksa daha kızana gelmemiş bir enik olabilirmi ? teşekkürler
[Resim: iwz6.jpg]
[Resim: cf8c.jpg]
hiç doğum yapmamış bi dişinin böyle olması normal kısır ihtimali düşük
hocam bi bakıma sorunumda burada başlıyor , bu dişi enik mi hiç doğum yapmamış kimisi 1 yaşını geçmiş diyor kimisi 8 aylık diyor yaşınını anlamanın bir yolu varmı peki ?
1 yasında da olsa 5 yaşında da olsa doğum yapmamış köpek her zaman aynıdır bu şekilde olur
bi itin doğum tarihini bilinmiyorsa anlayan birisi 3 aşşa 5 yukarı yakın bi şey tutturur 8 aylıkla 1 yaşını tutturamayan bi adam itten anlamıyordur hayvanın ırsına göre değişir illa doğum yapması şart değildir kiminin organı yarılmış patlıcan gibi olur kiminkide böyle küçük kimisinin memeleri salkım üzüm gibi sürekli sallanır kimiside doğumdan iki ay sonra çekilir dümdüz olur bu köpeğin derisinin sertlik ve gevşekliğiyle alakalıdır
resimdeki hayvan daha yaşına girmemiş bakımsız olduğu tüylerinden belli daha enik tüyleri duruyor 2 3 aya kalmaz kızana girer.
Bu köpek daha önce en az bir kere tüy değiştirmiş,nerden yaşına girmemiş olacak.
ön bileklerinde boğumlar yok yada ben resimden öyle görüyorum bu demektir ki yasına girmiş yada geçmiş
Sayfalar: 1 2 3