Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Topallama sorunu (kalça)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikller merhabalar.

Malesef yine bir sağlık sorunuyla karşılştık. 4,5 aylık kangal köpeğimin 2 haftaya yakın zamandır sağ arka ayağında sorun vardı, kalçayla ilgiliymş sanırım.

Önce sağ arka ayağı hiç basmıyordu. Topllayarak yürüyordu. Bağlı olduğu zamanda zincire takılmış olabileceğini veya başka bi sebepten dolayı incinmiş olabileceğini düşündük. Kalça bölgesine ve ayagına dokundurmuyordu , genelde yatıyordu ve ağrısı vardı. Ama her zaman yemesi iyiydi.

Bi kaç gün sonra yvas yavas basmaya basladı ve sonrada eskisi kadar olmasada düzeldi. Koşup oynuyodu eski yaptığı herşeyi yapıyordu. İyileştiğini düşündük. Düzeldi dediğimiz gün 3-4 saat kostu gezdi oynadı eskisi gibi sonra yoruldu akşam oldu yattık. Ertesi gün çok şaşırdık yine hiç basamıyodu. Yine aradan 2-3 gün geçti ve düzeldi. Yine cok güzel oynadı koştu eğlendi. Ve ertesi günü yine aynı hiç basamıyordu.

Araştırma yapmadım fırsatımız oldu veterinere götürdük. Romatizma gibi bişey soyleyp ilacını verdi. 4-5 gün kullandık. Yine bi değişme yok. 3-4 gün kötü. 1 gün iyi gibi bi döngü sanki.

Biraz araştırdım kalça çıkığı belirtileri var. Tavşan gibi koşma , yattığı yerden ilk kalktığı zaman hareket kısıtlılığı vs aynı belirtilere sahip. Öncelikle kalça çıkığı tespiti doğru mudur ? Tedavisine yönelik pek bişe bulamadım bide sorunum bu , eğer doğru tespitse tedavisi için ne yapabilirim , ilaç vs var mıdır ? Bağlı kalsın kilo almasın gibi şeyler okuyorum. Bunlar yapılırsa tamamen düzelebilcek midir ?


Bilgisi olan forum üyeleri yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler