Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Avrupa ya ne kadar Anadolu dan Köpek gitti.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Eski ve güncel safkan Avrupa ırklarına özellikle Karabaş,Ala,ve Akbaşlara bakarak görüyoruz ciddi şekilde Anadolu Köpeklerin kanı var.
Eski İngiliz Mastiff.
[Resim: 1294chap24-60.jpg]
Bügünki Mastiff ler St.bernhard kanı taşıyor bu eski mastifflere bakın sanki bir Anadolu Karabaşı.

1800 yılı bir İngiliz Ala bir Mastiff şu an yok böyle Mastiff.

[Resim: 6153vanDycksMastiff.jpg]

Bizim Alalara ne kadar benziyor.



Ve Şimdiki St.Bernhard kanı taşıyan Mastiff eski safkanlardan eser yok.
[Resim: 348indir_2.jpg]



Ve Bizim Köpekler Tarihde Ala bir Malaklı.

[Resim: 508malakli_kopek_osmanli_doneminde.jpg]
Şimdiki bir Karabaş Malaklı.
[Resim: 7372103x6yt.jpg]
Ala bir Coban Köpeğimiz.
[Resim: 6543images_3.jpg]


Bunlar açık bir şekilde bir şeye işaret ediyor bizden aldıkları kaliteli hayvanlara sahip cıkmışlar deyışık isimler koymuşlar biz ise kendi Köpeklerimizi yıllaraca karabaş veya coban Köpeği altında bir sürü Genetik varıyasyon gösteren Doğal safkan köpeklerimize sahip cıkmadık vs.
Karabaş diyerek Yabancıların rahtladık ve Köpeklerimisin değerini düşürdük.
Şuanda Türkiyede Kangal,Malaklı,Kars,Akbaşh ,Yörük vs gibi Köpeklerimizi yeterli değeri gördünü inanmıyorum belki Kangal ondan harıç hayır.


Bir yugoslav Cuvasz.
[Resim: 5055indir_1.jpg]

Akbaşh.
[Resim: 2766images_4.jpg]
Onlar sahip cıktı bizim Akbaşlara Amerikalılar kurtardı bu Köpekleri ve biz şükür yeni yeni uyandık .

Mastin Espanyol(Espanyol Mastiffi.
Espanyolar bu ırkı Kangal,Malaklı vs gibi Köpekler nen kulanarak elde etti bu da böyle kabul görüyor hem de bunuda inkar eden yok.
[Resim: 6339images_1.jpg]
[Resim: 6712images_2.jpg]
[Resim: 4449images.jpg]
diyom diyom anlamıyonuz italyanlarda denizlerde ingilizlerde karalarda sömürgecilik yaparlardı it üretmek onların harcı değildi sağdan soldan çaldıkları itleri kendilerine ırk yaptılar soktumun italyanı denizdemi üretti ? şerefsiz ingilizlerde kan emmekten fırsat buluptamı geçmişinden bu güne aktardı bu nesilleri efendim geçiniz bunları, köpeklerin bi çoğu orta asyadan taşınmıştır 1800 lü yıl daha kaç gün gerimizki türklerin hayvancılık tarihleri m.ö ye dayanır çalmış bizim itimizi resim çekilmiş TOP . ingilizlerin tek iti var oda konteslerinim kucaklarında gezdirdikleri küçük kıllı finolar.
(20-05-2013, Saat:01:51)KOÇOĞLU Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]diyom diyom anlamıyonuz italyanlarda denizlerde ingilizlerde karalarda sömürgecilik yaparlardı it üretmek onların harcı değildi sağdan soldan çaldıkları itleri kendilerine ırk yaptılar soktumun italyanı denizdemi üretti ? şerefsiz ingilizlerde kan emmekten fırsat buluptamı geçmişinden bu güne aktardı bu nesilleri efendim geçiniz bunları, köpeklerin bi çoğu orta asyadan taşınmıştır 1800 lü yıl daha kaç gün gerimizki türklerin hayvancılık tarihleri m.ö ye dayanır çalmış bizim itimizi resim çekilmiş TOP . ingilizlerin tek iti var oda konteslerinim kucaklarında gezdirdikleri küçük kıllı finolar.

İşte aslında bu bir bilinen gerceği yansıtıyor bizim Medeniyetin zirvesindeyken Avrupalılar daha yeni yeni gelişiyormuş.
Ama bir şey de deme hakkımız var mı bilmem biz sahip cıkmazsak onlar cıkar.

En önemlisi şuan ırklarımısı kendi yerel ırklarımısı Melezleşdirmemiz.
Tarihi araştırsak kim bilir ne Köpekler gitti bu topraklardan.
(24-05-2013, Saat:09:26)Kaporal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tarihi araştırsak kim bilir ne Köpekler gitti bu topraklardan.

2 gün önce denizlili hançerde 22.500 liraya bosnaya gitti
EVET YENİ DÖNEMDE TÜRKİYEDE KALİTELİ MAÇLAR ÇIKARTAN KÖPEKLER GİDİYOR BU DURUMU KONUŞMAK GEREK ASLINDA GİTMESİNDE FAYDAMI ZARAR MI VAR BUNLARI TARTIŞMALI
yapılan çalışmanın hiçbir bilimsel dayanağı yok,tespitler hem guvenılır hem de geçerli değil,sadece benzetmelerle yapılan önermeler.
Sayfalar: 1 2 3 4 5