Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Koyun Kuzu Alımı Hakkında Yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Özellikle koyun, kuzu işinden anlayan arkadaşlara bir sorum olacak.
11000 lira istediğim bir arabam var. Bunu koyun veya kuzuyla takasta kullanmayı düşünüyorum. Şu an pazarlık aşamasında olduğum birisi var. Bir de sadece tekif veren başka bir arkadaş var.
İlk konuştuğum kişinin teklifi; 21 adet kuzu. Bunların 15 tanesi erkek (10 tanesi 5-6 aylık, 5 tanesi 3-4 aylık), 6 tane de dişi kuzu. (bunlar da 3-5 aylık) 1 tane de koyun.
2. kişi ise 22 tane gebe koyun teklif etti. Bu arkadaşla daha konuşmadım. Tanesi 475 liradan. Koyunların resimlerini gördüm ama genç mi çıkma mı tam anlayamadım. Bu fiyat gebe koyun için nasıldır?
Bu ikisinden hangisi daha iyi olur? Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.
Biz erkek kuzulari besiye cekip kestiriyoruz.ama cok yiyor zahmet istiyor.disi kuzularda zaten kucukmus.buyuyene kadar kim öle kim kala.koyunlarin hepsi gebeyse bide genc koyunlarsa fiyati iyi.koyunlarin disine bak.oynamaya basladiysa hayir gelmez daha.memelerine bak kör memeyse olmaz.dogan kuzusu ölür.Koyunlar gencse damizliktan cogaltirsin.seneyede amorti etmeye baslar.erkek kuzulari kestirirsin.disileri damizliga birakirsin.boyle.bizde 1000 bas var.bu sekilde yapiyoruz.erkekler kesiliyor disilerin iyisi damizlik.
Koyunculuk yapacaksan koyunlari al.ama genc ve gebelerse.erkek kuzularla disileri alirsan ucu belli olmaz o isin
(14-05-2013, Saat:04:50)wearyfeat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Biz erkek kuzulari besiye cekip kestiriyoruz.ama cok yiyor zahmet istiyor.disi kuzularda zaten kucukmus.buyuyene kadar kim öle kim kala.koyunlarin hepsi gebeyse bide genc koyunlarsa fiyati iyi.koyunlarin disine bak.oynamaya basladiysa hayir gelmez daha.memelerine bak kör memeyse olmaz.dogan kuzusu ölür.Koyunlar gencse damizliktan cogaltirsin.seneyede amorti etmeye baslar.erkek kuzulari kestirirsin.disileri damizliga birakirsin.boyle.bizde 1000 bas var.bu sekilde yapiyoruz.erkekler kesiliyor disilerin iyisi damizlik.
Koyunculuk yapacaksan koyunlari al.ama genc ve gebelerse.erkek kuzularla disileri alirsan ucu belli olmaz o isin
Öncelikle bilgilerin için teşekkürler. Bana da koyunlar mantıklı geliyor ama işte genç-yaşlı pek ayırt edemedim.
Kuzular için kurbana olur dedi bana sahibi. Şimdi 4-5 aylık bir erkek kuzu kurbana kadar ne kadar yer. Ortalama bir fiyat verebilir misin?

Kurbanda koyunu pek tercih etmiyorlar.eti kokuyor diye.
Ben ortalama 130 erkek kuzuyu bir bucuk ay besiye cekiyorum.
Besiye cekince sabah , torbasi 35 lira olan tapa yemden bir torba ,4 5 torbada saman ,70 kiloluk 2 tane yonca balyasi dökuyorum.yonca yada saman satin almiyoruz ondan fiyat veremiyecem.aksamda aynisini dokuyorum.
Cok yediriyorum.6 aylik kuzu 95 kilo geliyor masallah.kurbanda 10 liradan satsan 950 lira ediyor.onada pek yanasan olmuyor.750 civari satiyoruz kurbanda.kurban yerinda erkekler kaliteliyse damizlik olarakta almaya gelen cok oluyor.biz pazarda kurbanlik olarak degilde damizlik olarak daha cok sattik..mallarimiz kaliteli.tigem mali.
sen koyunlara bak yşlı degilse al kardeş şugan koyun fiyatı 500 ve 750 civarı degişiyor koyununa göre.zaten 22 koyun 1100tl eder kuzudan zarar edersın 22 koyunun 22 de kuzusu olsa 44 eder ..al koyunu üresin saygılar
Bilgiler için teşekkürler. Koyunlar mantıklı gibi duruyor.
Koyunların sahibi gebe tahirova diye yazmış ilan başlığında ama 475 liraya gebe tahirova bana ucuz geldi. Sizin görüşleriniz nedir?
Koyunların sahibiyle konuştum. Koyunlar 1-3 yaş aralığında ve gebelik durumu 2,5-3 ay arası. Cinsleri tahirova olmasa bile fark eder mi?
Sayfalar: 1 2 3