Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Malaklı kırma bir köpek cinsi mi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
(11-05-2013, Saat:03:35)muhasebeciboğar09 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]dodak ile malak farklıdır.lütfen kavram kargaşası yapmayalım.mastif mi malaklımı önce ki orjin ayrı konu.malaklı da meraklısına güzel it.dodaklı yada kip ağızlı safkanlar meraklısına farklı güzel it.

Farklıdır herhalde,hayır yani,dudak malak demek ama dodak ne demek bilemiyorum,o zaman farklıymıştır.

Muhasebeci neden boğuyorsunuz onu da anlamadım ,muhasebecilere düşmanlığınız mı var,bir de sizin tedrisatta malak ne olarak geçiyor?
Buyurun Dünya nın her yerinde Avurtlu,Kemikli,Göz sarkması olan safkanlar iri Köpeklerin özünde vardır bu Devlerde görünen bir durum Fereklerde deyıl tabi ve hepsi kökeni mesopotamia,Doğu Anadolu ve iç Anadolu ama bizde hiç yok olan bir malaklı o da kırma öylemi.
St.Bernhard
[Resim: 3004images_1.jpg]
Do-Khyi (Tibbet Mastiff bilinen en eski Coban Köpeği ırkı).
[Resim: 9115images_3.jpg]
Mastino Neoapolitano
[Resim: 6972indir.jpg]
[Resim: 6028images.jpg]
Fransız Mastiff( Dogue de Bordeaux)
[Resim: 1491images_2.jpg]
İngiliz Mastiff(Old english Mastiff)
[Resim: 6813indir_1.jpg]


Dünyan nın her yerinde Kemikli,Dev, Avurtlu,Göz sarkması olan Irkları mevcut bizde de Aksaray Malaklısı ve hepsi bunlar Akraba ırklardır Molosser diye geçmişdir bunlar.

Molosser Ailesi.
[Resim: 8590images_4.jpg]

Osmanlı dan bir Ala bir Malaklı.
[Resim: 508malakli_kopek_osmanli_doneminde.jpg]

Bunlar hepsi ispat ve hem tarihi hemde Genetik hem bilimsel .
Onun için vay işte kırdılar bu Avurt nerden geldi bu Göz sarkmalar.vs
Siz yıllardan beri Anadolu dan her Köpeğe Kangal dediniz şimdi nerden geldi diye şaşırıyorsunuz.
Aslında kangal da demediler karabaş deyip geçtiler
Bir şeyi daha dikkat cekmek istıyorum iri ırkların hepsinde aynı aşırı iri İnsanlar da gibi Eklem,Kemik sorunlar meydana cıkabilir.
Malaklı iri bir Köpek eğer bir gün bizde Kalça Röntgen standart olursa ve sağlıklı kalça olan hayvanlar çiftleşdirilirse o zaman daha sağlıklı bir Malaklı ırkına sahip oluruz.

Birde dikkat cekmek istediğim bir nokta bir Köpek ne kadar iri bir gene sahip ise o kadar vitamin,Mineral,Proteine ihtiyacı vardır onu da doğal gıdalardan almalı ne fazla ne az ........
Bir Malaklı ırkı Köpek yavaş büyümeli zorlanmamalı 18 aylık olana kadar et 3/1 gecmemeli.
Sade ekmek verilmemeli.
Yavruyu koşdurulmamlı,bağlamamalı ancak o zaman Köpek sağlam bir iskelet ve Düzgün bir Köpek olur.
Sivas Kangal köpeğine benzeyen Malaklı ayrı ırk ama hepsi milli değer Türk çoban köpeği hepsi Akbaş ta nasıl ayrı ırk ise malaklıda öyle iç güdüleri bir görev aynı sadece fiziksel farklıllıklar var bide kişinin zevk tercihine kalmış hangi ırk hoşuna gidiyorsa onu besler iç güdü bir yetiştirmek önemli kanında bekçilik sürü korumacılıgı boğuş sadaket asillik dostluk vb hepsi var sadece yetiştirmek önemli küçük bi cocuk nasıl küçükken yeteneği olan birşeyle eğitim alıp kendini geliştiriyorsa buda aynen öyledir.malaklılar daha agresifler insanlarımız nasıl bölge bölge fiziksel farklılıkları varsa köpeklerimizinde öyle fiziksel farklılıkları vardır normal ama Hepsi Türk çoban köpeği Kan aynı Bizim Gibi köpeklerimizde Asildir St.Bernhard İngiliz Mastif tibet mastifi cart curt kırması diyenler cahildir sadece neymiş efendim onlara benziyor benzer arkadas örnek kartal afrikadada var türkiyedede rusya dada ama farklı yapılara sahipler köpeklerde öyle benzeyebilir , Kangal'a göre daha iri yapılı gerdanlarıyla kısa tüyleriyle köpekten anlayan bilir, özellikle kafa ve ayaklarda bu fark daha çok belli oluyor. Dudakları (malakları) büyük ve sarkık, kuyruk kamçı l kıvrık şekildedir omuz yüksekliği erkeklerde 75-95 cm, dişilerde 65-85 cm. Ağırlıkları erkeklerde 70-120, dişilerde 50- 80 kiloyu buluyor. Çoğunlukla boz karabaş ve sarı karabaş renge sahip olan bu ırkta akbaş ve ala renkte olan köpeklere de rastlanıyor. Dışarıdan bakıldığında hantal ve tembel gibi duran Malaklılar, gerçekte çok seri ve hızlı köpekler olarak tanınıyor. Yabancı ve kötü niyetli insanlara karşı son derece saldırgan olan Malaklı bu yüzden koruma köpeği olarak 'mükemmel ırk' olarak kabul ediliyor. yüzyıllardır var bu ırk —Anadoluda Yüzyıllarca Yaşamış olan Çoban köpeklerimiz farklı yapılara sahiptirler İçgüdüleri Aynıdır.Ayrım Yok.ama Bi gerçek her alanda malaklı ve kırmaları iyi işler başarmıştır. Cihan Yaman
müjdeler olsun... daha dün burda malaklı yoktur olmadığını ispatladım diyen müsveddeler malaklı yarışması düzenliyor...üstelik yarışmanın hakemiymiş... paşa gönlüne göre ırk icad eden adamdan ne beklersin zaten... hidayete ermek böyle bişey galiba... bakıp ibret alalım... deveye diken..............
(15-05-2013, Saat:07:01)muhasebeciboğar09 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]dudak başka malak başkadır.mastif orjin bir ırktır.anadoluda eski medeniyetlerden beri varolması doğal.anadoluda eskiden mastif yok denilmiyorki.akdeniz uygarlıkları eskiçağlardan beri mastifi taşımışlar.kabartmalarda da görülmesi doğaldır.kangal da orjin bir ırktır.malaklı bu iki ırkın melezidir.malaklı safkan desek ;gözlerdeki kalçalardaki göğüsteki vaziyetler düzelecek ve ağızdaki salya duracakmı???kangal tipine yakınlaşmış fakat mastif özelliklerini taşıyan bir melez.sevene güzel.herkes hayrını görsün.koçoğlu bak almanyadan gelen betof ile kürt saitin kangal dişisinin eşlenmesinden start alıyor dedim.mesela tangolar aksarayın eski ve sert bir it soyu olup zaman içinde bu tip eski safkan ırklarlada çiftlenerek üretimine devam edilmiştir.hala dahada sert çeneli,çene kilidi olan safkanlarla çiftlenerek üretilmektedir.sert safkanların malklılarla çiftlenerek ireltilmesi sözkonusu.ben çiftlemelerde saf genlerin aktarılabilmesi için safkanları tercih ediyorum.şu an bir 22 bir 12 aylık iki eniğim eğitimde.seneye beraber bir gen testi yaparız koçoğlu.irtibat telefonum 05417703859.ortama saygılar.

benim anlamadığım bu malaklı denen itin geçmişi 1.000 yılı aşmış bu almanyadan gelen betofla kürt sait dediğin adam 1.000 yıl öncemi vardı bu ırk onlardan türedi ben uğraşamıycam ali aydoğmuş beyefendiyi kürsüye davet ediyorum.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6