Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Malaklı kırma bir köpek cinsi mi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Şimdi Malaklı yoktur kırmadır diyen arkadaşlara bir soru sormak istiyorum bu Köpek Doğu anadolu bulunmuş bir taş Kabartması ve büyük ihtimal tüm anadolu da yaygın bir köpek Cinsi .
Malaklı ve mastiffe benzerliği tartışılmaz büyük ihtimal Malaklı ve Mastiff in aynı atası.

Şimdi Avrupalılar iri Köpeklere ne diyorlar Mollosser(ST.Bernhard/Bulldog/Mastiff/Mastino Neapolitano vs) ve Mollosser Yunan İnsanlardı ve bu Köpekleri Romalılar nan Avrupaya getiren onlardı onlar üstün di diğer Avrupalılara bakarak daha üstün bir medeniyete sahip idi ve ortağa doğu ve Asya nan yakın ilişkilere sahip olan onlar ortağa doğudan bilim/ilim ve hayvanlar götürüyordu.

Bunu tüm avruplılar kabul ediyor.
Onun için Mastiff burdan gitme ve Malaklı nan yakın akraba ve tarihde aynı Köpek.
Malaklı Dudak demek ve bütün iri Köpeklerde bü görülebilir ve tarihde bu topraklarda her zaman vardır.
Ve bence malaklı nan mastiff kırmaları bile melez sayılmaz cünkü aynı ırk dan gelmeler.
Ama bizde her zaman saf Malaklı Köpekler var idi.

Malaklı yok diyen bu Köpek ne ya bu İngilterede deyıl bizim Topraklarda bulundu.
Millet bizimkine sahip cıksın bizde bizimkine yok diyelim.
Milatan 400 yıl önce önce Malaklı ve diğer iri ırkların atası sanki bir malaklı nın Kopyası.
[Resim: images_4.jpg]
Bu taş kabartması 2500 yıl önesine ayıt bir Köpek ve savaşçıya ayıt bulundu yer Mesopotamiya.
Malaklı kırma falan deyıl nasıl akbaş/Yörük/Kangal/Tazı ve Van Kedisi Angora kedisi gibi Avrupaya ithal edilen safkanlar.
Eşsiz milli değerlerimiz sahip cıkmamız iyleşdirilmemiz ve ileri doğru daha iyi kaliteye ulaştırmamız gereken bir ırk.

malaklı kırma köpek değildir konu başındada belirttiğim gibi kangal nasıl bi ırksa malaklı da o şekilde bi ırktır bende her ikiside var ve taban tabana farklı hayvanlar bunu klavyede yazan değil bakan büyüten bilir
[Resim: 668images_3.jpg]

Güzel bir Malaklı örneği sallı ve kemikli güçlü bir Köpek.
"nasıl akbaş/Yörük/Kangal/Tazı ve Van Kedisi Angora kedisi gibi"

kaporal dostum angora kedisi yok tavşanı var Big Grin yazın için teşekürler.
(14-05-2013, Saat:07:43)KOÇOĞLU Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]"nasıl akbaş/Yörük/Kangal/Tazı ve Van Kedisi Angora kedisi gibi"

kaporal dostum angora kedisi yok tavşanı var Big Grin yazın için teşekürler.

Yani onlar gibi yerli bir safkan ırk.Idea
Ankara kedisi dünyada Angora Kedisi diye bilinir.Wink
Angora
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Türkiye Cumhuriyeti başkenti Ankara'nın eski adı
Altı kişiden kurulu Ankaralı müzik grubudur Grup Angora
Bir kedi türü Angora kedisi
Bir keçi türü Angora keçisi
Bir tavşan türü Angora tavşanı


Ankara kedisi, dünyaca tanınan bir kedi ırkı. Anavatanı Anadolu olan Ankara kedisi, en eski uzun tüylü kedi soylarından birisidir. İlk kez 17'nci yüzyılın denizcileri tarafından Avrupa'ya da götürülmüştür.
18'nci yüzyılda Avrupa asillerinin sevgilisi haline gelmiş olan Ankara kedisi, bu zamanlarda örneğin Fransız krallarının saraylarında ve her yerde mevcuttu. Diğer uzun tüylü bir kedi soyu olan Fars kedisinin ortaya çıkması ile Ankara kedisi yıldızı solmaya başlamıştır. Ancak 1950'li yıllarda Amerikalı kedi yetiştiricileri tarafından tekrar bir Ankara kedisi çifti Anadolu'dan götürülerek yetiştirildiğinde, tekrar sevilen bir ev kedisi olarak eski meşuriyetine kavuşmuştur.


Ankara Kedisi
Bugünkü Ankara kedileri güçlü, enerji dolu ama nazik, orta uzun ipekimsi tüylü bir kedi olarak tanınır. Çok hareketlilerdir, atlamayı severler, yeterince ilgi ve şefkat görmezse bunu zorla elde etmeyi iyi bilirler.
Ankara kedisi saf ve doğal bir kedi türü olmasının yanı sıra Türkiye'nin ulusal hazinelerinden biri olarak görülür. Ankara kedisi pek çok kişi tarafından orijinal uzun tüylü kedi olarak kabul edilir.
Eski adı Angora olan Ankara; ipeksi, zarif desenli ve uzun postlu hayvanların evi olarak bilinir. Ankara kedileri; hâlâ Türkiye'nin köylerinde ve kırsal yerlerinde, yüzyıllardır neredeyse hiç değişikliğe uğramadan dolaşmaktadır. Bu kadar zaman boyunca hayatta kalmasını sağlayan özellikleri; içgüdülerine oldukça bağlı ve son derece zeki olmasıdır. Günümüzde, özgür yaşamak yerine insanlarla yaşamaya alışmış olsa da kendine özgü güçlü kişilik özelliklerini korur. Bir Ankara kedisi beslemiş ya da görmüş olan biri, bu gerçeği bilir.


Tekir bir Ankara kedisi
Ankara kedisi, Avrupa'da görülen ilk uzun tüylü kedi olarak bilinir. 10. yy.ın başlarında Vikingler tarafından Avrupa'ya getirildiği ve bu yüzden günümüz uzun tüylü kedilerinin atası oldukları bilinmektedir. Bugünkü Ankara kedisi; varlığını 60'lı yıllarda kendisinden Amerika'ya, sonra da Avrupa'ya ithal edilen Ankara Hayvanat Bahçesi gibi kuruluşlara borçludur.
Ankara Kedisi, 16. yüzyılın sonlarında bilimadamı Claude Fabri de Peirese ile birlikte Fransa'ya varmıştır. Vücudunun güzel ve oryantal yapısı, kısa zamanda popüler olmasını sağlamıştır. 1868 yılında bir İngiliz yazar tarafından "genellikle boyun kısmında uzun, gümüşe çalan muhteşem ve farklı tüylere sahip güzel bir kedi" olarak tanımlanmıştır. Bu türün beyaz rengi, türünün gerçek temsilcisi olarak görüldüğünden, beyaz kediler için Ankara Hayvanat bahçesi tarafından bir üreme programı başlatılmıştır.

dudak başka malak başkadır.mastif orjin bir ırktır.anadoluda eski medeniyetlerden beri varolması doğal.anadoluda eskiden mastif yok denilmiyorki.akdeniz uygarlıkları eskiçağlardan beri mastifi taşımışlar.kabartmalarda da görülmesi doğaldır.kangal da orjin bir ırktır.malaklı bu iki ırkın melezidir.malaklı safkan desek ;gözlerdeki kalçalardaki göğüsteki vaziyetler düzelecek ve ağızdaki salya duracakmı???kangal tipine yakınlaşmış fakat mastif özelliklerini taşıyan bir melez.sevene güzel.herkes hayrını görsün.koçoğlu bak almanyadan gelen betof ile kürt saitin kangal dişisinin eşlenmesinden start alıyor dedim.mesela tangolar aksarayın eski ve sert bir it soyu olup zaman içinde bu tip eski safkan ırklarlada çiftlenerek üretimine devam edilmiştir.hala dahada sert çeneli,çene kilidi olan safkanlarla çiftlenerek üretilmektedir.sert safkanların malklılarla çiftlenerek ireltilmesi sözkonusu.ben çiftlemelerde saf genlerin aktarılabilmesi için safkanları tercih ediyorum.şu an bir 22 bir 12 aylık iki eniğim eğitimde.seneye beraber bir gen testi yaparız koçoğlu.irtibat telefonum 05417703859.ortama saygılar.
(15-05-2013, Saat:07:01)muhasebeciboğar09 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]dudak başka malak başkadır.mastif orjin bir ırktır.anadoluda eski medeniyetlerden beri varolması doğal.anadoluda eskiden mastif yok denilmiyorki.akdeniz uygarlıkları eskiçağlardan beri mastifi taşımışlar.kabartmalarda da görülmesi doğaldır.kangal da orjin bir ırktır.malaklı bu iki ırkın melezidir.malaklı safkan desek ;gözlerdeki kalçalardaki göğüsteki vaziyetler düzelecek ve ağızdaki salya duracakmı???kangal tipine yakınlaşmış fakat mastif özelliklerini taşıyan bir melez.sevene güzel.herkes hayrını görsün.koçoğlu bak almanyadan gelen betof ile kürt saitin kangal dişisinin eşlenmesinden start alıyor dedim.mesela tangolar aksarayın eski ve sert bir it soyu olup zaman içinde bu tip eski safkan ırklarlada çiftlenerek üretimine devam edilmiştir.hala dahada sert çeneli,çene kilidi olan safkanlarla çiftlenerek üretilmektedir.sert safkanların malklılarla çiftlenerek ireltilmesi sözkonusu.ben çiftlemelerde saf genlerin aktarılabilmesi için safkanları tercih ediyorum.şu an bir 22 bir 12 aylık iki eniğim eğitimde.seneye beraber bir gen testi yaparız koçoğlu.irtibat telefonum 05417703859.ortama saygılar.

Bazı kişiler Malaklıyı Melezledi diye Malaklı esikden beri yok mu diyeceğiz.
Binlerce malaklı hepsi melez mi bence Mastiff kırması çok bariz bir şekilde belli olur ve bu coğunda söz konusu deyil.
Bunun cevabı asılında ancak araştırarak sormak lazım eskiler.
Ben şahsi fikri Malaklı alan korum Köpeği dir ve eskiden beri Dövüş için üretilmişdir bir ırk dır.
Kangal düz basar kaça bilmesi gerek davarda kurt peşinde.
Malaklı ise yan basar ve bu hayvanlaın bazılarında çok güçlü arka bacaklara sahip ama kacamazlar.
Malaklı götü başı eğri olmasın nın başka sebebi iri olduğundan İnsanlar gereken bakımın sağlıyamıyor hayvana gereken kalsıyum protein vermıyorlar bunu dedelerimiz de emek verirsen ayaklrı eğrilir et de de öyle.
Götür bakalım Malaklıyı Avrupaya baksınlar bir adamlar olacak mı eğrilik.

Kangal ve Malaklı tamamen farklı görevleri olan farklı yapıları olan bir ırk.
Malaklı Melez dersen bunu ispatlaman lazım bir iki kişi kırdı diye onu tarihde var olmadını ve Melez oldunu ispatlamaz ve her malaklı kırmadır dıyemeyız.
Birde şu sorun var Kangal nan Mastıff kırması niye kötü başı eğri oluyor o zaman hiç mantıklı deyıl.
Ve avurtları göz sarkmaları tipik bir Mollosser özelliği ve dünyadaki iri ırkların hemen hemen hepsinde görülür.

Ayrıca Belki binlerce sene önce Malaklı da Kangal oluşdu uzmanlar Kangalar eskiden sürat kazansın diye Tazı ile melezlen me söz konusu olabileceğini düşünüyor çünkü.
İri ırkların ne dudak sarkmaları ve aşırı kilo olmadı için tam Molosser olarak kabul edilmiyor.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6