Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: sizce boz çoban köpeği adında bir ırkımız var mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
(25-02-2013, Saat:03:19)ELPRESACANARİO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aslında sadece bozlar için değil karayaka, karadeniz, kars çoban köpeklerimizde de bu sıkıntı var. Mesela ben karayaka renk tipinde kangallar olduğuna inanıyorum, daha önce besledim de. Renk dışında fiziksel ve karakter bakımdan kangaldan en ufak farkı yoktu. Ama ona farklı bir tür diyenler de yok değil.

Bir çok şeyi bilime dayandırmadan yorum yapıyoruz. Mesela ben boz ile ilgili DNA çalışması yapıldığını kangal ve malaklı ile bir bağlantısı olmadığını öğrenince düşüncelerim değişti. Ben bu tür karmaşıklıkların dna ile çözülebileceğine inanıyorum.

Ankara dışında olacağım için bir kaç hafta internete giremeyeceğim. Hani cevap yazamaz isem şimdiden kusura bakmayın...

merak ettim ve araştırdım bozlarla ilgili Dna çalışmasını ama göremedim yetkili arkadaşlar yardımcı olabilsinler se sevinirim nerede bulabilirim

(24-02-2013, Saat:05:55)ELPRESACANARİO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]DNA araştırması yapıldıysa buna diyecek bir şeyimiz yok elbet. Benim aradığım cevap buydu zaten. Bilimsel bir çalışma olup olmamasıydı.
(25-02-2013, Saat:03:31)hazrolu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]merak ettim ve araştırdım bozlarla ilgili Dna çalışmasını ama göremedim yetkili arkadaşlar yardımcı olabilsinler se sevinirim nerede bulabilirim
kardeş,tam yetkın bır calısma degıl,ancak ülkemizde odtu ve tubıtak ın yaptıgı arastırmanın yada dnamydog gıbı yabancı kokenlı ufak kurulusların yaptıgı calısmalardan daha derin bir calısma yürütülüyor.
ancak ilk baslarken yapılan calısmada bozlardan kangallardan malaklılardan alınan örnekler netıcesınde ,evet bu kopekle farklıdır görusu kuvvet kazandı.
zaten şu anda 6. nesıldeyız,5 nesıl oldugunda ırk kabul edılıyo kopekler.
ben ırkın başlatan ayıran kısısı oldugum ıcın bılgım oluyor,calısma tam anlamı ıle bıttıgı zaman buraya tum verileri koyacagım.
tek basıma akn tülübaş olarak dünyayı kandırmadık yanı Smile
(24-02-2013, Saat:09:43)Kangal_izm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]boz bir renktir irilikle alakası yoktur ve gurek kurtçul demek ve sokak köpeğide kurda giderse onada gurek denebilir..
köpekleriniz güzel hatta görüntü olarak süperler anlamadığım bu cins sizden başka kimsede yok neden ?

izmirlim;
1000 üzerinde köpekten bahsedıyorumSmile

cıftlıgımde ise sadece 6 kopek beslıyorumSmile

sizce bu dıger kopekler neredeler?

www.turkishboz.com

www.naturalbornguardians.com

http://www.rockymountainkangal.com/

amerıkadaki bazı BOZ besleyen URETEN ve SAHIP CIKAN dostlarımız

TBBA STORE AND DONATION CENTER
BOZ SHEPHERD DOG BREEDERS ASSOCIATION TBBA TURKISH BOZ SHEPHERD WORKING FAMILY PROTECTION DOGS

Turkish Boz Shepherd Working Livestock Guardian Family Protection Dogs: Join the Membership, Find a Breeder or Puppy, Get Involved!
MEMBERSHIP PAGE

If you are interested in becoming a Turkish Boz Breeder Association Member, please contact



for additional information or questions/comments.

TBBA MEMBERSHIP
Members (Owners of Purebred Turkish Boz Shepherds or Percentage Boz Not Breeding)
Susann Rambo, Virginia, USA

Ryan Tucker, Washington, USA

Jim Thune, Idaho, USA

Becky Burkheart, Texas, USA

Kelly McMullen, Louisiana, USA
Paul & Lynn Jones, Nevada, USA

Brad Anderson, Arizona, USA

Robert Bard, Texas, USA

Patricia Seeley, Texas, USA
Junior Members (TBBA Members between ages 9 and 17)
Hannah Parker

John Parker

Dyllan Moras
Kirk Kuykendall

Emily Kuykendall

Hunter Urrutia
Supporters (Admirers and Supporters of the Turkish Boz Shepherd Breed)
Jesus Milla Kegel, D.F. Mexico

Jorge Perez Serrano, Mty, Mexico

George French, Virgina, USA

John Lagen, Texas, USA

Don Feldman, California, USA

Judy Lagen, California, USA

Roxanne Cunningham, Massachusetts, USA

Shaunna Herrington, Texas, USA

Rudy Jabouri, Michigan, USA
Diane Tadlock, Texas, USA

Bob Dickson, Nebraska, USA

Nichole Cross, Massachusetts, USA

Garreth Cross, Massachusetts, USA

Gina Dooth, Texas, USA

Stacy Urratia, Texas, USA

Ryan Boyle, Texas, USA

Tony Urratia, Texas, USA
Breeder Members (Registered TBBA Breeders)
Vose Babcock, Montana, USA

Brian Peckinpaugh, Texas, USA

Robert Taffet, M.D., NJ, USA

Tom Sundin, Washington, USA
Matt French, Texas, USA

Charles Gray, Texas, USA

Mike Hummel, Ohio, USA

A.D. Blair, Kentucky, USA

kore-çin,malezya,peru,canada,almanya,fransa,ıngıltere,

şanlıurfa,nevsehır,ızmır,denızlı,bursa gibi illerimizde yuzlercesı mevcut.

mayıs ayında yarısmamız olacak,orada canlı olarak gelıp gorebılırsınız.
(24-02-2013, Saat:11:53)KOÇOĞLU Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(24-02-2013, Saat:09:43)Kangal_izm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]boz bir renktir irilikle alakası yoktur ve gurek kurtçul demek ve sokak köpeğide kurda giderse onada gurek denebilir..
köpekleriniz güzel hatta görüntü olarak süperler anlamadığım bu cins sizden başka kimsede yok neden ?
soy olmayabilir ama boz itten toros eteklerinde oldukça var


ayrıca 3-4 yıl evvel bu sitede birisi resim paylaşmıştı bunun cinsi ne diye malaklı dediğimde bu gün her köpeğe malaklı kırması yok malaklı değil diye bilgiçlik taslayanların bi çoğu malaklıda neymiş ilk defa duyyoruz diyenleri çok iyi hatırlıyorum şimdi hepsi it doktoru olmuş yazar olmuş bu site bileni bilmeyeni alim yaptı malaklının meşhur olması tanınması 5 yıllık bi mazi çok sürmeyecek 3-4 yıl içinde BOZ profesörleride çoğalacaktır boz bi ırktır fakat aynı şeyi şu karadeniz dağ köpeği için söyleyemeyeceğim bana göre o köpekler ovarkaların kırmasından başka bişey değil varsa bilimsel bi teyidi bişey diyemem ama genede benim için gürcistan tarafından giren kafkasların kırmaları

Belkide gürcüstandakiler karadenizdekilerin kırmasıdır
Anadoludaki malaklı olmayan ve kangal olmayan melez ırk elbette boz çobandır...
hakkatten zavallısınız.o kadar hırslı bı sekılde kompleks yapmışsınız kı,gercekten kuduruyorsunuz,ağzınızdan saçılan salyalar buralara kadar gelıyor.
vay memlettekı sanal ıtcıler siziWink.Wink
(28-02-2013, Saat:06:05)kromagnon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]isteyen boz der isteyen tuz der ama işte maalesef biri çıkar bu işin ekmeğini yer.amerikalılar koyun beslemiyor boz ırkıda meydanlarda iş görmüyor bunu daha fazla uzatmanın manası ne.

Birisi bu işin ekmeğini yediği zaman niye malesef olsun? Bir insanın sevdiği işi yaparak para kazanmasında, geçimini temin etmesinde ne kötülük olabilir işinin hakkını veriyorsa. 4 yıldır bu siteyi takip ediyorum yaptığım yorum sayısı 4 ü geçmez. Bu milletin akn Tülübaşla alıp veremediği nedir çözemedim.(Kendisini Tanımam siteden takip ettiğim kadarıyla). Siteye resmi atılan köpeklerin en bakımlıları akn beyin köpekleri. Yerleri tertemiz. köpekler sağlıklı demekki ciddi bir emek var ortada. Adam yıllarca emek vermiş birşeyler yapmak , başarmak için çalışmış uğraşmış şimdi bu uğraşların sonunda ekmeği gelip başkasımı yesin. Adil olan bu mudur.
Bozlar meydanda niye iş görmüyormuş onu da çözemedim; Çıkıyorlar Türkiyenin En iyisi gözüyle bakılan köpeklerle çatır çatır maç yapıyorlar. yeniyor ama yeniliyor. Başabaş mücadele veriyor. Diş atmıyor, Ağlamıyor. çemkirmiyor. boğuş işi ırk, enerji ve nefes işi. itin biri daha hazır olabilir daha nefesli olabilir maçın sonunu bağlar.Örn Kırmızı - Bozi maçı. Bence hiçte meydanlarda başarısız değiller.Gayette başarılılar. Haksızlık etmeyin Adalet bir gün sizede lazım olabilir. Trabzon Bülent Sivrikaya
sayın zulümkar bey maalesef dememin nedeni bu şahsın bu köpeklerden para kazanmasıyla ilgili değil kendisinin kesinlikle bildiği halde bazı gerçekleri istediği gibi yorumlaması .anadoludaki köpekler moloss türüdür vede eski roma imparatorluğunun gladyatör köpekleri olan mastiff cinsinden bölge coğrafya ve iklim koşullarına göre adapte olmuş zamanlada TÜRK lerin anadoluya yerleşip yerleşik hayata geçmesi vede hayvancılık işiyle uğraşmalarından dolayı bu köpeklerin gücünü çobanlık yönünde ıslah edip kullanmalarıyla ortaya çıkmıştır.videolarında köpeklerinin tanıtımını yaparken kesinlikle mastif kökeni bulunmamaktadır diyor vede bol bol kinolojiden bahsediyor eğer kendi kinolojinin ne olduğunu biliyorsa kangal,malaklı,akbaş vede sözde boz diye nitelendirdiği köpek ırkının mastife kinolojik olarak malaklıyla beraber en çok benzeyen köpek ırkı olduğunu görmek istemiyor veya işine gelmiyor.amerikada yaptırdığı dna testlerine gelince 6 jenerasyona yaptırdığı dna testinde köpeklerinin dna larının uyuşması çok normal bu aynı gayrımeşru doğan çocukların babalarının tespitinde dna örneği almakla aynı şey veya şöyle örnek verim sokaktan 2 sokak köpeği alın 6 göbek çiftleştirin en son çıkan yavrular atalarının dna sıyla aynı olacaktır,burdan kastım sözde boz ırkının sokak köpeği olduğu değildir yanlış bir tarafa çekilmesin.ayrıca amerikanın ırk konusunda güvenilirliği de tartışılır amstaff ı kendi federasyonlarınca ırk kabul etmişlerdir fakat bu köpeğin straffordshire bullterrierinden ıslah edilip türediği vede straffordshire ninde normal bullterrierlerin av köpekleriyle ıslahıyla ortaya çıktığı bilinmektedir,yani olaya nerden bakarsanız bakın fcı,kif zart zurt ne derse desin TÜRKİYEDEKİ çoban köpeklerinin asıl soyu hep aynıdır.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14