Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: sizce boz çoban köpeği adında bir ırkımız var mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Anlaşıldı,kinolojıden bakamayacagınız için size bir seyi daha fazla anlatmak mümkün görünmüyor.ben hickimseyi anti tez yada bana veya kopeklere karsı muhalefet olarak görmüyorum.
Dna calısmaları 3 yıl evvel yapılıp ilk cıkan sonuclarda,kangal yada malaklı dan hatta bir cok baska coban kopegınden farklı cıkmamıs olsaydı ,dünyadaki millet cıkıpta evet tamam akn tülübaş demişse bu ırktır diyerek üretmeye başlamadı herhalde.
Ayrıca,sürekli malaklı malaklı diyorsunuz,bana 15 yıl evvelinden önce bugunki gercek orjınal malaklıyı kimse gösteremedi.evveliyatı olmayan bir köpek tipi günümüzün orjınal eski malaklı dedigimiz köpeği.ben her zaman diyorum,kesinlikle mastiff kanı ile bu kadar mastiffleşti orta anadolunun kopekleri.
Bilim bize şunu da ispat etsin diyetim siz aksini arastırın bakalım;
Boz mu eski malaklı mı? Konya denizli nevsehır urfada 100 yıl evvel de iri yarı uzun agızlı kuyrugunu tam sarmayan kopek var iken,aksaray malaklısı nın 20 sene evvelinden gerisi yok.
Daha bilimsel cevap vereyim anlayacagınız dilde;
Doğada alın stopu dedigimiz kafa tipli doğal bir hayvan yoktur.alın stopu demek GÜNCEL İNSAN SECİCİLİGİ İLE ÜRETİLMİŞ MASTİFF DEMEKTİR.
Bozlarda hic bir zaman mastiff tipli kafa olmaz.uzun agız düz alın ve dudak olur.kangalda ise kama tipi kafa olur.bu iki tip kafa yapısıda eskidir.saflık yanı doğal safkanlık göstergesidir.alın stoplu agır ve asırı kaslı mastiff tipli köpek daha güncel daha yeni bir köpektir.
Bilimse bilim,üretimse üretim.

Tekrar soruyorum; neden malaklı ile kangal melezleri bozlara benzemıyor? Ne huy ne karakter olarak? Boz malaklıdan cok farklı bir yapıya ve karaktere sahiptir.
Ben irkin adını koydum,yeni ırk olusturmadım bunu hala anlayamıyormusunuz?

1000 den fazla köpekten bahsediyorum anlayamıyormusunuz?
Yada beni hic mi takip etmediniz,resimlerime bakmadınız facebookta? 2000 e yakın farklı köpeğin resmi var ,hepsıde dünya capında tanınıyor,benzerlikleri ile nam salmıs köpek ırkıdır.
Netice itibari ile;
Doğal safkan olmasaydı,dünyayi mı kandırdık şimdi biz? Smile))
DNA araştırması yapıldıysa buna diyecek bir şeyimiz yok elbet. Benim aradığım cevap buydu zaten. Bilimsel bir çalışma olup olmamasıydı.
Smile...
Bu köpeklerden onlarca,yüzlerce üretilmiş üretilen köpeklere bakınca hiç işten anlamayan adam bile renk,kemik,iskelet olarak ayırabilir bu özellikleri taşımasa bu köpekler akn TÜLÜBAŞ çıkıpta soyunun rüştünü ıspat etmeye çalışır mı ? üç beş günlük üretim sonucu değil,yıllarca uğraşılmış bir sonuca varılmış ayrıca bu köpekler birbirine benzesin diye uğraşılmamış yapay bi uygulama yok bildiğim kadarı ile doğal olarak bunlar renk,kemik ve iskelet olarak hep aynı oranda ürüyorlar yukarıdaki yazıları okuma fırsatı bulamadım ama şahsi düşüncem budur

bi kangal köpeklerini inceleyin bi malaklıları inceleyin bide bozları inceleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız
boz bir renktir irilikle alakası yoktur ve gurek kurtçul demek ve sokak köpeğide kurda giderse onada gurek denebilir..
köpekleriniz güzel hatta görüntü olarak süperler anlamadığım bu cins sizden başka kimsede yok neden ?
(24-02-2013, Saat:09:43)Kangal_izm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]boz bir renktir irilikle alakası yoktur ve gurek kurtçul demek ve sokak köpeğide kurda giderse onada gurek denebilir..
köpekleriniz güzel hatta görüntü olarak süperler anlamadığım bu cins sizden başka kimsede yok neden ?
soy olmayabilir ama boz itten toros eteklerinde oldukça var


ayrıca 3-4 yıl evvel bu sitede birisi resim paylaşmıştı bunun cinsi ne diye malaklı dediğimde bu gün her köpeğe malaklı kırması yok malaklı değil diye bilgiçlik taslayanların bi çoğu malaklıda neymiş ilk defa duyyoruz diyenleri çok iyi hatırlıyorum şimdi hepsi it doktoru olmuş yazar olmuş bu site bileni bilmeyeni alim yaptı malaklının meşhur olması tanınması 5 yıllık bi mazi çok sürmeyecek 3-4 yıl içinde BOZ profesörleride çoğalacaktır boz bi ırktır fakat aynı şeyi şu karadeniz dağ köpeği için söyleyemeyeceğim bana göre o köpekler ovarkaların kırmasından başka bişey değil varsa bilimsel bi teyidi bişey diyemem ama genede benim için gürcistan tarafından giren kafkasların kırmaları
Aslında sadece bozlar için değil karayaka, karadeniz, kars çoban köpeklerimizde de bu sıkıntı var. Mesela ben karayaka renk tipinde kangallar olduğuna inanıyorum, daha önce besledim de. Renk dışında fiziksel ve karakter bakımdan kangaldan en ufak farkı yoktu. Ama ona farklı bir tür diyenler de yok değil.

Bir çok şeyi bilime dayandırmadan yorum yapıyoruz. Mesela ben boz ile ilgili DNA çalışması yapıldığını kangal ve malaklı ile bir bağlantısı olmadığını öğrenince düşüncelerim değişti. Ben bu tür karmaşıklıkların dna ile çözülebileceğine inanıyorum.

Ankara dışında olacağım için bir kaç hafta internete giremeyeceğim. Hani cevap yazamaz isem şimdiden kusura bakmayın...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14