Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: sizce boz çoban köpeği adında bir ırkımız var mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Boz Kardes Yazilanlara Bakarak Sunu Belirteyim Ben Sizin Konunuzda Taraf Degilim Benim Bildigim 3 Kopek Irkindan Sormusssun Bilgileri Bilimsel aciklamalari ile Evet Netten Destekleyip yazdim Bildigimin Haricindekini Bilgi Maksatli altini Ciziyorum Net destekli Resim vs ekledim.
Ama Siz Boz Irkini Turkiye Kopek Irkalarindan dir Deyip Belegeler iseniz Kangal Malakli Yoruk Kopekleri Karadeniz Kopekleri ve Hatta Kars Kopekleri ( Doguda Bircok ilde mevcuttur gezen bilir Van Sirnak Beytulsebap Hakkari vs ) çatal Burun Av kopekleri Turk Tazisi Kopay gibi ozaman herkes sizin deidiginize Katilir bu soylemi sizden baska Dile getiren yok.
Ha Varsa Boyle bir irk Bizde sizi Ayakta alkislariz siz ispatladiginiz zaman Tabiki...


Aytek,taraf olmadan bir seyler yazdığını görüyorum elbette.tanıdıgın ırklardan malinois uzerine bir seyler anlatayım;
İnsana karsı drive,french ring sport,belgium ring sport gibi spor dallarında en basarılı ırktır.bu diger aşşa yukarı aynı olarak görülen diger iki köpekten cok fazla farklı oldugu ilk karakteristik ve fiziksel yapı hız ve güc ,çene basıs farkının görülebileceği yerdir.
Kars köpeği sadece kuzey doğu anadoluda bulunur.hakkarıde asla bulunmaz.
Boz coban köpeğinin,
Almanya
Amerika
Kanada
Çin
Kore
Malezya
Peru
Rusya da adı ile üreten,boz shepherd dog world club adı altında kayıtlı dünya klübünde resmi kayıtlar ile üretilmesi zaten varlığının ilk ispatıdır.
Bugun bir köpek ırkının nüfus sayısı 1000 adet üzerinde iken,bırbırı ile eslestiginfe yine birbirine benzer bireyleri ortaya cıkıyorsa buda ırk demektir.
Ayakta alkış beklemiyoruz,milli servete sahıp cıkıyoruz.gereken birimler ve devlet bana bize bu konuda full destek oluyor zaten.
Şimdi;

Kriter olarak dünya köpek ırkları nasıl ayrı ise ,türkiyedeki kopek ırkları da birbirinden aynı şekilde ayrılmıştır.

Kangal ,alabai fizik boyutunda daha sivri kafalı topkuyruklu davar itidir
Malaklı,mastiffin ta kendisidir
Boz ,satır agızlı orta asyadakı cao ( satır agızlı ,at kafalı) köpeklerin uzun sagrı ve beli uzun olanlarının bir kuzenidir.

Bugun alabai,mastiff,orta asyanın eski ^^ ALAN ^^ köpekleri ne kadar birbirine benziyor ise ,ne kadar aynı ırk ise o kadar aynı ırktır.

Cepten giriyorum resim ekler anlatırım detayları
boz çoban köpeği diye bişeyi siz çıkarmatya çalışıyosunuz.illaaaki yöresel isimler var.gewnel anlamdan tr de en belirgin çoban köpeği ırkları kangallar akbaşlar ve kafkas kıllıları var.yöresel olaraktaa yörük itleri yarı kıllı çerkez itler filan var ama boz çoban köpeğini sizden başkalarından hiç duymadık yeni bir ırk çıkarmaya çalışıyosunuz bence
İnternetten araştırma yapmak çok normal... Köpekler üzerine uzmanlaşmış birisi bile bilgilerini tazelemek için sık sık notlarına bakar. O kadar köpek ırkı var, takdir edersiniz ki ismen bilsek bile atasına kadar bilmek her yiğidin harcı değil. Ha internetten yaptığım araştırmalarda ise köpeklerin tarihlerine baktım...

Tamam dünya boz ırkını tanımış kabul etmiş, siz çok iyi tanıtmışsınız ancak ülkemize yeteri kadar tanıtamamışsınız sanırım. Ülkenin büyük bir bölümü bozdan haberdar değildir eminim. Malaklıyı bile çoğu kişi kangal sanıyor. Taa Peru'dakiler bilip üretiyor dediğinize göre, ancak ülkemizde bilen yok.

Irk olmasına bir şey demiyorum, sadece kangal ile malaklıdan ortaya çıkmış olabileceğini söylüyorum. Bu benim düşüncem, aksini kanıtlayacak somut delillere ihtiyacım var. Kangal ile malaklı birleşiminin ıslahından oluşma ihtimalleri yok mu?
manşetten verdiğin sözümü tekrarlayayım evet ben kinoloji, zootekni, ırk ıslahı pedigre konusunda yetkin biri değilim.konuya müdahil olmam boz yok demek için değil, karabaş renktir şöyle de gitsin böyle de gitsin demeni bilimsellik bi tarafa dilimizde, sosyo-kültürümüzde ülkemizin doğusuyla, batısıyla; her sosyo-ekonomik düzeydeki insanımızın benimsediği değeri renk olarak görmen sebebiyleydi.doğuda sait kurtay'ın batıda şeref sezen'in orta anadolu'da kamuran semiz'in karabaş dediği köpek nasıl oluyoda istanbul'da boza dönüşüyor.
ıslah çalışmaları belirli sayıda farklı popülasyondan belli oranda karakterin gelecek nesillerin yavrularında da oluşmasını sağlayarak süreki, özgün, homojen yapı oluşturmasıdır.örneğin amerikada ıslah edilen beeflo ineğinde; 3/8 bizon, 5/8 arizona sığırı kullanılmıştır.bozların gen havuzunu oluşturduğunu söylediğin konya, nevşehir, doğu-batı torosların itlerinin boz kan hattındaki oranları nedir?nevşehirde kasap kamuranın karabaş dediği köpekle boz arasında genetik olarak % kaç fark vardır ki arada on kat fiyat farkı oluşmaktadır.dahası sözde yeni bir ırk ortaya çıkmaktadır.
her kopek bir digerinden türemistir illaki ve kopekleri siniflandiracaksaniz iskelet yapisi kuyruk tüy hepsini dikkate alirsaniz boz coban kopegi kendi basina ayridir bilmeyenler iyice arastirabilir bence arastirma yetmez gidip gozleriyle gormeliler 100 tane coban kopegi arasindan bu akn Tulubasin bozlarindan die ayirirsiniz 1 tanesini cunku tamamen farklilar .ben kopekden anlamam bu kendi dusuncem ..kimse önyargili olmasin ve surekli antitez üretmesin bos yere..gidin dna sini malakli yada baska bi itle karsilastirin %100 ayni cikarsa ancak baska bir irk olmadiginin kanitidir bence sonuc olarak ulkemizin itleri sahip cikalim degerlerimize kostek degil destek olalim bunlarin 1 i ecnebide olsa buraya getirmek icin kuyruk olurdu..herkese selam saygi Murat Tatar.
(24-02-2013, Saat:02:39)murattatar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]her kopek bir digerinden türemistir illaki ve kopekleri siniflandiracaksaniz iskelet yapisi kuyruk tüy hepsini dikkate alirsaniz boz coban kopegi kendi basina ayridir bilmeyenler iyice arastirabilir bence arastirma yetmez gidip gozleriyle gormeliler 100 tane coban kopegi arasindan bu akn Tulubasin bozlarindan die ayirirsiniz 1 tanesini cunku tamamen farklilar .ben kopekden anlamam bu kendi dusuncem ..kimse önyargili olmasin ve surekli antitez üretmesin bos yere..gidin dna sini malakli yada baska bi itle karsilastirin %100 ayni cikarsa ancak baska bir irk olmadiginin kanitidir bence sonuc olarak ulkemizin itleri sahip cikalim degerlerimize kostek degil destek olalim bunlarin 1 i ecnebide olsa buraya getirmek icin kuyruk olurdu..herkese selam saygi Murat Tatar.
Arkadasim Ben Kopekten Anlamam Diyorsunuz Farki Hakkinda 100% luk Garanti ile Konusuyor sunuz Sahsim Adina Ben Yoktur Demiyorum Var ise Biz bilmiyoruz Diyorum akn Kardesin Bunu isbatlayip Sunmasi Biz Kopek sevenler icin anadoluda Yetismis Farkli Bir irkin Varligini Bilmek Tabiki Gurur Verici Bir Durum Destek Maksatli Yazip Cizmektense Bilerek Olayi Teyid etmek Aydinlatan Ogreten Olmak daha iyi degilmi.
akn Kardes Ben Ayakta alkislariz Derrken Kimsenin Bilmedigi Varligindan Haberi Olmadigi Bir canlinin tarafinizdan Varliginin ispatlanmasi Tabiki Alkisa Takdire Sayan Bir Olay Ben iyimser dusunerek Tiacaret Maksatli uretilmis Bir Irkmis Gibi Gorunmesinden Algilanmasindan Muzderibim insallah Onumuzdeki Aylarda Turkiyeye Gelecegim Musait Olur iseniz Ziyaretinize Gelirim Yakindan Gorme Sansimiz Olur...

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14