Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: sizce boz çoban köpeği adında bir ırkımız var mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
(22-02-2013, Saat:04:26)romasenco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]yukarıdaki hakaretler maalesef özelde bu sitenin genelde köpek camiamızın kronik bir sorunu
görüş ayrılığına bağlı zıtlıklar ve güvensizlik zihinsel süreçlerde algısal deformasyonlara neden olur.geçmiş deneyimler ve motivlerimiz zihinsel, duygusal ve davranışsal tepki ön eğilimi olarak ön yargıları oluşturur.bana karşı saldırgan, mütecaviz tavrını ve sınırı aşmayan küfürlerini bu nedenle anlaşılır buluyorum.ancak küfür sadece duygu ifadesidir amaca yönelik düşünce ifade etmez.
burada bana soru sorulsun, dediğim olsun amacıyla değil düşüncemi söylemek için yazıyorum.doğruyu ben bilirim iddaasında değilim bilmiyorumda zaten ama karabaşa renk,boza ırk demekle osmanlı torunu olunmaz.
tanınmıyoruz derken ben tanınmamız gerekli anlamında yazmadım bende yabancıları ve uzantılarını gerekli faydalı bulmuyorum.
ismim şeref daha önce facede konuyla ilgili düşüncelerimi yazmıştım.farklı nick kullanmadım.bu kadar takılıp tepki göstereceğini bilsem önce kendimi tanıtırdım.karabaş-boz muhabbeti benim için bir detaydır.uzman değilim bildiğimi söylemeye çalışıyorum.köpeklerin isminin boz büz olması onların değerli, iyi köpekler olduğu emek verildiği gerçeğini değiştirmez.

Bilgiler icin teşekkürler.Bnmde kesinlikle inanmadığım, boz,buz,biz diye insanlar elindeki köpeklere deger kazandırmaya calışıyorlar.(Üretici baglamında konuşuyorum)Oysa kırma oldugunu kabul et.Sahibi oldugun köpeklerin kaliteliyse,meyadana getirildiği ırkların özelliklerini taşıyorsa, kesinlikle emeginin karşılığnı alırsın.Ama insanız, illa elimizdekine sahip olamdıgı degerler yükleyerek, onu olmadık bir unvanla görmeye yada göstermeye calışmak,bazan ticari bazande duygusal güdülerle yanlışa sevkediyor.Tıpkı kangal'ı sürü,coban köpeği olarak görmemiz gerekirken onu dövüş köpeği olarak görmeye calışmamız gibi.Dövüş bu hayvanın gelişmiş bir yönüdür.Ama bütünü o değildir.Sadece boz değil malaklı dediğimiz köpeğide ısrarla kangalla hic bir baglantısı olmayan bir ırk gibi görmeye calışıyoruz.Tabii burda malaklı cinsine neredeyse bir asırdır verilen emeği göz ardı edemeyiz.''KANGAL-MASTİFF birleşimi malaklıyı ortaya cıkarmıştır''tezi genel kanı'dır. Boz yada guregh yada herneyse,malaklıyı bir tutmak mümkün değildir.Malaklı artık ic anadolunun markası haline gelmiş,kangalla arasındaki farkları barizleştirmiştir.Ama boz,karayaka vs vs kangal ve malaklının birleşimi sonucu ortaya cıkmış köpeklerdir.
(22-02-2013, Saat:07:31)qheilan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]akn abiyi yılalrdır takip ederim. köpeklerinede diyecek laf yok. dünyaya satılan köpekler hakkında kimse bişey diyemez zaten.

ama boz çoban köpekleri kangal-malaklı arası ıslah edilmiş bir cins. ırk demiyorum bence ırk değil. ama ıslah edilmiş çok temiz bir soy. eğer boz çobanı ırk yaparsak çorc beto avşr gibi damarlarıda ırk ilan etmemiz lazım.
damar ayrı ırk ayrı boz itler eskiden beri var dünya kabul ettiyse bize bok yemek düşer saygılar.

(22-02-2013, Saat:10:51)KOÇOĞLU Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(22-02-2013, Saat:07:31)qheilan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]akn abiyi yılalrdır takip ederim. köpeklerinede diyecek laf yok. dünyaya satılan köpekler hakkında kimse bişey diyemez zaten.

ama boz çoban köpekleri kangal-malaklı arası ıslah edilmiş bir cins. ırk demiyorum bence ırk değil. ama ıslah edilmiş çok temiz bir soy. eğer boz çobanı ırk yaparsak çorc beto avşr gibi damarlarıda ırk ilan etmemiz lazım.
damar ayrı ırk ayrı boz itler eskiden beri var dünya kabul ettiyse bize bok yemek düşer saygılar.

Dünya düne kadar kangalı, akbaşı, malaklıyı bir tutuyordu, bence fazla itibar etmemek lazım yabancılara... Ha kaldı ki benim köpeği mi de benden iyi bilecek halleri yok. Yurtdışındaki kangalların çoğunu görüyorsunuz, süs köpeğinden farksız olmuşlar, tipleri değişmiş... Yabancıların tek bildiği kangalın kuyruk sarması...
gardaşlarım bu köpeklerin genetiği değişmiş ırk olarak çok sade bizim bildiklerimiz bir kaçtane boz çoban köpekleri denizli eskişehir elazığ şanlı urfa bir kaç yerde daha var aklıma gelmeyen buraya has sen kangal beslersin diyeri malklı beslr kimi akbaş besler bu işe yıllarını vermiş insanlar var akn hoca bu işi biliyor
(22-02-2013, Saat:04:26)romasenco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]uzman değilim bildiğimi söylemeye çalışıyorum.
bende egitim ve tecrubenı sordum,cevapların yıne buradakı gibi kınayelı ve kendınce bır kac degısık kelıme ekleyerek yazarsan dedıgm duruma düşersin.
şimdi daha kurcalama bu işi.

önce elestırmeye calıstıgın yada vardır yoktur dedıgın konuda YETKİN BİR İSİM OL.tecrubelerını göster,o zaman yerıne gore cevabını alırsın.
anlayan anlamıs,sen halla kendınce karabas akbas boz büz derdındesın.
unutma,ınsanlar senın sandıgından daha akıllı olabılırler.Wink


(22-02-2013, Saat:05:20)ELPRESACANARİO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Karabaş dediğimiz köpekleri nasıl tek ırk olarak görmek doğru değilse karabaşın içeriğini ırk çorbasına çevirmek de doğru değil. İnsanlar daha malaklı ile kangalı ayıramazken bir de boz çıktı tam ikisinin arası bir ırk gibi.

buraya el presa canarıo yazmıssın,
sana bır soru sorayım:
presa canarıo ıle canecorso arasındakı farkları kınolojık olarak acıklarmısın?
ıkıncısı:

NEDEN YERDE MALAKLI KANGAL KIRMALARI DOLUYKEN ,BU KOPEKLER BOZLARA BENZEMIYOR?
GÜNCEL MALAKLI denılen kopekler,
bildiigniz mastıff tıpı kopektır.
evvela bu işi bilmeyen 3-5 kişi buraya yazmıssınız.

bana su sorulara cevap verebılecek bır egıtımlı arkadas varsa yazsın?
yoksa diş doktoru beyın amelyatı yaparmı gibi saçma sapan yorum ve soruları herkes kendıne saklasın.

neden heryerde bozlara benzer kopekler yok?
neden her malaklı kangal kırması bozlara benzemıyor,ama bozlar kendı ıcınde bırbırıne benzıyor?

daha kolay soru soracagım?

belcıka :
malınoıs
tureveren
gronendal ırklarının bırbırınden farkını anlatabılecek bır babayıgıt varmı?

ingiliz mastıff ile bullmastıff farkını boyut dısında anlatabılecek olan varmı ?

dagestan volkodav ıle korhsanı koepklerının farkını anlatabılecek olan varmı ?

kopek ırklarının ne oldugunu bılmeden,bu ırktır bu ak tır bu karadır demek cehaletten baska bır sey degıldır.

bugun bu memleketın kopeklerı:

KANGAL
BOZ COBAN
MALAKLI
AKBAS
KARADENIZ COBAN
ANADOLU COBAN KOPEGIDIR.

tabı bu sızlerın hangı pencereden baktıgınza baglıdır.
ben dunyada kı tek kopek ırk bılımı olan KINOLOJI penceresınden sıze konusuyorum.

kınolog degılım,ama kınolojıyı ,ırkları bırbırınden ayırabılecek kadar iyi bılırım.

pitbull ile staff farkını kınolojık olarak yazabılecek bırısınıde aramıyor degılım.

hadı bu sorulara cevap verınde üst düzey bır tartısma fıkır alıs verısı olsun.
bızde bıraz paslanmısız,malaklı kangal boz tartısmasında.
http://naturalbornguardians.com/turkish-boz-shepherd/


http://turkishboz.com/breed-standard/
ben sadece bu soruyu sormak istıyorum boz nereden geldi aksaraydan deyılmi kopeyın annesı babası aksaray kopeyı deyılmı ....
ayrıca,
cok yakında yapacagımız bır televızyon programı ıle,

ulkedekı yerlı ırkların tanıtımı ve anlatımı ıcın yola cıkıyoruz.

tum dunya bu yapacagımız programı 4 gözle beklıyor.
ulkede kopekler:
kangal
boz coban
malaklı
akbas
karadenız dag
ve anadolu coban kopegı olarak ayrı ayrı tanıtılacaktır.

DUNYA TURK COBAN KOPEKLERI KLUBU olarak ta,dünyanın heryerındekı bıze baglı klupler ile ,bu ısı tum dunyada BIZLER KOPEKLERIN SAHIPLERI MILLET olarak kontrol edecegız.

bız,bızden sonrakı nesıllere daha ıyı kopekler bırakmak yola cıktık,bu yoldada bugune kadar gelınmemıs bır noktaya ulastıysak,kıçımızdan ırk uydurdugumuz ıcın degıl,MILLI SERVET ımız olan bu ırk kopeklerı

dogru sekılde koruyup,tum yerlı ırkları ayrı ayrı tanıtıp dunya ya anlattıgımız ve dunyadakı ınsanlara bunu kabul ettırıp,dıkatlerı buraya cektıgımız ıcındır.

trkangal sıtesınde,hayatında koepk yetıstırmemıs,3 nesılı bırakın ,2 nesıl kopek uretıp ortaya basarılı iş cıkartamamıs,kınolojının k sından anlamayan 3 kısı soyle dedı boyle dedı dıye bız yolumuzdan dönecek degılız.
bu boz coban kopeklerı eger ırk ıse,kangal ve malaklıda ırktır.
boz coban kopeklerı ırk degılse,turkıyede safkan ırk yoktur.

bunu ben degıl,BİLİM SÖYLUYOR.
bilmeden bana sallamayaın,ayrıca tartısmaya gırmek ve benı elestırmeye calısan arkadaslara sımdıden dıyeyım,reel kımlıgınız ve turk coban kopeklerı adına yaptıklarınızı bana buraya sunmadan,asla doru duzgun cevap alamazsınız.
herkes haddını bılecek,bız bu sogukta it boku,tüyü vs ıle ugrasıyoruz.çamurla ugrasıyoruz.
sürülere kopek dagıtıyoruz,çıkma cakma kopek degıl,iyisini verıyoruz.
verdıgımız kopeklerı hayalı olarak anlatmıyor,rsım ve vıdeolarla sureklı paylasıyoruz.
herseyımız seffaf. oyuzden burada elestırecek yazacak kısıler,bana seffak gelsın,kendını ve urettıgını yaptıgını emegını ortaya koysun,sonra konusalım.
bız kımseye BOZ COBAN KÖPEĞİ VARDIR DIYE ISPAT ETMEYE CALISMIYORUZ.
VAR OLAN BIR GERCEGI KIMSE KIMSEDEN SAKLAYAMAZ.GÜNEŞ BALCIKLA SIVANMAYACAGI GIBI.

(23-02-2013, Saat:05:28)taka61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]ben sadece bu soruyu sormak istıyorum boz nereden geldi aksaraydan deyılmi kopeyın annesı babası aksaray kopeyı deyılmı ....

BOZ AKSARAYA SADECE TUZKOYDEN ÇALINDIGI ZAMAN GEÇERKEN UGRADI.

ne anası ne atası aksaray degıldır.
eger dudaktan bahsedıyorsan : her dudaklı malaklı ıse,her topkuyruk kopekte kangaldır.

buyuk garıp dedesıdır,tahır emmıde dogmustur,sam annesıdır tuzkoyde dogmustur.

boz coban koepgı BOZ dan turetılmıs bır ırk olsaydı haklıydın taka61
ancak boz coban kopegı boz un tıpındekı kopeklerı ayırarak,ıslah ederek,sadece o tıp kopekler uretımde kullanılarak saflastırılan,tıpı korunan DUNYA CAPINDA BASARILI OLAN BIR KOPEK IRKIDIR.

BOZ KELIMESI,
LAZCA KÜRTCE GIBI YEREL DİLLERDE KABA GÜCLÜ İRİ YARI anlamına gelır.

boz coban kopeklerı,

denızlı-konya-nevsehır-sanlıurfa bu hattaki TOROS DAGLARINDAKI KOPEKLERDIR.

batıda YÖRÜK-DOGUDA GÜREGH derler.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14