Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Dinimizde Köpek Satışı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Soru: Kedi ve köpek satışı yapmak caiz midir?
Cevap:
Kedi alım satımının caiz olduğuna dair dört mezhep de olumlu görüş bildirmiştir.

Fakat köpek alım satımı yasaklayan bazı hadisler bulunmaktadır. (Buhari, Buyu’, 113; Müslim, Müsakat, 39 (1567)

Bu hadislerden yola çıkan Şafii ve Hanbelî mezhepleri köpek satışını caiz görmemektedirler.

Maliki mezhebi Nesâî’de geçen bir hadise dayanarak (Nesai, Buyu’, 91) sadece av köpekleri ile bekçi köpeklerinin satılmasının caiz olduğunu söylemektedir. “Satımı caiz görülen bu köpek grubu içine günümüzde suçluların takibi, uyuşturucu maddelerinin tespiti vb. amaçlar için kullanılan iz süren köpekler de girer.” (Hüsameddin Affâne, Fıkhî ve Ahlâkî Yönleriyle İslam’da Ticaret, Terc: Servet Bayındır, Polen Yayınları, İstanbul, 2007, s: 168)

Hanefi mezhebi ise köpeğin, kendisinden faydalanılabilen bir mal olduğunu, köpek satışını yasaklayan hadisin İslam’ın ilk devirlerine ait olduğunu fakat bunun daha sonra kaldırıldığını söyleyerek her cins köpeğin satışını caiz görmektedir. (Kâsânî, el-Bedâiu’s-Sanâi’, c:5, s: 143)
s a kardeşler bu konuda kuranda köpeğin alım satımıyla ilğili haram helal diye ayet yoktur bazı hadis alimleri bunu sakıncalı görüyor paraylan alım satımı hadis noktasın da otori isim ebu hanife imamı azamın görüşüne göre alım satımda sıkıntılı bir durum yok bu konuda hem biraz bilgi sahibiyiz hem araştırmada yapmışış hadislerin kaynağına bakmak lazım emeviler abbasiler döneminde çök uydurma hadisler var otarihlerde kaleme alınmışsa ona bakmak lazım burada tavside bulunmak istiyorum yazılımlar konuşmalar lutfen edepli olsun yalnız şunun altını çizelim her türlü boğuş para karşılığıyla çivtleştirmek doğru değilkarşılığında yavru verilir.parasız verilir diyen kardeşim en güzel köpeğini bana versin vere biliyormu görelim izmirden katılıyorum foruma cep tel veriyorum 05436507415 ne olur birbirimize saygılı olalım
parayla alım satım haram değil
Mezhep alimlerinin bile bir kısmı caiz, bir kısmı caiz değil demiş. Kesin kaynak olsa aynı görüşte birleşirlerdi. Demek ki kesin kaynak yok. Kuranda da bu konuda bilgi yok. E bunlar neye göre fetva veriyorlar caizdir yada değildir diye?
Burada 2 sıkıntı var. 1.si ve en önemlisi Kuranda olmaya bir konuya ait yasak getirilmesi. Kuranı eksik olarak görüp ilave hüküm getirme çabası var. Dinde kural koyucu, yasaklayıcı olan dinin sahibi ve asla unutkan olmayan kimdir? Şüphesiz Yüce Allah'tır. Bunlar Allah'ın kitabında belirtilmeyen, gerek görülmeyen, dinle alakası olmayan konularda sanki (tövbe haşa)Allah unutmuş ta o yasağı oraya yazdırmamış gibi hüküm koyuyorlar. Sonrada koydukları hükümleri inançlı milletimize yedirmek için hadis uyduruyorlar. Ve bu yolla istediklerine istediklerini yaptırıyorlar. Seni düşünmeyen, sorgulamayan, mantık yürütmeyen, beyinsiz robot haline getirmeye çalışıyorlar. Öyle ya senin ne haddine bu işlerin alimleri var onlar senin yerine düşünür ve doğrusunu söyler, senin sadece söylediklerini yap...

Kuran da yok, hadislerde yok hala üzerine tartışılıyor ya hayret. Bir düşünün Kuranda niye yok? Çünkü köpek satışıyla dinin alakası yok. Din nedir? Allah'a inanıp, ibadet etmek ve hayırlı, güzel işler yapmak değil mi? Köpek satışı bunun neresinde? Kime ne gibi zararı var? Ayrıca kimin kime köpek sattığı kimin umurunda?

Yahu kuranda olmayan yasakların yasak olduğunu, günah olduğunu nereden öğreniyor bunlar merak ediyorum? Yoksa Allah'tan başka ilahları mı var?
kuranda zaten yazmaz köpek alım ssatımı yasak diye..
şimdi arkadaşlar niyet önemlidir burda köpeği boğuşturmak günahtır boğuşturmak için satıyorsan alıcıya bunun bi günahı bi vebali vardır.. ama sen köpeğini boğuş köpeği olarak yetiştirmemişin bir çoban senden 10 bin liraya istemiş satabilirsin.. yada süs köpeğin vardır satmışındır 5 bin liraya bir meraklısına bir yuvaya .. illa kangalmı köpek kurt köpeği satarsın bir eve bekçi .. ama sen bu köpek iyi boğuşur kardeş canı çok sağlam ver sporu at kralına dersin satarsın.. köpek o yolda heder olduğu kadar sanada bi vebali dokunur .. herşey niyet .. dinimiz mantık dini..
Güncel
ğünah kısmına bakarsanız dövüştürmek de günah *** idda yapmak da günah bu kısmına takılmıyosanız alıp satma kısmına hiç takılmayın bence ama benim bildiğim bekçilik sürü koruma ve avcılık gibi durumlar hariç zaruri olmayan durumlarda beslemek de günah hele ev içinde kesinlilkle dinimizce beslenmemeli diye biliyorum
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7