Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Gebe Köpeğin Bakımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Köpeğimi 1 hafta önce çiftleştirdim. İştahı (arpa unu yal veriyorum, içine tavuk kemiği atıp), sağlığı (çiftleştikten 1 gün sonra parazit haplarını da verdim) iyi ama çok zayıf görünüyor. Yani baktığın zaman kaburga kemikleri belli oluyor.
1 haftalık gebe olan bu köpeğime; kuru mama haricinde nasıl bir besleme uygulamalıyım. Yiyecek haricinde, vitamin tarzı maddeler gebeliğin hangi dönemlerinde verilir veya vermek uygun olur mu, olursa hangilerini ne dozda vermek gerekir? Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Gebelik bir Hastalık deyıl normal devam besle 5 haftadan itibaren yüzde 10% gibi bir artış doğuma kadar genel gebelik süresü 63 Gündür son haftalarda fazla gezdirme yavrular doğdukdan sonra 2 yavru başı na 2 katlaycan yemeği yani 8 yavru varsa şimdi verdıyın 4 katını vermen lazım ve suyu eksik etme.
Sakın hamilelik de fazla besleme doğum zorlaşır Vitaminli besle yeter.
Tamam sağolun. Beslemeyi halledicez bi şekilde. Peki vitamin olarak ne kullanmak gerekir. Köpeğim biraz toparlanması lazım. Bir de bu dönemde hap yutturmanın zararı ne olabilir? Kesin riskli midir?
Protein takviysei yeteri olur. Gebelik ilerledikçe artırarak ciğer verebilirsin ek gıda olarak.
Ben köpeği 3 kere çiftleştirdim. 1. gün çiftleştirdim. 2. gün tekrar çiftleştirdim ve hapları verdim. Ondan sonra ertesi gün bir kez daha çiftleştirdim. Olay bu ve bunun bir zararı olur mu?
GERÇİ SENİNKİNİ BİLMEM AMA HAMİLELİK DÖNEMİNDE İLAÇ KULLANILMASIDÜŞÜK YAPMA İHTİMALI OLUYOR ÇOK ŞİŞMANLAKTAN YERİNE YETERLİ BESİN VERME DAHA İYİ OLUR İLAÇ TÜREVİ DESTEK YAPMA ONUN YERİNE KALİTELİ BİR MAMA VETERİNERE SORARAK ALABİLİRSENİZ İYİ OLUR. İLLEDE MAMA ŞART DEĞİL DOĞAL ÜRÜNLER İLE DESTEKLEYEBİLRİSİNİZ YALIN İÇERİSİNE SEBZE VE TAHIL ÜRÜNLERİ İLE DESTEKLEYEBİLİRSİNİZ ÖRNEĞİN MISIR UNU KIRIK PİRİNÇ PATATES HAVUÇ LAHANA ISPANAK VB. ÜRÜNLER KARIŞTIABİLRSİNİZ. AYRICA SÜT YOĞURT YUMURTA VE ARI MAMA KARIŞIMI LAPA YAPABLİRSİNİZ BU İŞİN SONU YOK
Bu parazit hapı ve diğer kimyasal ilaçlar, gebelikte en erken ve en geç ne zaman kullanılır?
Sayfalar: 1 2