Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Sırtlanın kemik yemesi inanılmaz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Sırtlan sanıldığının aksine köpekgiller familyasından değil kedimsiler ve misk kedisigiller soyuyla yakın akrabadır. kedigiller veya köpekgiller familyasından değil. Sırtlanın dişleri ve kafatası normaldeki görünüşünün aksine kedigillere daha yakındır. İlginç şekilde sürü lideri dişidir ve daha iridir. Aşırı testeron salgılamasından dolayı klitorisi penis gibi görülür. Ayrıca etrafında testislere benzeyen torbacıkları vardır. Bu yüzden sırtlanların cinsiyetini belirlemek yakından izlenilse bile zor olabilir. Genelde boyut olarak küçük olanlar erkektir.

Sırtlan ve köpek çiftleşmesinden dna farklılıklarından dolayı yavru almak mümkün değil. Köpekler ile köpekgiller(Canidae) türünden her ırkın çiftleşmesinden melez almak mümkün. Canidae türüne giren hayvanlar; kurt, köpek, afrika yaban köpeği, avustralya yaban köpeği(dino), tilki, çakaldır.

Köpek ile kurdun çiftleşmesinden doğan melezler kısır olmaz ve soylarını devam ettirebilir.
Köpek ile kıl kurdu çiftleşmesinden doğan melezler kısır olmaz ve soylarını devam ettirebilir.
Köpek ile çakal çiftleşmesi oldukça zordur ancak insan eliyle çiftleşmeleri gerçekleştirebilir. Doğan melezler üreyebilir
Köpek tilki çiftleşmesi zordur insan eliyle çiftleştirilirse melez yavrular doğabilir. Melezler genellikle kısır olmaz üreyebilir.

Yani diş yapısı daha sağlam bir melez elde etmek için seçilecek hayvan kurttur. Bu melezleme konusu çok tecrübe isteyen bir olay. İki farklı ırktan köpeğin çiftleşmesinde genellikle çok daha eski genlerin bile ortaya çıktığı görülüyor. Yani sadece anne babanın değil büyük büyük büyük dedelerinin genleri ortaya çıkıyor. O yüzden yeni temiz bir ırk yaratmak zor oluyor. Bu konuyu başka bir yerde anlatayım... Smile
seneye bak yaa
İnanılmaz
Sayfalar: 1 2 3