Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Şişirilmiş köpekler,sanal şampiyonlar.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
inşallah üçkağıtçılar silinirler gerçek emekçiler hak ettiği yerlere gelirler.
Meydan ve boğuş işi bu işte son noktadır. Irkın iyisinin ve gelecek nesillere kendi genlerini aktarmayı hakeden köpek meydandan alnının akı ile çıkandır. Bunun ötesindeki her söz her dedikodu abesle iştigalden başka bir şey değildir. Piyasadaki yeri köpek satıcılığı ile bağdaşan kişilerin meydan ve boğuş işinde göstereceği performans; onların satış işinden boğuş işine ayırabilecekleri zamanla sınırlıdır. Birkaç tane dürüst ve ne olduğunu bilen satıcı haricinde Geçimini birincil olarak yavru satışıyla sağlayan kişininde evine götüreceği ekmeği düşüneceği yerde boğuşa ve bu işin gerçek kalitesine vakit ayıramaması gayet doğaldır. Önce can sonra canan misali.

Yaradılışı gereği zaten dövüş köpeği olarak dünyaya gelmemiş bu köpeklerin içinde elbetteki meydanlarda nam yapmayı hakedecek kalitede mükemmel köpekler çok az da olsa çıkmakta. Önemli olan bu köpeklerin soyunun bilinçli ellerde kontrol altında tutulup gerçekten bu işin sevdalılarınca yavrularının sahiplendirilmesi, başarıya gidecek olan yolda geçilmesi gereken bir kilometre taşıdır. Buradan yola çıkarak satıcı(peddler) kişinin satabileceği köpeğin kalitesinin yüksek olma ihtimali neredeyse sıfıra yakındır. Peddlerleri bu işin içinden ayrıştırıp belirli bir ekonomik düzeyde bu işten maddi bir beklentisi olmayan ve bu işi renk aşkı için amatör ruhla yapacak bireyler herkesin özlemini duyduğu meydan ortamına giden yolda en büyük katkıyı sağlayacak olanlardır.

Satıcı kişinin köpeği sonuç her ne olursa olsun yenilmemiştir bir şekilde. 3-5 gözün izleyip unuttuğu bir maç bir kaç ay sonra peddlerin köpeğinin galibiyeti ile anılmaya başlar.Peddlerlerin karşılıklı yaptığı maçlarda mutlaka 2 galip vardır.WinkPeddler kişi yıllarca emek verdiği köpeğini ve ondan türeyen yavrularını torunlarını bir başarısızlıkta heba edemez. Çünkü sermayesi, heba edilmesi gereken köpek ve onun soyundadır.Dolayısı ile elindekini parlatıp parlatıp şık olmayan sonuçları saklayarak maddi geçimini bir şekilde bu köpekten elde etmenin yollarını aramak onun için en mantıklı tarafıdır..

Gerçek sevdalı, elindekinin eksik yönlerini özeleştirel yaklaşımlarda bulunarak ortaya koymaktan kaçınmaz. Gerekirse "benim köpeğim iyi değil daha iyisini meydana çıkarmam lazım" diyerek yeni alternatifler üzerinde çalışan olmalıdır.Gerçek sevdalı azla yetinmez.

Bu işte son nokta meydan ise ve meydanda nefesinin sonuna kadar mücadele edip gerekirse ölmeyi göze alacak bir köpeğiniz varsa ne mutlu. Bunun ötesindeki her tereddüt başarısız köpek demektir. Başarısız ve saklanmış köpek ise nesillere kendi başarısızlığını ve kalitesizliğini aktaracak yeni bir başlangıç demektir.

Özeleştiri yapalım. Köpeğimiz kötü ise kötü diyelim.Onu boğuştan ve üretimden men edelim.
İyi ise de iyi olan köpeğimizi iyi eşlerle birleştirerek "iyi olmaya aday" yeni bir neslin başlangıcına konu edelim. En iyiyi en iyiyle eşleyip meydan kalitesini yükseltelim. Peddlerleri camiadan arındıralım.

Not:Bu işin gerçek emekçilerinin ancak %5 inin farkındayız. Anadoluda onlarca yıldır bu işi gerçek anlamda yapan mükemmelliyetçi bir çok insan ne yazıkki internette tanınmıyor.
İnternet işin reklam ve şişirme tarafı olarak kalıyor.
s.a arkadaşlar sizinde dediğiniz gibi 3-5 köpek yenip şampiyon olan köpekler arasında uncuların karabaşta var peki bu karabaş karfur,kırmızı,erciyes,paşa,karo,suphi vs. hangisiyle yaptıda şampiyon oldu.ama dediğiniz gibi 2008-2009 şampiyonuysa o dönem içinde karfur kırmızı vs gibi itlere atılmadan neden şampiyon oldu bunu merak edıyorum. ben asla karabaşıda kötülemıyorum böyle bi niyetimde yok. ve bu dediğim konu sadece karabaş içinde geçerli değil geçtiğimiz yıllarda şampiyon olan çoğu köpekler içinde geçerli. insanlar köpeklerının prestijini aşağılara düşürmeden bi kaç itle atıp şampiyon yapıyolar ama gel gör ki o yıllarda iyi olan köpeklere atmadan...umarım anlatabilmişimdir sizde anlamışsınızdır beni Smile
selamlar,Ercüment kardeş tam da olayların cartlama noktasından konu açmışsın,evliya kadar sabır ,google kadar sonuç lazım herkese cevap verebilmen için.anladığım kadarıyla köpek şişirmenin en ucuz yolu şampiyona rest çekmek(ihtiyar adamın karısına: suyu ısıt olursa olur olmazsa çay demleriz dediği gibi),bu şekilde ne karabaşın rakibi tükenir nede şampiyon çıkar! bi adamın boks şampiyonu olması için bütün Türkiyeyi dövmesi mi gerekiyor nasıl mantık.
Lig usulü bir şeyler yapılması lazım. Bu şekilde herhangi bir baş köpeğin bütün itlerle maç yapmasının imkansız olduğu gibi, isimsiz ve reklamsız ama belki de bütün baş itleri silip süpürecek bir köpeğin de baş itlerle maç yapması imkansız.

Elinizde dünyanın en iyi köpeği olsa ünlü hiç bir köpekle maç alamazsınız. Belki araya giren hatırlı dostlar yada köpek lobisindeki etkinliğiniz maçı ayarlamanızı sağlayabilir.

Diğer taraftan elinizde ünlü bir köpeğiniz varsa; ünlü olmanın yolu, ünlü bir köpeği boğmaktan geçtiği için her taraftan maç teklifleri gelecektir. Her köpeğe atamayacağınız gibi her teklife de evet diyemeyeceksiniz.
kuul kardeşim doğru diyonda vatandaşın çok iyi köpeği varsa *** rest çeker. *** olmadımı kimse tanınmamış köpeğe atmaz. zaten köpek çok iyi ise lobideki ler köpeği durdurmaz bi şekilde satılır
(30-09-2009, Saat:09:37)efexor150 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]selamlar,Ercüment kardeş tam da olayların cartlama noktasından konu açmışsın,evliya kadar sabır ,google kadar sonuç lazım herkese cevap verebilmen için.anladığım kadarıyla köpek şişirmenin en ucuz yolu şampiyona rest çekmek(ihtiyar adamın karısına: suyu ısıt olursa olur olmazsa çay demleriz dediği gibi),bu şekilde ne karabaşın rakibi tükenir nede şampiyon çıkar! bi adamın boks şampiyonu olması için bütün Türkiyeyi dövmesi mi gerekiyor nasıl mantık.

Hayır. Türkie dövmesi gerekmez. ama katagorisinde *** rakiplerini ekarte etmesi gerekir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14