Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: kara kangal
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
beyler 2 hafta öce aldığım 1 çift kangal yavrusu dişi olanın ayaklardan gövdeye kadar beyaz üstü siyah diğer erkek kardeşi boz kafa yapıları falan aynı bazıları siyah kangal olmaz diyolar ozaman sarı keş kangal deilmi veya srbt özgirayın siyah kanggalları var onlardamı kangal deil?????
kara kangal yoktur, kara coban kopegi ve kara sokak iti vardir...
Yy. boyunca kara kangali kimse kabul etmemistir ve kara kangalda yoktur..
kara it melezdir...
Siyah kangal pek tabi olabilir. Neye dayanarak olamaz diyorsun.
Siyah kangal olsa bile ben gidip ne yavrusunu alırım ne de onun soyunun karıştığı köpeği alırım... Bilimsel bir araştırma yapılmadan olur ya da olmaz demek doğru değil. Ben siyah kangalların soyuna başka köpeklerin de karışmış olabileceğini düşünüyorum.

Saysak bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda..
ama tüm kangal kriterleri tutuyor ve kangal hakkında illa boz olacak diye bişey yazmıyo
(29-10-2012, Saat:12:44)fenes40 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]ama tüm kangal kriterleri tutuyor ve kangal hakkında illa boz olacak diye bişey yazmıyo

Tüm kriterler nedir? O kriterlerde renk standartları yok mu? Varsa ucu açık mı bırakılmış?

Boz olacak diye bir kaide yok, böyle bir iddiam da yok zaten. Sadece siyah renkte kangal olacağını düşünmüyorum.

Bir defa kangalın geninde siyah renk bulunsa etrafta o kadar çiftlik var, 10 doğumda bile olsa illaki siyah 1-2 yavru çıkması gerekir. Bırak siyahı doğru düzgün ton farkları bile olmuyor yavrular arasında. DNA'da siyah gen varsa bozla bozu çiftleştirsen bile siyah yavru atabilir.

Siyah kangal olduğuna dair geçmişten kalan bir yazı veya fotoğraf var mı? Neye dayanarak bu kanıya varıyorsunuz? 5-6 yıllık 2-3 köpekten ibaret kara kangal dedikleriniz. Yeni mi türedi karaları?

Bu tartışmayı ancak DNA araştırmaları çözer.
arkadaşlar,kangal ağaları dahi görmedik ,olmaz diyor daha neyi tartışıyoruz.siyah kangal olsaydı kara itlerin yatağı kargakalesi yani çiçeklerin itlerinden çıkardı,bir tane çıkmış mı?hayır.
3-4 sene evvel festivale bir it getirdiler tüm bu tartışmalarda o zaman başladı.
eskiden siyah kangal lafı dahi olmazdı