Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal Besleme Ortamı Hakkında Yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar.
Ankarada müstakil bir evde oturuyorum. Kangal köpeğine karşı aşırı derecede bir ilgim var ve beslemek istiyorum fakat evimizin ufak bir bahçesi var. 3m-7m ölçülerde toplam 21 metrekarelik bir bahçe. Köpeğe işkence etmek de istemiyorum ve önerilerinizi bekliyorum. Sizce bu köpek gezdirildiği sürece böyle bir bahçede beslenilir mi? Besleme ortamı hakkındaki önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Söz konusu kangal köpeği ise 21 değil 51 m2 lik bir bahçe bile köpeğe işkencedir. Ama sen gezdircez demişsin; eğer gün içinde köpeği en az 1-2 saat serbest bırakıp, koşmasını sağlayacak şekilde gezdirmeyi kastediyorsan köpeğine faydası olur. En azından devamlı 100 m2 lik bir bahçede duran köpekten daha mutlu olur. Bir de bunu her gün yaparsan köpek için daha iyi olur.
Bahçeyi bırak 21 m2 den daha küçük kapalı alanda besleyen de var..Ama ille de hayvanın tabiatına uygunu dersen en az 500 m2 bir alanda koşuşturup bekçilik yapan sonra da dışarı sabah akşam gezmeye çıkan köpek bence mutsuz olmaz..ama çoban köpekleri dışında bir çok ırk var dar alanda mutlu olabilecek..
Kendim için açıkçası kangal ırkından başka bir ırk düşünmedim.
Sırf beslemek için de alıp köpeğin ufak bir bahçede mutsuz olmasını istemiyorum. İnsanlar düşünmeden bu köpekleri alıp apartman dairesinin balkonunda bile besliyorlar. Bence bu olay bencillikten öte birşey değil ve ondan dolayı sizlerden yardım almak istiyorum.
İşte bütün bu konularda sizler gibi kangal sahibi arkadaşların önerileri benim için çok önemli...
Al bi golden olsun bitsin. Kangal orda malesef olmaz.Gezdirsende olmaz...
Herkesin tercihi farklı ama kangal varken başka köpeklere kolay kolay bakmam. srbt Özgiray'ın uzman tv'deki bir vidyosunu izledim ve özetle gezdirildiği sürece bir sıkıntı olmayacağını söylüyordu. Ne yapacağım konusunda kararsız kaldım vallahi
Gerekli gezi ihtiyacını ve gereken ilgiyi sevgiyi gördüğü sürece hiç bir problem olmaz.
Sayfalar: 1 2