Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Yonca Evcimik Başbakanlıkta
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhaba;

Arkadaşlar internette gezeken rastladığım bir haber. Sizlerlede paylaşmak istedim.

Yonca Evcimik, Başbakanlık’ta



Eklenme Tarihi : 09 Ağustos 2012 Perşembe 06:20

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ünlü şarkıcı Yonca Evcimik'i kabul etti.

Evcimik, hayvanlara karşı işlenen suçların Kabahatlar Kanunu’ndan çıkarılıp Ceza Kanunu kapsamına alınması gibi düzenlemeleri içeren bir yasa hazırlanması için Adalet Bakanlığı bürokratlarıyla toplantılar yaptıklarını söyledi.

Ünlü şarkıcı Yonca Evcimik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hayvan Hakları Aktif Güç Birliği Platformu üyelerinin Adalet Bakanlığı’ndan bazı bürokratlarla hayvan haklarıyla ilgili görüşmeler yaptıkları öğrenilirken, ünlü sanatçı Yonca Evcimik de hayvan haklarıyla ilgili hazırladıkları yasa taslağını bakanlık bürokratlarıyla müzakere etmeye başladıklarını söyledi. Evcimik, hayvanlara karşı işlenen suçların Kabahatlar Kanunu’ndan çıkarılarak Ceza Kanunu’nun kapsamına alınması gibi bir yasa tasarısı için çalıştıklarını belirterek, bunun da pet-shop’larda hayvan satımının yasaklanması, yunus parklarının yasaklanması gibi bir takım düzenlemeleri içermesi gerektiğini vurguladı.

Bu konuda Adalet Bakanlığı hukukçularıyla görüşmeler yaptıklarını söyleyen Evcimik, bu görüşmelerin ise devam edeceğini dile getirdi. Evcimik yasa taslağı ile ilgili olarak, “Niçin hayvanlara karşı işlenen suçlarda ceza, 2 yıllık hapis cezası ile başlasın? Bu tür hasta ya da tehlikeli insanların toplum içinden ayıklanması lazım. Bugün hayvana tecavüz eden, şiddette bulunan yarın çocuğa, yaşlıya, engelliye yöneliyor biliyorsunuz” diye konuştu.

Evcimik ayrıca, Başbakan Erdoğan ile daha önce bu konuyu görüştüğünü kaydederek, “Zaman kaybetmeden, Başbakanımızın da öngördüğü üzere ve bir an önce bu işin toparlanması açısından tekrardan masaya oturduk. Gelişmeler güzel, umarım tüm hayvanseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının istediği şekilde ortak bir yol bulunacaktır” şeklinde konuştu.
insanların duygularını istismar ediyolar.ben pet shop işletiyorum hayvan satışı yasaklanacakmış bu millet hayvan sevgisini nerden tadacak bi papağan kuş kanarya sevmek için afrikayamı gidelim ne yapalım boş işlerle uğraşıyor yapabiliyolarsa bütün hayvanat bahçelerinide kapattırsınlar insanların duygularını sömürmekten başka bir şey değil bu devletin bunlardan önce çözmesi gereken dqaha önemli sorunları var onlarca kişinin ocağı söndü onlarca çocuk babasız yetim kaldı hala ve hala şehit veriliyor.önce bu sorunu ortadan kaldırsınlar
Hayvanseverleri hiç samimi bulmuyorum.

Aralarında benim kadar hayvan seven birisi var mı merak ediyorum.. Kurbağasından, faresinden, uğurböceğinden, yengecinden, balığından, kedisine, köpeğine, kargasına, atına, eşeğine kadar bir çok hayvan besledim... Bu fareyi, kurbağayı filan petshoptan almadım. Fareler tarla faresiydi, tarlada çalışırken çocuklar annesini babası öldürmüş, ben de 3 yavruyu alıp evde besledim. Şimdi soruyorum size sürekli haberlere reklamlara çıkan -sözde- hayvanseverlerin kaç tanesi yapar bunu? Evinde fare görse tekme tokat dışarı atmazlarsa adam değilim...

Bunların sevgisi kedi-köpekten ibaret!!!

Evimde kör kedi besledim, saldırgan olmasına rağmen. Kaşıkla süt içiriyordum, elim kolum yara içinde kalıyordu. En sonunda komşular sesinden filan şikayet edince dışarıya bırakmak zorunda kaldım. Kendileri ne yapıyor, ayağı sakat, kulağı kesik ama son derece uysal hayvanları besliyorlar. Devlete şikayet edip şunu yapın bunu yapın diyorlar...

Denizlerimizde katliam yapılıyor, sözde avcılar çuvallar dolusu kuş vurup getiriyor... Hayvanseverler hangisine tepki göstermiş!

Reklamlarda da görüyoruz Yonca Evcimik'i, kafasında ölü, karga gibi bir kuş, elinde köpek güya hayvan hakları... Kafandaki kuş neyin nesi onu söyle?!

Bu mu hayvan hakları? Kafasında ölü bir kuş, güya hayvansever!
[Resim: 16620_Zs3Es_Yonca-Evcimik-basin-aciklamasi-yapti.jpg]

Hiç samimi değiller!
Bence neye karşı olduğumuzu bilmekte fayda var. Hayvanlara karşı şiddet ve tecavüz gibi aşağılık suçları işleyenlerin cezalandırılması ve toplumdan tecrit edilmesi benimde kafama yatıyor. Ama bunu torba haline getirip pet şopların kapanması ve köpek dövüşlerinin cezalandırılmaması lazım.
a q onun
(12-08-2012, Saat:05:43)manas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bence neye karşı olduğumuzu bilmekte fayda var. Hayvanlara karşı şiddet ve tecavüz gibi aşağılık suçları işleyenlerin cezalandırılması ve toplumdan tecrit edilmesi benimde kafama yatıyor. Ama bunu torba haline getirip pet şopların kapanması ve köpek dövüşlerinin cezalandırılmaması lazım.

Ben hayvanları kedi ve köpekten ibaret sanmalarına karşıyım, onun dışında tabi ki faydalı işler yapıyorlar. Ancak bunu yaparken sinir bozucu oluyorlar, gıcık davranıyorlar bana göre. Sürekli laf sokma çabasındalar, daha ılımlı olsalar halk desteğini de fazlasıyla alırlar.

Ayrıca gazimizin bile açlıktan öldüğü bir ülkede köpekleri insanlardan çok düşünmeleri ayrı bir tartışma konusu...

Yonca Evcimik bana samimiyetsiz geliyor bu konuda, sanki reklam çabası içinde...
Bu grup öncelikli olarak köpek dövüştürücülerini hedef alıyor. Tecavüzcü,hain aşağılık olarak,barbar olarak nitelendiriyorlar. Karsı karsıya olduğumuz durum bu ve bu insanlar.
Sayfalar: 1 2