Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: yavrularda beslenme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Tavuk eti ve kemigi eniklerin beslenmesinde neden onerilmez?detayli bir sekilde bilgilerinize sunarim.ben tavuk agirlikli olarak enigimi besliyorum ve handikaplarini ogrenmek isterim.saygilar...
eniklerinizi 3 ylık olana kadar keci sütüyle besleyin yavru oldugu icin eniklere yaglı yemekler önerilmez
Pişmiş tavuk kemiği yavru köpeklerin mide ve bağırsaklarını ciddi zedeleyebilir çünkü pişmiş tavuk kemiği son derece keskin ve delici olur (kendinizde bizzat kontrol edebilirsiniz) .
Çiğ tavuk kemiğinde bu olasılık daha düşüktür.
Bu zamana kadar yedi ve gorunurde birsey olmadi zarar verms olabilir mi?3 aylik suan azaldi ama cok tuy doktu beslenmesi etkilemis midir
Birşey olsaydı bunu çoktan gözlemleyebilirdiniz. Şanslıymışsınız ki yavru hala sağ.
3 aylık bir yavruyu beslemenin en iyi yolu (tabii ki bu imkanlar çerçevesinde farklılık gösterebilir) aşağıdaki paparayı yedirmektir. Bu paparayı günde 3 kez yavru köpeğinize verebilirsiniz.

** Bir kova içerisine bayat ekmekleri doğrayın + iri ırk yavru köpeklere özel mamalardan ilave edin (50 gr kadar yeter) + sıradan bir vitamin şurubu tavsiye ederim (günde bir kapak sadece gece) + yumurta (günde 1 adet sadece gece) .. Bu karışımı kaynar su ile karıştırın. Üzerine buzdolabında muhafa ettiğiniz 500 gr'lık sütü (mümkünse keçi sütü değilse normal tam yağlı pastorize süt) ilave edin ve kesinlikle 2-3 kepçe YOĞURT koyun (yoğurt iri ırk yavruların gelişimindeki en önemli besin maddesidir). Yemek ne sıcak nede soğuk olmalıdır. Ara ara eniğinize tavuk suyu,et suyu da verin mutlaka. hayvan hep aynı şeyi yerken iştahsızlık gösterebilir zamanla.
Tüy yapısını ciddi anlamda bozuyor.