Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Yetişdirme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bir Hayvan nasıl secilir .....
Ben kangal yavrusu için düşüncelerimi yazayım.
Öncelikle yavruyu alacağın yeri ve yetiştiricileri belirlemen lazım. Benim bölge olarak ilk tercihim Sivas ili özellikle Kangal İlçesi ve Ankara Haymana'dır. Kişi de bunu kendine göre belirlemeli. Bir laf çıktı; Sivas'ta kangal kalmadı diye, doğruluğunu yanlışlığını bilmem ama Sivas' ın kangalları başka bölgelerdeki kangallardan daha değişik geliyor bana. Çiftlik olarak önce devlet çiftliklerini özellikle köpekçilik şubeleri olanları sonra özel yetiştiricileri (güvenli olduğunu düşündüğün ve insanları yanıltmayan, bu camiada sevilen sayılan yerler) tercih ederim. Sonrası senin zevkine kalmış. Gidip ana-babayı görüp beğendiğin yavruyu alacaksın.
Büyütürken, beslenmesine çok dikkat edilmesi gerekir. Ya iyi bir mama yada süt ve protein tarzı şeyler. Kangal köpeğini mamayla beslemek bana acayip geliyor. Yanlış anlaşılmasın mutlak faydalıdır da bir bozkır köpeğiyle hazır mama şekil olarak bana uyumsuz geliyor. Süt, et , yalla beslemek daha doğal, daha çok yakışıyor. Bir de büyütürken en önemli, en çok dikkat edilmesi gereken şey aşıları ve haplarıdır.

Vallahi ben tarifini yapamam ama defalarca kez büyüyecek yavruyu seçmişimdir hem de daha gözleri açılmadan defalarcada olsa şans olma ihtimalide var tabiki
seçim konusunda bi çok teknikler vardır anahtar mevzusunu ilk defa duydum mantıklıda denemekte fayda vardır enik seçiminde çeşitli metotlardan bi kaçta ben örnek vereyim tek kulaktan tutulup ayakları yerden kesilecek şekilde kaldırılır çenilemiyorsa canı pek bi ittir elle eniğin göğüsünden tutulur ön ayakları yerden kesilir ve geriye doğru itilir enik diretiyor ve hemen düşmüyorsa bel kemer sağlam dır bide 1 aylık olduklarında ortalarına kokmuş et parçası atılır küçük çaplı bi harp başlatılır galip gelen uyanık ve iyi boğuşur tabi bunlar kesin sonuç değildir ama genelde iyi sonuçlar verir kesinlikle önemli olan eniği ne amaçla kullanacağınız ve ona göre enik seçimi yapmanızdır bu konuda aslolan anne ve babanın karakter özellikleridir ni hayetinde armut dibine düşer.