Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Safkan Kangal ile Malaklı arasındaki Farklar Yorumlarınızı alalım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
size fiziki bozuk 100 lerce kangal bulurum her ırk ok gibi olacak diye bi kural yoktur her canlının kusurlusu olur iki ırkta benim favorim değil taraf tutuyor olmasın ben sarı kızıl iti severim nişan nişandır (mahmuz pençe) madalyonda madalyondur isimleri hiç değişmedi tartışmada uslüp bozulursa ceza uygularım

hırçoo

(30-07-2012, Saat:10:15)TVPT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sayın TVPT
Benimde ikili polemiğe girmek gibi bir niyetim yok, dediğiniz gibi kolay sonuca varılacak bir konuda değil zaten ancak sorularınıza cevap vermemle zaten bir polemiğe girmiş oluruz diye düşünorum.Soy secere işlerini konuşmakta bizi genel bir sonuca götürmez.

KENDINIZLE CELISKIYE DUSUYORSUNUZ. CEVAP VERMEME ILE VER-E-MEME ARASINDAKI FARKI BILIYORUZ. SOY-SECERE ISLERINIDE SIZ SOYLEDINIZ BEN BIR KAC CUMLE KURDUM.

kangalımla birlikte besledıgım akbaş tipi bir köpeğim var ben onu sokakta buldum en fazla 1 aylık bişeydi hava cok soguktu gece vaktıydı evimin kapısındaydı kıyamadım aldım soyu sopu ne oldugu belli degıl akbaş mı desen kesın bısey dıyemem sende resımlerde gormussundur fıkrını soylıyeblırsın,

YAPTIGINIZ IYI BIR SEY. AMA ARAYA DUYGUSALLIK KATMAK BU TARTISMA KONUSUNA POZITIF BIR SEY GETIRMEZ. ONUNLA SIZE MUTLULUKLAR DILEYEREK KONUYU KENDI ACIMDAN KAPATIYORUM. BEN RESIMDEN YORUM YAPMA ISINI COOOOOK GERILERDE BIRAKTIM. “YAPMAM”… ASAR BENI… RESIMDEN YAPILACAK HERHANGI BIR DEGERLENDIRMEYIDE FAZLA CIDDIYE ALMAM.

belkı sıradan bi köpek ama ben onuda çok sevıyorum sonucta benım kopegım ve bana sadık, yine daha önce besledıgım kangal alabai kırması olması muhtemel yada erzurum alası diyebılecegımız bir köpegım vardı onunla yasadıklarımı unutamam kurdugumuz bag bambaskaydı, ölümüne de ben sebep oldum yaklasık 1 km oteden ıslıklarımın sesıne geldı ve dagda gezıntıye cıktık o gün onu yılan soktu ve öldü cok üzüldüm onu hala unutmam... Bir köpeğin değerli olabilmesi için safkan bir ırk olması gerekmiyor...

KONUYU BASKA YERLERE CEKMENIZ ANLAMSIZ OLMUS. HEPIMIZIN SIZINKINE BENZER ANILARI VARDIR ANCAK KONUMUZLA ALAKASI YOKTUR.

Anadoluda torosların basından karsa kadar 10-15 çeşit çoban köpeği vardır, hepsi bizimdir hepsi gururumuzdur ancak bunların arasında 1 tanesı varkı çoban köpeği vasıflarıyla özellikle kurdu yakalayabılecegı ve alt edebılecedı hıza güce ve cesarete ship olmasıyla haklı olarak dünyaca bir üne kavuşmuş zirvede yeralmıştır. Bu da kangal ya da karabaş diye isimlendirdiğimiz ırktır.

KANGAL –MI? KARABAS-MI? DAHA BUNA KARAR VEREMEDIK… IKISININ AYRI SEYLER OLDUGUNU SOYLEYENLER VAR… EN AZ KANGAL KADAR KURT KONUSUNDA COK BASARILI OLAN KOPEKLERIMIZ VAR (TURKIYE COGRAFYASI OLARAK COGUL KONUSUYORUM). KANGAL KOPEKLERI TERCIH EDILMEYEN NEVSEHIR – AKSARAY – NIGDE – ELBISTAN vs. BOLGELERDE KURT TUM KOYUNU KIRIYORMU? BURADA KOYUNCULUK YAPANLAR ILLEDE “KANGAL” BESLEMEK ZORUNDALARMI? KANGAL KENDI COGRAFYASININ FIZIKSEL SARTLARINDA BASARILI OLABILIYORKEN DIGER COGRAFI SARTLARDA BU BASARISINI GOSTERIRMI? HER KANGAL KOPEGI KURDA GIDERMI? SUNA KATILABILIRIM, MALAKLI VE KANGAL KONUSUNDA BIR KARSILASTIRMA YAPILDIGINDA KANGALLARIN KURT ve KOYUN KONUSUNDA DAHA MERAKLI VE BASARILI OLDUGU GORULMUSTUR. KATILIRIM AMA NEDENINI BILIRMISINIZ? BU SORUYUDA SORARIM…
BIRDE BAHSETTIGINIZ 10 – 15 CESIT COBAN KOPEGINI SAYARMISINIZ?


Ancak ırkların birbirine karışması sebebiyle safkan diyebileceklerimizin sayısı giderek azalmıştır. Bir malaklı kangaldan ırı kemıklı cüsseli olabilir boğuşta yıkma şansıda vardır ancak kangal kadar hızlı değildir kurda gıdecek cesaretı yıkacak gücü olsa bile onu yakalayabılecegı hızdan yoksundur, bir akbaş bır kangaldan daha cesur olabilir kangal kadar hızlı olabilir ancak kurdu yıkabilecegi gücü yoktur. kangalın büyük yere yakın gögüs kafesi büyük bir akcigere, büyük bir akciger bu akcigerın soluyacagı havayı pompalayabılecek buyuk bır kalbe işarettir bu dinamik fabrika daha fazla nefes daha fazla oksijen daha hızlı kan dolaşımı daha fazla enerji ve daha uzun soluklu olmak demektir, kangalın ince beli ise küçük bir mide demektir bu da AZ YEMEK ÇOK İŞ demektir. Bütün bu saydıgımız özelliklerin kangalın kaslı atletık fiziğiyle birleşmesi onu zirveye ulaştırmıştır.

SIZE ATLETIKLIK KONUSUNDA KANGAL’I RAHAT ALTEDEBILECEK MALAKLI ORNEKLERINI RAHAT VEREBILIRIM. O KONUDA BIR SIKINTIM YOK. ESKI KANGALLARIN SIMDIKILERDEN DAHA IRI OLDUKLARI SOYLENIR, BU DOGRUMUDUR? DOGRU ISE KANGALDA IRK KUCULURKEN, MALAKLIDA NEDEN BUYUMUSTUR? KANGAL HANGI KRITERLER VE KISILERCE ZIRVEYE ULASTIRILMISTIR?
SIVAS COGRAFYASINDA SAYILI KALMIS URETICILERDEN BASKA SOY TUTAN KAC AILE KALMISTIR?


nişaneden kastımız tırnaklar degıl bızde okadarını bılıyoruz.
nişane göğüsteki beyaz madalyondur...olmasada olur ama olması olmamasından iyidir + puan yani

MADALYON KONUSU…………….. TAKILMAYIN BUNA…….. KOPEGINIZDE OLMASI NE ARTI KATAR NEDE EKSI…….

düzgün fizikli kangal diye bişey olmaz düzgün fizikli degılse safkan degıldır, kırmadır.
malaklıya gelınce kac çesit malaklı var ben anlamadım eger o bozuk malaklıysa duzugunu nasıl oluyor, kangal gibi olmasın?

BU SON CUMLENIZDEN SONRA TARTISMA BENIM ACIMDAN KAPANMISTIR. “DUZGUN FIZIKLI DEGILSE SAFKAN DEGILDIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KIRMADIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
MALAKLININ KAC CESITIMI VAR????? MESELA “ALA” OLANLARI VAR…… ILK AKLIMA GELENI YAZDIM…
EN SONUNDA BENI BILE CILEDEN CIKARTACAK CUMLEYI YAZMISSINIZ;
DUZGUN FIZIKLI BIR KOPEK OLMAK DEMEK KANGAL GIBIMI OLMAK DEMEK? BOYLE SACMA BIR DEGERLENDIRME OLURMU? ????????????????



HIZ GÜÇ VE CESARETİN BİRLEŞTİĞİ NOKTA KANGALIN DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR

EVET KOYDUGUNUZ “SMILE” GIBI KOMIK OLMUS.

BÜTÜN HAYVANLARI SEVELİM AMA KANGALIMIZI UNUTMAYALIM.

HAYVANLARI SEVERIZ… KANGALLARI UNUTMUYORUZ… SEZARIN HAKKINI SEZARA VERIYORUZ…
BUNDAN SONRA CEVAPTA YAZMAM… KESKE SONUNU ONCEDEN OKUSAYDIM KENDIMI YORMAZDIM… YAZMAM ARTIK BEN…. BU IS KOMEDIYE GIDER…
SIZE ZORDA OLSA HAYATTA BASARILAR DILERIM…
tvpt kardeş bence konuyu açan kardeşimize ışık tuttun hemde gece karanlığında projektörle
muhtemelen bu yazınızdan sonra önünü görüp öyle yorum yapacaktır
senin kangala tutkun olman hiç birşeyi değiştirmez bulut kardeş

bende kangal sevmiyorum iti it olsun soyu sopo ne olursa olsun bu kadar şahsi fikrimdir

Kangal sevilmezmi be ben Tum Turk cinsi kopeklere hastayim Malikliyada cog hastayim bide Karadeniz dag kopeyine super kopekler Yeterki turk coban kopeyi olsun.
Arkadaşlar alt tarafı iki ırkın bır kıyaslamasını yaptık ama yanlış ama doğru, bu kadar çıldırmanıza gerek yoktu, daha iyisini bilen varsa yenı bır konu acıp karşı fikri savunan bir çalışma yayınlayabılırdı...Aksi takdirde böyle kavga edercesine yapılan yorumlarla kimse kimseye ışık tutamaz
Kuyruk Kangal olacak
Malakli gibi iri elli ayaklı koca kafalı olacak
Akbas gibi bembeyaz olacak

Kopek budur dostlar bilinçli eslestirmeyle yapalım böyle bir ırk Smile

hırçoo

bilinçli eleştime diyosun amcaoğlu ama iki dakkada kendi irkını yaratmışsın Smile)kuyruk kangal renk akbaş Smile)
kangalların boğuşta da iyi olduklarını uzun soluklu olmalarının kendılerıne avantaj sagladıgını dusunuyorum... uncuların karabaşın ve daha bir çogunun başarıları örnek olarak gösterılebılır.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16