Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Safkan Kangal ile Malaklı arasındaki Farklar Yorumlarınızı alalım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
benım bır kangalım var bır tanede akbaşım. niyetım malaklıları kötulemek degıl, ufak tefek benzerlıklerınden dolayı malaklı ıle kangalı karıştıran arkadaslarımıza bu ayırımı yapabılmelerı ıcın yol göstermek, yanlıs söyedigımız bırsey varsa da eleştirilere açıgız.

hırçoo

hatalarını sölimmi sana kardeşim
hiç kangalda kusur bulamadında bel düşük kuyruk hatalı yazmışsın malaklılar için
ayakları zayıf hatalı felan fıstık ama ne gariptirki gürürünuz oluyor kangallar
Bizim burada çıkış noktamız kangaldır yani kıyaslamada kangal standardı esas alındı. Bundan dolayı kangal standardına uymayanı hata olarak gördük. Eğer çıkış noktamız malaklı olsaydı o zaman malaklı standartlarını dıkkate alırdık ( var mı bilmiyorum ) işte o zaman bu standarda uymayanı hata olarak görebılırdık.

Arkadaslar kim ne derse desin kangalın özel bir yeri vardır, şahsen ben cocuklugumdan berı kangal ısmını duyarım,eskiden beri belgesellerı cekılır, tvlerde tanıtılır falan... Ancak bu malaklı denen cins son zamanlarda ortaya cıktı ya da vardı da bız duymuyorduk, belkı ısmı konmamıstı ya da onlarıda kangal zannedıyorlardı...
Malaklılarda güzel olabilir lafım yok ama nadide bir ırk olan Anadolunun safkan kangalını, malaklısıyla, alasıyla, tamamen uydurma isimli boz çobanıyla, bilmem nesiyle ynı kefeye koymanın da bir anlamı yok...
bozuk bi malaklıyla düzgün fizikli kangalı resimlerle kıyaslaman yanlış olmuş nişan deiğiniz fazlalık parmaklar her itte olabilir malaklıları ezmişsiniz ayrıca malaklı enik ötekine 10 basar
milli gururumuz yazılmış ama malaklı bizimde ülkemizin köpeği değilmi ayrımcılık yapılıyomuş gibi her iki ırkda bizim milli gururumuzdur.
kardeş sen malaklıyı kangal karşısında resmen ezmişsin , kangal milli gurur da malaklı değil mi ? ikisi de bizim köpeğimiz , ikisi de gururumuz ve güven kaynağımızdır .Orantılı bir malaklı herşeyiyle dört dörtlüktür ve kangaldan her yönüyle üstündür bu da benim görüşüm saygılar...
IYI AKSAMLAR,

MALAKLI DIYE RESMINI YAYINLADIGINIZ "ENIK" HAKKINDA BIR BILGINIZ VARMI? ANNESI KIMDIR? SOYU NEREYE DAYANIR? BABASI KIMDIR? SOYU NEREYE DAYANIR? ANNE VE BABASININ SAHIBI KIMDIR? BU ISI NE KADAR BILIR? YAVRUNUN RESIM CEKILDIGI AN ve SU ANDAKI SAHIBI KIMDIR? RESIM NEREDE CEKILMISTIR? ADI NEDIR?

RESIMDEN MALAKLI - KANGAL AYIRIMI YAPILIRMI? MALAKLI DIYE ADALANDIRDIGINIZ KOPEKLERIN KANGAL DIYE ADLANDIRDIGINIZ KOPEKLERDEN DAHA ESKI BIR TARIHE SAHIP OLMADIKLARINI NASIL VE NE GIBI BIR LITERATUR ILE DESTEKLIYORSUNUZ? HER DUDAGI SARKIK COBAN KOPEGI MALAKLIMIDIR?

NISAN DIYE ADLANDIRDIGINIZ FAZLA TIRNAK/PARMAK OLAYININ ARTIK COK ESKIMIS VE SOKAK KOPEKLERI, ALMAN COBAN KOPEKLERI GIBI BIR COK KOPEK CINSINDE BULUNABILDIGINI, NASIL INSANLARDA EL VEYA AYAK PARMAKLARININ FAZLALIGI ORTOPEDIK BIR BOZUKLUK SAYILIYORSA BUNUNDA BIR BOZUKLUK SAYILDIGINI, O FAZLALIKLARIN HIC BIR ISLEVI OLMADIGI, BIR COK URETICININ ARAZIDE HANDIKAP OLARAK GORDUKLERI BU FAZLALIKLARI DOGUMDAN KISA BIR SURE SONRA KOPARTTIKLARINI BILIYORMUYDUNUZ?

BEN VE BENIM GIBI DUSUNENLER SIZE AYAKLARI YAMUK OLMAYAN, KUYRUGU DUSUK OLMAYAN, KALEM GIBI, MERMI GIBI, HATASIZ ONLARCA MALAKLI ORNEKLERI SUNARSAK VERECEK MANTIKLI CEVAPLARINIZ VARMI?

AYRICA KANGALA COK KOTU BIR ENIK ORNEGI GOSTEREREK ONLARADA HAKSIZLIK YAPMIS OLMUYORMUSUNUZ?

TURKIYE GIBI COK CIDDI BIR YUZOLCUM VE TARIHE SAHIP, BU TOPRAKLARDA SAYISIZ MEDENIYETLERIN YASADIGI BIR COGRAFYADA TEK BIR KOPEK IRKININ "KANGAL" OLDUGUNU SOYLEMEK NE KADAR GERCEKCI VE HANGI LITERATURE DAYANIR?

BENIM GIBI USTE PARADA VERSELER DAHI; KAPISINA "KANGAL" BAGLAMAYACAK OLAN (SAHSI TERCIHIMDIR, KANGALINDA - MALAKLININDA MAHARETLERINE BUYUK SAYGI DUYARIM ANCAK BEN DAHA COK KARAPINAR-NEVSEHIR COGRAFYASININ KOPEKLERINI TERCIH EDIYORUM) KISILERE BU FARKLILIKLARI SUNARKEN DAHA AZ KIRICI VE ADIL OLAMAZMIYDINIZ? AYRICA BU AYRIMI YAPABILECEK BILGI BIRIKIMINE NEREDEN SAHIPSINIZ?

SIMDILIK BU KADAR... NACIZANE KISIR BILGILERIMLE SORACAKLARIM SU AN ICIN BUNLARDAN IBARET... CEVAP VEREBILIRSENIZ SEVINIRIM... BILGI PAYLASILDIKCA COGALIR...

HERKESIN RAMAZANINI BIR KEZ DAHA KUTLUYORUM... ALLAHA EMANET OLUN...

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16