Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Safkan Kangal ile Malaklı arasındaki Farklar Yorumlarınızı alalım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
"kuul" usta degerli yorumlarınızdan dolayı, size ve bu konuda yorumda bulunan diğer bütün saygıdeğer arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Şahsen ben alacağımı aldım, bu konunun üstadları uzmanları dahi bir sonuca varamamışsa fazla söze gerek yoktur...
Neticede sizin de dediğiniz gibi, hepsi memleketimizindir, hiçbiri sıradan değildir ,sıradan bişey, olan bu tartışmalara dahil olamazdı zaten!, görevini layıkıyla yerine getiriyor bizi mutlu ediyorsa bundan gayrısının önemi yoktur.
Herkese sevgiler, saygılar, hayırlı ramazanlar....
türkiyede karabaş çoban köpeği deyince akla sivas yöresine ait kangallar geliyor nedeni ise tanıtımdır. anadolumuzda her yöreye ait karabaş çoban köpekleri mevcuttur. denizli karabaşını ele alalım sivas kangala benzerliği en yüksek olan karabaştır konya yöresi değişik karabaşlar mevcuttur aksarayda malaklılar karapınar çoban köpekleri vb. ama toplandıkları çatı anadolu çoban karabaş köpekleridir. yöreye göre değişiklik gösterirler oda köpeği besleyenlerin işlevine uygun köpek üretmesidir. örneğin sivas ta çobanlar kutçul insana düşmeyen atletik köpekleri tercih etmiş kangllar islah olmuşlardır konya aksaray yöresinde gerek boğuş köpeği gerek alan koruma köpeği olarak irı kafalı elli kemikli köpekler tercih edilmiş ve malklılar baskın olarak yöreye has köpekler ortaya çıkmıştır. Anadolumuzda çoban köpekleri olarak 1- karabaşlar 2- akbaşlar 3- kars çoban 4- kardeniz dağ köpeği 5- yörük çoban köpekleri 6- melez çoban köpekleri olarak değişik çoban köpeklerimiz bulunmaktadır birde akn beyin vitrine ettiği bana göre karabaş çoban köpeğinin alt grubundan olan boz çoban köpekleri var ama imparator bozun enikliğinde sahibi köpeğin aksaray menşeeli olduğu hakkında videosunu izlemiştim hatta soruyu kendisine srbt bey soruyordu
alsaray malklısı ile ispanyol mastifi benzerliği daha fazladır ama bu demek değildirki ispanyolllara bizden gitmediği kökü bizden olma olsalığıda var amerikada akbaşlar türkiyeden fazla olduğu gibi
Araplar bir dönem ispanya da hüküm sürmüşlerdir (Endülüs Emevi Devleti ). Arapların o dönemlerde Türklerle münasebet halinde olduklarını düşünürsek, arapların türk çoban köpeklerini ispanyaya götürmüş olmaları muhtemeldir. Dolayısıyla ispanyol mastifinin kökeni, türk çoban köpeklerine dayanabilir. ( Ben kendimce atıyorum tutar mı bilmem Smile) )
bütün arkadas ların dediği gibi tesekür edrim peki malaklı ayrı bir ırk kangal mı oluyor ?
çatı karabaş anadolu çoban köpeğidir kangal sivas kangalın karabaş anadolu çoban köpeğidir. malaklı ise aksaray yöresine ait karabaş anadolu çoban köpeğidir. birleşim yerleri karabaşlıktır.
çok sagolun bilgi verdiğiniz için:::
resimleri koyan arkadaşlar,malaklı yavru diye koyduğunuz resim şu anda ABD de olan kaya oğlu gök olup,malaklı falan da değildir,biraz zahmet adip itin resmini kopyaladığınız yerlere bakın da itin 7 yaşına kadar olan hallerini de görün,kaya sivastan elbistana gitmiş ve soyu çok kurt yıkmış bir kangal soyudur.bende de babası kaya olup ana soyundan dedeleri de şerkan ve kapar olan kaya oğlu kaya var 6 yaşında ve iki yıl önce eşi ile iki kurt yıktı .

kangal yavruları öyle sizin sandığınız gibi fareye benzemez iyi yavrular o sizin malaklı sandığınız yavruya benzer.yavru iken fare gibi sivri suratı olan tazı gibi itlerin iyi büyüyüp gelişeceğini sanmak sadece cahilliktir
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16