Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: İç ve Dış Parazitler Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar birkaç sitede (Petarkadaş, blog.milliyet.com.tr) araştırırken rastladım, paylaşmak istedim.
Hayvanlarınıza her gün hazır mama yerine doğal, çiğ beslenme diyeti uygulayın. Bu onların bağışıklıklarını dış parazitlere karşı kuvvetlendirir. Parazitlerle savaşmada böylece %99’unu halletmiş olursunuz. Sağlıklı bir hayvanda da bit ve pire barınmaz. Pek çok çiğ beslenme taraftarı hayvanlarında pire, kene görmediklerini anlatıyorlar (Yahoogroups-Rawfeeding). Doğadaki bir sürü aslan, kaplan, kurt nasıl yaşıyor sanıyorsunuz?
ic parazit ilaci, dışkıda parazit varsa verilmeli sadece! eger dışkıda parazit görülmesse(dışkıda parazit olup olmadığını,yaptıracağınız dışkı testi sayesinde anlayabilirsiniz)boşyere iç parazit hapı(ya da iç parazit ignesi yaptırmaya)vermeye gerek yok!
Dışkı tahlili yaptırdığınızda eğer dışkıda iç parazit görülürse 6 ayda bir iç parazit hapı vermeniz yeterli!(veterinerlerin çogu 3 ayda bir verilmesi gerektigini söyler.Oysa iç parazit hapı 6 ay etkili oluyormuş.)
İçsel pire uzaklaştırıcılar: Sarımsak hoşunuza gitmeyebilir ancak pireler de sevmezler. Köpeğiniz sarımsak yediğinde sarımsak (25 kg 1-2 diş)kokusu köpeğin derisinden dışarı atılır, böylece köpek pirelere karşı cazibesini yitirir.
Bir tatlı kaşığı doğal elma sirkesini köpeğinizin içme suyuna atarsanız bu köpeğinizin derisini bit, pire ve kenelere karşı itici yapacaktır. Eğer köpeğiniz elma sirkeli suyu sevmiyorsa o zaman yarım sirke, yarım su karışımı yaparak aynen citrus uzaklaştırıcı gibi sprey şişesine koyarak köpeğinizin üzerine sıkın. Veya doğal elma sirkesi tabletleri kullanabilirsiniz. 
Pireye ve keneye karsi ense damlalari yerine bolfo denilen bir toz var(bayer firmasina ait) o tozu serperek pire ve keneden kurtulabilirsiniz ya da daha da dogal olan bir yontemi oneririm : bir limonu ikiye kes, gece kaynat guzelce suda , sabaha kadar kapagini kapat, sogusun, O suyu fisfisla sik uzerine, keneye pireye birebirdir..






tesekkurler bılgı ıcın
BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..
Rica ederim
ne kadar zaman etkılı olur pekı lımon suyu
Etkili olur mu veya ne kadar etkili olacağı yazmıyordu. Denemek lazım, ben akşam denedim.
Muaffak Oldun mu ??
Sayfalar: 1 2