Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: köpeğimin ayağındaki yara hakkında yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
öncelikle herkese selamlar.
arkadaşlar 3 yaşındaki köpeğimin arka ayağında bir yara var ve 5-6 aydır geçmiyor devamlı yalıyor hatta bazen dişliyor. bu süre zarfında köpeğimi 2 kere veterinere gösterdim 2 sindede kaşıntı önleyici bi aşı vurduğunu söledi ve 2 kere kafasına huni gibi bir alet taktı fakat köpeğim o huniden rahatsız oluyor dewamlı bi yolunu bulup kırıyor. Yaranın resmini aşağıda paylaştım yardımcı olabilcek arkadaslar lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

şimdiden teşekkür ederim. Selamlar..

[Resim: 13062012154.jpg]


[Resim: 13062012153.jpg]
gres sür
bu yara gresle sürülerek tedavi edilemez ilk önce
bu yara benim kanatimce yediği yemekten olan bir yara proten fazlalıgından ayaklarda patlama her köpekte olur bu korkulacak bir durum deildir yamaklerini yadirirken yaglı yemek verme tavuk verme verebilirsen mama ile besin değerini dengele 1 paket mama alsan sitede mevcut kapına kadar geliyor bu arada yaranın kurudugunu görürsün ytaglı yemek verme yemek artıgı kemik vs yağlı yemeklerden kaçın verebilkirsen arpa unu alıp bi müdet yal yap ver yada besin dengelemesi için mama al ver en iyisi budur senin için korkutulacak bir durum yok
bu arada köpegin yalayabilecegi yerine kesinlikle bir şey sürme heled gres Smile bu nasıl bişey yawww
biz denedigimiz için söyledim arkadaşım karar senin
kesto ve reşat abi yorumlarınız için teşekkür ederim. öncelikle birisi daha demişti gres yağı sür diye denedim fayda etmedi önerim için teşekkür ederim reşat abi. isminizi bilmediğim için kesto abi diorum ksra bakmayın =) mama ve yal ile beslicem köpeği fakat şöle bişi daha sölemek istiyorum veterinerin verdiği huniyi taktıktan sonra yara kabuk bağlamaya başlıodu tabi köpeğim hunileri parçalamasa kapancaktı ama ne yazık ki huni ile başarılı olamadım =) inş dediğiniz yöntem ile başarılı olurum =)
Köpeğinizde ekzama yada protein fazlalığına bağlı yara var gibi görünüyor.

Eğer ekzama ise köpeğin bir şeye karşı alerjisinden dolayı oluşuyordur. Bir şey derken; Topraktaki bir madde, yediği yemek, su yada boynunna taktığınız tasma bile olabilir. O bir şeyi bulup değiştirmeden yara iyileşmez.

Eğer protein ve yağ fazlalığından kaynaklanıyorsa; tavuk başta olmak üzere proteinli yiyeceklerden uzak duracaksınız. Buna mama da dahil. Köpeğinize süt ve ekmek yoğurt gibi şeyler vereceksiniz. ve bir antihistaminik iğne yapacaksınız. HİSTAVET yada Histeral olabilir.

Yaranın iyileşmeme sebebi köpeğinizin kaşıntıdan dolayı sürekli yalamasıdır. Elizabet yakalığı taktığınızda yaranın azalması ve kabuk bağlaması bu sebebledir. Ayrıca yaralı bölgeye katran sürerseniz köpeğiniz yine yalamayacaktır. Şimdiden geçmiş olsun.
Bu yara meşhur TALAZ 'ların bir türlü tedavi edilemeyen kronik deri yaralarına benziyor ..
Örneğin Selçuk 'un İstanbul'lu Talaz'ı . Aynı yerde aynı büyüklükte aynı görüntüde bir yarası var. Tedavi olarak çok farklı yöntemler kullanılabilir. ama kesinlikle hayvana geniş ve dayanıklı bir ağızlık tak. Yemekten yemeğe senin kontrolünde aç sadece ağızlığı. ÇOK faydasını göreceksin.
Sayfalar: 1 2