Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kendi Mülkünüzde Beslediğiniz Köpeğe Şikayete Cevap
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kendi mülkünüzde beslediğiniz köpeğe komşulardan veya yetkililerden gelen şikayete verebileceğiniz cevap;

[Resim: 57d9m.jpg]
Pekala köpek çok adamcı ve bir şekilde dışarıda sahibinin elinden kurtuldu ve insana saldırdı,ama üstünü parçaladı ama ısırdı,bununla ilgili hüküm nedir bir bilgi var mı kanun ne der?
Saldırganlık varsa buna yapabileceğiniz bir şey yok diye biliyorum. Birisini ısırdığında, ısırılan kişi şikayet ederse büyük ihtimal o kazanacaktır.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 177. maddesi; Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Hapis cezası 3 yıla kadar artırıldı gibi bir yazı görmüştüm, ama şimdi bulamadım.
Bu cevap sesle ilgili. Yani sağlıksız bir ortam varsa veya saldırganlık söz konusu ise bu cevap işe yaramayacaktır.

Biz apartmanda oturuyoruz ve yan apartmanda küçük bir köpek var. Sesi oradan bizi rahatsız ediyor, eminim kendi apartmanlarındaki insanları da rahatsız ediyordur. Şikayetler de olmuş bildiğim kadarı ama sonuç alınamamış. Yani sesten dolayı yapılan şikayetlerde hakkınızı bilerek savunma yaptığınızda sorun olmuyor.

Saldırganlığı kontrol ederseniz ve sağlık açısından tehlike teşkil etmeyen bir ortam varsa sırtınız yere gelmez Smile.
Üst tarafta orman var bizim orada artık salamıyorum,bir kaç kez insana saldırdı benim köpekler..Yırtılan elbiseler,çekilen sıkıntı bir tarafa insanların yara alması üzücü..
Yazının olduğu fotoğraf görünmüyordu, yeniden güncelledim... Bu vesile ile de komple konuyu güncelleyeyim dedim.
(27-10-2012, Saat:12:42)Kaporal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ortak Mülkiyete durum ne Daire aldık 6 kişi oturacağız ortak bahce hayvan bağlayabilir miyim.

Tüm ortakların da rızası gerekli... Onların da izni var ise sorun olmaz. Tabi önce ''tamam olur'' diyenler daha sonra ''ben öyle bir şey demedim'' diyebilir, bu riski de var.