Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeğin Vücut Isısının Olçülmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Köpekler hastalandıklarında birçok insan köpeğin ateşine bakmak ister. Ancak kulaklara, buruna veya kafaya dokunarak köpeğin ateşi olup olmadığını anlamaya çalışmak iyi bir metot değildir. Köpeğinizin ateşini doğru bir şekilde ölçmeyi öğrenmek acil bir durum olup olmadığını anlamanız için gereklidir.

Köpeklerde vücut ısısı rektal olarak alınmalıdır. Bunun için oral veya rektal termometreler kullanılabilir. Ayrıca dijital veya cıvalı termometreler de mevcuttur. İnsanların ve köpeklerin kulak kanalları farklı olduğundan, kulak termometreleri köpeğinizin ateşini ölçmek için çok uygun değildir.

Cıvalı termometre kullanıyorsanız, kullanmadan önce termometreyi sallayıp dereceyi düşürmeyi unutmayınız.

Köpeğin ateşinin ölçülmesi

*Köpeğin ateşinin ölçülmesi sırasında sakince durması çok önemlidir. En iyisi siz ateşini ölçerken bir yardımcının da köpeği tutmasıdır.

*Bir yardımcı köpeğin kafasını ve vücudunun ön kısmını ona sarılarak sıkıca tutmalı.

*Bu arada siz de kuyruğunu tutup hafifçe yukarı kaldırın ve termometreyi rectum'a yerleştirin. Rectum kuyruk dibinin hemen altında yer almaktadır. Ancak termometreyi yerleştirmeden önce bir pomat, vazelin vb. ile kayganlaştırmayı unutmayınız. Termometreyi yaklaşık 2,5cm ilerletin ve cıvalı termometreler için 2dk, dijital termometreler için sinyal verene kadar bekletin.

*Şimdi termometreyi çıkarıp okuyun.

*Köpeklerde normal vücut ısısı 37,5-39º C tır. Eğer köpeğinizin vücut ısısı bu derecenin üzerindeyse acilen veteriner hekiminize başvurun.
guncel