Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpekler Niye Sık Nefes Alır
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Çoğu memeli gibi köpeklerde bazı fiziksel fonksiyonlar sayesinde vucut ısılarını kontrol edebilme yeteneğine sahiptirler.

Çoğu memeli gibi köpeklerde bazı fiziksel fonksiyonlar sayesinde vucut ısılarını kontrol edebilme yeteneğine sahiptirler. Termoregülasyon olarak adlandırılan bu yetenek sayesinde köpekler değişik iklim ve hava şartlarına uyum sağlayabilirler.

Çoğu memeli terleme yoluyla vucut ısısını dengeler.Ancak köpek derisinde ter bezleri olmadığı için onlar sık nefes alarak ısıyı dengelerler. Bu şekilde daha çok oksijen solur ve buharlaşmayı haliyle serinlemeyi çabuklaştırır.

Ayrıca derileri vasıtası ile de ısıyı kontrol edebilirler.Soğuk havalarda kürklerini kabartarak sıcak havayı hapsederler. Sıcak havalarda ise kürk deriye yakın tutularak sıcağın etkileri azaltılır.

Özetle Köpekler'de insanlarda olduğu gibi ter bezleri bulunmamakta, dolayısıyla vücuttaki sıvı fazlası ve toksinler bu yolla atılamamaktadır.. Köpekler bunu ağız yoluyla gerçekleştirmektedirler.. Bu nedenle daha sık nefes alıp vererek vücut ısılarını dengelerler ve bir nevi terleme işlevlerini yerine getirirler..
ellerine saglık..yaradan onlarada o özelligi vermiştir..
guncel
vücut ısılarını dengelemek için tabii ki