Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal Zamanı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selam arkadaşlar , dün birisiyle görüştüm elinde 1 enik vardı ama satmış. Bu kişi bana mart nisan dan sonra doğan yavrular daha boylu poslu sallı ve iyi, dayanıklı olur dedi. Bu doğrumudur acaba ? Kış aylarında doğan yavrular hava soğukluğundan dolayı tam iyi gelişemez dedi.Üretim yapıp bu işi analiz edenler yardımcı olabilirmi acaba ?
Bence doğru yaz mevsimine yakın doğduğu için güneşten daha cok yararlanır daha boylu poslu olur diye düşünüyorum yani adam sana doğru söylemiş.Benim fikrim bu.
Bence ocak şubatta doğan yavrular daha iyi ama yavrular soğuktan korunursa. çünkü anne altından 1,5 2 ayda çıkacak bu yavrular o da mart nisan ayına geliyor. yavru daha sonrasında kapalı yerde değilse maksimum süre güneşten faydalanacaktır. bide kışın sonunda gebelik ve doğum yapan köpekler yazın sıcağında yapanlara nazaran daha iyi ve keyifle beslenir ve daha iyi süt verir.
Benim düşümcem odur ki, kışın doğan yavrular daha sağlıklı oluyor ve daha iyi gelişiyor. Kışın havalar hep kapalı olmuyor ki. Hele bizim Denizli'de. Kışın bakteri ve mikrop oranıda düştüğü ve de köpekler kışın daha iyi beslendiği için kış yavrusu tercihimdir.
Benim pasa kasim sonu dogumlu bana ocakta geldi kisin tam ortasi hele birde torontonun kisi Wink yaza kadar onu evimin alt katinda besledim guzel gunlerde disari saldim hergun sabah aksam yuruttum 2 saat . Simdi ideal kangal olculere bakilirsa pasanin boyu felan gayet iyi gucude iyi ama tabiki gunes her canlinin gelisiminde faydali tabiki
Bahar yavruları iyi olur, bol güneş, bol yiyecek olur annelerinin de sütü bol olur.
doğru
Sayfalar: 1 2