Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Tavukçuluk yapanlar bakarmısınız..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar konu doğru yere açılmış ama pek ziyaret edilmeyen bir bölümde olduğundan burada da paylaşmak istedim,aşağıdaki link i tıklayarak incelemenizi rica ederim..umarım uygunsuz bulunmaz burada paylaşmam.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

http://www.trkangal.com/konu-en-iyi-yumu...14373.html
Arkadaşım merhaba. Ben tavuk besliyorum. Bu konuları çok araştırdım. Yumurta tavuğu diye bir şey yoktur. Her tavuk yumurtlar. Bu çiftliklerde beslenen tavuklar hibrit tavuklardırdır. Bunları sırf patent almak için tek sınıfa sokuyorlar. Zaten yumurta çiftlikleri tam bir sömürü ve işkence yeri. Bir tavuğun ömrü 10-15 yıl arasıdır. Çiftliklerde tavuğa çeşitli kimyasal yem verip her gün yumurtlattırarak 2 yılda ıskartaya çıkarıp yerine yenilerini koyuyorlar. Normalde bir tavuk normal yemlerle ve gezdiği bir ortamda doğal olarak beslendiğinde günde bir, iki günde bir yumurta verir. Ve kış aylarında yumurtayı keser. Buda tavuğu dinlendirir ve tazeler. Zaten normalide budur. Bir tavuk yumurta yapmak için olağan üstü bir enerji tüketimi içerisindedir. Sen tavuğu kendi haline bırakır ve sağlıklı bir ortamda sağlıklı doğal yemlerle beslersen 10 ila 15 yıl yaşar ve yumurta verir. Ha dersen ki ben her gün yumurtlayan tavuk istiyorum. Cinsi hiç önemli değil. Başlarsın tavuğa işkenceye. Sıcak ortamda tutarsın kimyasal yem verirsin her gün yumurtlar emin ol. Sonra iki yılda bir tavukları yenilersin olur biter. Ha yediğin yumurtanın pek tadı tuzu olmaz. Tabi ki birde bu işin vebali var.
şu an tavukları günde 2 kez yumurtlatıyrlar hayvanlara çok üzülüyorum 1 sene demeden hayvan yemi oluyorlar ben yerli tavukları severim onların 1 yumurtası inan 1 kamyon yumurtaya bedel
BULUNDUĞU ORTAM , BAKIM VE FOLLUK DÜZENİ ÇOK ÖNEMLİ TAVUĞUN BOYUTUNA GÖRE VE KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDEBİLECEĞİ ÖLÇÜLERDE FOLLUK YAPILMALIDIR .