Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Yeni gelen köpeğin diğerlerine alıştırılması?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba,

Davara giden köpekleriniz var ve bunların yanına yeni yetişkin bir köpek almanız gerekiyor, yeni köpeği diğerlerine nasıl alıştırırsınız?

Birlikte büyüyen köpekler bile çok ciddi kavgalar edebiliyorlar, peki bu yeni gelen köpeği nasıl kabullenecekler? Yeni gelen köpek diğer köpeklere aynı zamanda baskınlık açısından rakip olacak, bu nedenle diğer köpekler de topluca yeni köpeğe saldırabilir.

Eğer evdeki köpeklerin yanına bir köpek alacak olsaydık bu daha kolay olabilirdi. Mesela saldırgan köpeği bu huyundan vazgeçirebilirdik, ama sürü koruyan köpekler görevleri gereği diğer köpeklere karşı sert olmak zorunda...

Özellikle yeni gelen erkek köpeklerin alıştırılması daha zor olacaktır.

Açıkcası ne köpeğim ne de koyunum var, ama bu soru hep kafama takılmıştır. Bence bir çok kişinin de kafasına takılabilecek bir soru. Belki bu konudaki cevaplar bir çok kişiye fayda sağlayacak.

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler ve saygılar...
yeni gelen köpek insanlarda oldugu gibi önce bi essek sakasina kurban gider sürüdeki köpekler onu kabullenmeyip sürüye zarar verecegini düsünü saldirirlar dogrusuda budur lakin yeni köpegi direk sürü yerine agirin biryerine baglayip yavas yavas köpeklerle teker teker ...derken sürü eve gelince köpeklerin biri disinda hepsini bagliycaksin her gün birini selbes birakirsin bunlar kesin binde bin besyüz kapisir ama teketek sanslar ayni olur sürüye karsi 2 hafta gectikten sonra eski köpeklerini baglayip yeniyi birak kapisma illaki olur ama kisa sürer lakin baya bi havlamalar sürer zaten havlamalar bitdigi an korkma cöz hepisini lakin bazen ters tepki verip hepsi cullaniyo ama zaten basinda oldugun icin ayirirsin hemen fazla bisey olmaz bunu biz böyle yapariz arkadaslar nasil yapar bilimem her yigit yogurdu ayran yapmaz derim saygiyla
Buyuk kavgalardan saglam dostluklar cikar. Smile O yuzden illaki birbirlerinin ustunde kimin baskin oldugunu belirleme amacli bir kavgaya tutusacaklardir. Tek tek diger kopeklerle bu fasli bittikten sonra kimin as, kimin ust oldugu belli olduktan sonra ancak kaynasabilirler. Bunun baska bir yolu yok malesef.
hic belli olmuyor kopeklerin karakteri cok onemli benim itler 2 ayliktan beri beraber buyuyorlar suanda 1 bucuk yasinda cok kavga ediyorlar ama herseh sahipte bitiyor internette kopek beden dili var anca o hareketleri ogrenerek kavgayi engelleye bildim ben ce ilk once disarida tanismalari
Teker teker tanıştırmak en mantıklısı sanırım. Aksi halde birleşip boğabilirler. Belki de sadece baskın erkekle tanıştırmak yetebilir. Çünkü baskın erkek veya dişiler huysuzluk çıkaran diğer köpekleri engelliyorlar, kavgalara taviz vermiyorlar.