Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: safkan kangala ve soy devamına örnek resimler(by savaş çiçek)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: OGIko.jpg]
1.RESİM AŞİL PANTER RESİMDE 3.5 YAŞINDA.
KOYU RENK YANİ KIRÇIL DEDİĞİMİZ RENK İÇİN ÖRNEK BİR SAFKAN.
RENK BUDUR,FİZİK BUDUR,DURUŞ BUDUR


[Resim: XeHCI.jpg]
2.RESİM MOHİKAN PANTER RESİMDE 13 AYLIK.
KOYU RENK YANİ KIRÇIL ÖRNEĞİNİN EN AÇIK TONU İÇİN ÖRNEK BİR SAFKAN.
RENK,FİZİK VE DURUŞ BİR SAFKAN KANGAL İÇİN ÖRNEK.


[Resim: ZlhqZ.jpg]
3.resim DELİ PANTER.Resimde yaklaşık 8 aylık.
Babası Aşil,Anne Reyhan.Mohikan Panter'le aynı anne babadan kardeş.
koyu renk yani kırçıl örneğinin normal tonu için örnek bir safkan



[Resim: HknnE.jpg]
Soldaki babamın Villis Panter.1990'lı yılların başında yaşamıştı.Koyu renk safkan kangala güzel bir örnek.
MUTLAKA OKUMANIZI TAVSİYE DERİM!!!!!!!!!!!!!

‎1.resim baba Aşil Panter,2.resim oğul Mohikan Panter.
Bir baba oğul birbirine ancak bu kadar benzeyebilir.Mohikan henüz çok genç 13 aylık biraz daha olgunlaştığında babasının kopyası olacağı çok net.
Koyu renk safkan kangal için süper iki örnek.Aynı zamanda safkan bir soyun nasıl bozulmadan devam ettirildiğine çok güzel bir örnek.
Değerli kangal dostları,safkan soyun devamı ve babadan oğula bu müthiş benzerliğin devamı için dişi seçimi çok önemlidir.Dişi yanlış seçilirse bu örneği göremezsiniz.Bu doğru seçim uzmanı yakın tarihe kadar babam Bahri Çiçek'ti,şimdi ise kardeşim Barış.
Bilgi ve tecrübelerine gözümle şahit olduğum bu ikiliye hayranım.Onlar benim canlarım.Biri 79 yaşındaki babam,diğeri 37 yaşındaki kardeşim.Onlar gerçek bir kangal uzmanı.Onlardaki kangal bilgisi hiçbir köpek uzmanında ve bu alandaki hiçbir bilim adamında olmadığından emin olduğum bilgiler.Çünkü bu insanlar adeta ömürlerini bu işe adamışlar.Babamın bu işte Barış kardeşimle birlikte olan dönemide sayacak olursak 70 yıllık bir emeği ve tecrübesi var. Kardeşim Barış'ın ise babamdan aldığı eğitimle birlikte net 20-22 yıllık bir emeği ve tecrübesi var.
Onlar bir köpeğin genel görünümü ve genel karakter yansımalarıyla karar vermezler.Onlar,bir köpeğin burnunun ucundan kuyruk ucuna kadar bütün ayrıntıları dikkatle inceleyerek,davranış ve karakteristik özelliklerini her değişik durum ve ortama göre ayrı ayrı inceleyerek,alt kademe ve üst kademe tüylerinin uzunluğu,sıklığı yada seyrekliğini,tüylerin sertlik yada yumuşaklığını, bu tüylerin renklerini,ve bu renklerin vücut bölgelerine göre dağılımlarını, vücudun tüm unsurlarının birbiriyle olan uyum ve dengelerini,ağız biçimini ve diş sayısı ve diziliş şeklini çene yapısına göre doğru orantılı olup olmadığını, vücudun yükseklik,kalınlık ve uzunluğuna göre kuyruk uzunluğunun,kuruk kökü ve diğer bölümlerinin orantılı ve gerekli kalınlıkta olup olmadığını,aynı şekilde diğer tüm unsurlara göre kuyruk kıvrım şeklinin yatış,oturuş,yürüyüş ve kosu durmundaki hallerini dikkatle incelerler.Aynı şekilde kuyruğun duruş ve hareket şeklini dişiye kur yapma halindeki hareketlerini,bir başka erkekle karşılaşma halinde kuyruğun kullanım halini dikkatle incelerler. Afedersiniz ama bir köpeğin kalitesinde önemli bir unsur olduğu için belirtmeden geçemeyeceğim;onlar bir köpeğin poposunun çapının,testislerinin tüylü yada tüysüz oluşunun,yine aynı organların irilik yada ufak oluşunun önemli olduğunu söylerler.
Onlar köpeğin safkanlığını değerlendirirken en önemli unsurlardan bir tanesinin GÖZLER olduğunu söylerler.Gözlerin alındaki yerleri,burun, yanak ve alın yapısına göre bulunduğu nokta köpekten köpeğe farklılık arzettiğini söylerler.Onlar köpeğin gözlerinin rengi,biçimi ve hepsinden önemlisi ortam ve şartlara göre değişen bakış şeklinin çok çok önemli olduğunu söylerler.
Ben onların safkan kangal konusundaki bilgilerini saymakla bitiremem. Benim sıralamaya çalıştığım hususlar sadece ana başlıklardır. Ayrıntıları buraya sığdırmam mümkün değil. İnşallah uzun süreden beri yazmaya ve bitirmeye çalıştığım kitabımda tüm ayrıntılarıyla anlatmaya çalışacağım.Rabbim o kitabın yayınlanabildiği ve bu değerli bilgileri sizlerle paylaşabildiğim günleri görmeyi bana nasip etsin inşallah.
Tüm dostlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.