Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Uluslararasi organizasyonlar ve Kangal
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar.
Merak ettigim, sizlere sormak istedigim konu neden Turkiyede sampiyon olan (isim yapmis) kangallar uluslararasi organizasyonlara, turnuvalara katilmiyorlar?
Komsu ulkelerde Dunya sampiyonasi denilen organizasyon var. Sahsen bence Dunya Sampiyonasi degil o - bolge sampiyonasi, ama yine de guzel ve guclu bir organizasyon.
Katilan ulkeler(farkli yillarda): Kazakistan, Turkmenistan, Tacikistan, Ozbekistan, Kirgizistan, Rusya(Dagistan, Cecenistan, Kalmyk bolgesi vs), Azerbaycan, Ermenistan, Gurcustan, Ukrayna, Moldovya, Bulgaristan,
Balkan ulkeleri. Ve kazanan kopek bu butun ulkelerin sampiyonlarindan ustun demek.

Bence Dunya sampiyonasi dedikleri bu bolge turnuvasinda kopek dovusleri seviyesi yuksek olan 3 ulke eksik - Turkiye, Afganistan, Pakistan.

Boyle genel turnuvanin haricinde iki ulke karsilasmalarini da duzenliyorlar. Mesela milli mac gibi.
Son Ukrayna Rusya karsilasmasinda her iki ulkeden 10ar tane en iyi kopek katildi, bir mac berabere olmak uzere maci 5-4 ukraynanin kopekleri aldi.

Katilan kopek cinsleri agirlikli olarak alabay ve kafkas kurdu. Kangallar da var, ama maalesef kaliteli hayvanlar degil, Moldovya ve Bulgaristandan gelen kirma kopekler. Onlar sampiyon olamiyor. Boyle olunca kangalin imaji zedeleniyor.

Boyle organizasyonlarda kangalin da olmasi - onun gercek gucunu gosterir. Bu ve benzer forumlarda bazi arkadaslarin yazdigi gibi kangal onlari bitirir demekle olmuyor.

Organizasyon uzak yerlerde de degil - ya Rusyanin Kafkas bolgesinde duzenleniyor(trabzona500-700 kilometre), ya Ukraynada, ya Balkan ulkelerinde.
Diger ulkelerde sampiyon olan kopeklerin sahipleri parasal gucleri yok ise - sponsor bulup katiliyorlar, ulke sampiyonu olan kopek sahibine
diger kopek sahipleri yardimci oluyor. Kopegi yurtdisina cikarma islem ve evraklari oralarda da zor, ama asiliyor.
Sezon sonbahahrda basliyor, organizasyonun finalleri genellikle kis, sonunda baharda oluyor.
Gecen sezon finalde Kazakistan ve Rusyanin kopekleri karsilasti - Kazak kopegi aldi.

Turnuvada kopekler iyi hazirlanmis, ve bos kopekler degil, turnuva kurallari onceden belirlenmis ve kati uygulanir.
Mesela farkli sikletler var, her kopek kendi sikletinde dovusur, mesela kopek ses verdi mi, dis atti mi hemen durdururlar.
Karsilasma oncesi veteriner hayvanlari kontrol eder. Ilk dovuste kazanan belli olmadi ise ara verilerek ikinci, hatta bazen ucuncu raunt yapilir.

Turnuvalardan ornekler:
http://www.youtube.com/watch?v=7f2OzwTEPjo
http://www.youtube.com/watch?v=NMi5mpsMX...e=youtu.be

Biz bu bolgede (ukrayna) bulundugumuz icin Rus ve Ukraynali organizatorlerle irtibat halindeyiz - turnuvalara katilmak isteyen sampiyon olmus kopeklerin sahipleri isterlerse iletisimde yardimci olabiliriz, bu organizasyonda yer alabilirler.

Sahsen kendimiz de iyi bir kangalin yavrusunu getirip (favorimiz uncularin Karabas, sahibiyle irtibata gectik) uluslararasi sampiyonaya katacagiz.

karabaşın yavrusu olurda 3-4 yaşına gelince turnuvaya katılırsınız afganlarla biz aynı turnuvada olamayız adamların tarzı farklı araplarla hiç olamayız bi köpek diğerini alta aldımı üsttekini alıp tekrar salıyorlar herkesin kuralları farklı dünya şampiyonası diye bi organizasyon henüz olmadı ukrayna turnuvası dünya turnuvası anlamına gelmiyor onlar kendilerini kandırıyor bizim elimizde daha iyi itler var organizasyon çapımız küçük inşallah seneye 50 köpekle yeni bi turnuva olursa ki trkangal bu işte en iyisini yapıyor ruslar bizim turnuvamıza katılmak için bizimle irtibata geçsinler düşünceniz güzel ama benim düşüncem daha güzel saydığınız ülkeler bizim turnuvamıza katılmak istesinler buna inan bizim itlerimiz çok daha kaliteli ama köpekçilerimizde bi hazımsızlık var bu sorunu çözersek dünya türkiyede bizim itlerimizle it atmak için sıraya girerler.
evet koçogluna aynen katılıyorum azından bal damlamış onlar gelsin bizim organizasyonumuza katılsın kimsenin ihtiyacı olacagını sanmıyorum biz bize yeteriz türkiye kendi başına zaten bir dünya sayılır dışarıdan gelip köpek alan çok ki tutuluyorr köpeklerimiz
oyle diyorsaniz da, bu forumda onlarin kopeklerini sizin tarafinizdan biliniyor - efsane shunkar diyorsunuz, efsane akkus diyorsunuz, efsane kellar diyorsunuz. inanin burda ne Karabasi bilen var, ne Arapi duyan var. Onlar gelir gelmesine - organize etmeniz onemli, davet etmeniz lazim. Boyle buyuk organizasyonlari duzenlemek zordur - ayri ayri onlarca ulkeden yuzlerce kopegin gelmesini organize etmek zordur. Oyle organizasyonu ustlenmeden once bir iki kez gidiledebilir bakilabilir, ne mahsuru var. Kangallari tanitmak, ustunluklerini ispatlamak bundan gecer.
böyle bir organizasyonun Türkiye'de yapılabileceğini şahsen düşünmüyorum. sanırım resmi turnuvalar kupalı mupalı. yok yok o iş burda yaş.
VALLAH BEN HİÇ BÜRİNİ BİLMİYORUM DIŞ ÜLKELERİN KÖPEKLERİNİ İSTEMİYORUMDA ZATEN BEN KENDİ NESLİMİN KÖPEĞİNE BAKARIM ONLARAD İHTİYAÇ YOK BENCE GEREKTE YOK