Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Panter Soyu Kangallar(yeni resimler eklendi)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
[Resim: EM9dI.jpg]


[Resim: XHrX5.jpg]
[Resim: 5STWV.jpg]
resimdeki savaş çiçek abi


savaş abi den alıntı

"resimde sağda yer alan Şeytan Panter 1990'lı yılların başında yaşadı.Boz renk safkan kangal köpeğine süper bir örnek.Aynı zamanda soy devamı açısından bugünkü yukarıda resmi olan boz renkli kangallarımızla mukayese edin.fotokopi gibi benzerliği görün.sevgilerimle."


[Resim: QtPLD.jpg]
duman panter: çıngı panterin annesi


[Resim: 2KwGE.jpg]
zoro panter
[Resim: VT8im.jpg]

serkan panter

avrupada sanırım Bülent YAKUT beyde
[Resim: N6VTO.jpg]

mohikan panterin enikliği
[Resim: VNtOh.jpg]
mohikan panter(vefat etti)
[Resim: E8Lxx.jpg]
baba mohikan oğlu mohikan(kopyalama üretim by barış çiçek)
[Resim: G85Jp.jpg]
kurt kafatası anne babalarından geriye kalanı kemiriyorlar
panterler guzeldır umud durmak yok yola devam
umut ikili oynama Big Grin neyse güzel konu açmışsın tebrklr
(12-10-2011, Saat:11:26)umudsengul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]allah nasip ederse yakın zamanda kangalların haplotip haritasını çıkarıp artık bilimsel veriler üzerinden saflık konuşmak isterim.

kücük kardeş seni cidden tanımak isterim !ne iş yaparsın ?sen kimsin ?nesin ? necisin ?
(12-10-2011, Saat:11:26)umudsengul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bakın şu hususa bir açıklık getirelim ben hiç kimsenin itine kafama göre kangal veya değil demedim dememde zaten.

tecrübeleri ile yaşayarak bu işi öğrenmiş abiler var. ben onlar bu hususta nasıl bir metodoloji izliyor ise onu kendime ölçü alırım.

orada söylediğimin hala da arkasındayım ben bu itler kangal değil deyip öylece bırakacak değilim. orada neden kangal olmadıklarını söyledim ki fotoğraf yanılması da olabilir dedim.

ki daha sonradan abilerin de izahları ile hipotezimi geri çektim zira bir foto yanılsaması vardı.fotolar küçüktü ve sınırlı sayıda foto vardı.

açıkçası beni etkileyen panterlerden ziyade onların birçoğunun yetişmesinde emek sahibi olan savaş çiçek abi oldu. kangallara özellikle de panterlere karşı derin bir ilgi ve alakası olduğunu anladım.

ve yavaş yavaş şunu da anladım ki birçok kişinin kendi kafasına göre bir kangal tanımı var ben bu işten sıkıldım. artık savaş abi, onur kanlı abi, ogün odacı abi gibi kangal köpeğine yıllarını vermiş abiler dışında kimsenin kangal tanımını kale almayacağım.

allah nasip ederse yakın zamanda kangalların haplotip haritasını çıkarıp artık bilimsel veriler üzerinden saflık konuşmak isterim.

saygılar.....

Umud kardeşimiz bu işe yeni başlayanlardan önceleri internetten izlediği üç beş video sayesinde bir kaç fikir sahibi olup yorum yaptı snra panter soyuna ilgi duymaya basladı ..

Hatırladın mı umud ılk panter soyu kangal degıl dedıgın de sana ne dedım .. ama bu ısler gorecelıdır bak yarın obur gun baska bırsey gorursun snra panterletı gorursun fıkrınden yıne cayarsın ımzanda kı yazıyı kaldır Smile

Kangallar ıkıey ayrılmaz.. kangallar te kde dıyeesıın. su anda saf bır ırk oalrak kabul grmemıs bır ırktan bahsedıyorsun uzun yaylaya aıt o yornın kopeklerı bırbıne bır cok yoden benzerlık gostersede o kadar yakınlar kı ayırt etmek cok zor sadece ben kendı adıma kangal dednınce uzunyayla kpoegı olarak algılar ve gdıger ortqa anadolumuzun coban kopeklerınden ayırt edebılırım ama bu kangaldır demek zor. alman puanter gıbı german sheepherd gıı yada en basıtınden bır afgan tazısı gıbı ahan budur bunların yavrualrı da hep boyle demek cok zor hıc beklemedıgın bır anda bır anne baba sana bır ala yavru atar şaşar kalırsın..

benım o yorumda sana cıcek aılesının ıtlerı kıymetlı dememım sebebı bellı bır aıleın kontrolunde duzgun sekıdle eslesmelerıydı yoksa kangalların ıkıey ayrıldıgından degıl neler var neler acele etme kangalları ıkıye ayırmak ıcın Smile

Bak barızcık daha arastır sıtede o agabeylerın kopeklerının cok resmı war gercekten cok kıyetmlı kopekler her neyse..

Listedeki o agabeyler cıkıp bırer vıdeo yapsalar kangalı anlatsalar cok mu zor sence bunu neden yapmazlar hıc dusundunmu srbt agabey harıc bu ıse kalkısan olmadı bır kac vıdeo da sordu nedır kangal bır tanesı cıktı dedı ahan gangalll budurr ıste bu kopek gangall..sımdı bu tarzda konusan kelımeyı telaffuz etmekten acız adamın tarıfı ne olur sen dedıgımı dınle zaman ılerledıkce elınde ıt te sekıllendıkce ne dedıgımı anlıyıcaksın ..

bır yaz tatılınde okuldan vakıt buldugunda topla bohcanı gıt haymana da kal kangal da kal hekımhan da kal şarkışla da kal .. çık ordan nevsehır konya yap.. bak o zman ne dedıgımı daha ıyı anlarsın..

Neyse mısafırımız oldugunda naçizane fıkırlerımı senınle paylasalım..

Ve dedıgın gıbı bende senın gıbı dort gozle beklıyorum saydıgın o agabeylerden bu ırkın tanımını yapmalarını 15 dakıka da olsa bır vıdeo da elden geldıgınce bunlar anlatamalarını srbt abı gıbı ceknmeden konusmalarını beklıyorum..


Sevgı ve saygılarla.

umud sen neymişsin yaa Smile
evet beklediğim gibi banlandım. ama yeni bir hesap açmam çok da zor olmadı.
adminlere sesleniyorum yasakla, konu silmekle bir yere varamazsınız.

umudsengul
Sayfalar: 1 2 3