Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: yeni eniklerim olacak!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[/size]Köpeğim şu anda 13 14 aylık ve istemimiz dışında diğer erkek kangalımla çiftleşmiş. İkisinden ilerde yavru almak istiyordum. Fakat şu anda daha çok küçük diye çiftleştirmeyi düşünmemiştim. Tek sıkıntım doğacak yavrular için bir sıkıntı teşkil eder mi? Yani annenin yaşı genç oldu için yavrular daha küçük kalıp, gelecekte yavrular bir büyüme sıkıntısı yaşarlar mı?
Bu konda fikrinizi paylaşırsanız sevinirim!

yavrularda sıkıntı olçanı sanmıyorum,ama anne gelişimini tamamlamadagı için kısa kalabilir bu fikirdeyim
teşekkür ederim kardeş. Anne şu anda dişi köpeklere oranla zaten normal boyutlarda, dişinin daha fazla büyümemesi problem değil, ama yavrular anneden yeteri kadar besin alamayıp küçük kalırlar diye endişelendim bende.
anne nin gelişiminin tamamlanması şu açıdan önemli : Eğer daha boy atacak ve büyüyecek olan bir dişi erkenden hamile kalır ise yavrular gerektiği kadar beslenemeyebilir anne karnında çünkü anne metabolizması aynı zamanda kendi bünyesini de beslemesi gerekiyor gelişimini tamamlayabilmesi için . Yani annenin aldığı tüm besin ve gıdalar hem kendisine hemde yavrulara yetmeyebilir .. Anne gelişimini tamamlamış olsa idi bu sıkıntı hiç yaşanmazdı . Senin şu anda yapabileceğin tek şey gebe bir köpeğin nasıl beslenmesi gerektiğini çok iyi öğrenip anneyi ona göre sağlam bir besiye çekmen lazım . Hayırlısı olsun olur böyle şeyler . Çok iyi bir bakımla arayı kompanse edebilirsin - sana bağlı .
bakım iyi olursa kalsiyum içerikli besinler ver kemikleri gelişir böyleçe kalıplı olurlar
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
öncelikle hayırlı olsun 18 aydan önce çiftleştirmemek daha sağlıklı olur ama ama bu durumda ne gibi önlemler alabiliriz diye düşünmek gerekir.

1- anneyi yormayacak şekilde yürüyüşe çıkarmak
2- kaliteli kuru mamayla beslemek
3- calsiyum ve protein ihtiva eden yiyeceklerle beslemek
4-steril bir ortam yaratarak doğum öncesi annenin doğum sonrası anne ve yavruların hastalık kapmayacağı ortam yaratmak
5- iyi bir veterinerle sürekli irtibat içinde olmak
6-en önemliside ALLAHÜ TEALA DAN herşeyin hayırlısını dilemek

genelde üreticiler damızlık yavru bırakacaklarsa annenin 2- 3 doğumundan
bırakırlar nedeni ise ilk yavrukar anne acemi olduğu için iyi bakamaz anne doğuma tam adepte olmayacağı için yavrular anne karnında ve doğduktan sonra tam gelişim sağlayamaz. isitisnalarda kaideyi bozamaz
Sayfalar: 1 2