Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Yenilmez ırk
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
yenilgisiz köpek yoktur it iti ters gelir hiç belli olmaz bu işler...el elden üstündür die boşa dememişler..
gardaşlar şampiyon arap gibi bir köpek daha çıkmaz
En Kralı'nı çeksen olmadıkça olmuyor ...
Aynı cinsler arası en iyisinden üreme doğal yolla oluyor zaten. Doğa buna imkan tanıyor. Vahşi yaşamda mevcut.
Top 10 da yer alan dövüşçü köpeklerin (mastifler hariç) çoğu çeşitli eşleştirmelerle elde edilen itler değilmi? Pit, dogo, bullterrier, cane, tosa, presa vs.
Zaman içinde amaca göre en iyisi için köpekler kırıldı. Onun için bu kadar çeşit var ya dünyada...
Örneğin Dogo hem büyük avlar hem de koruma köpeği amaçlı üretilmiş ve konusunda oldukça da başarılı...

Aslında söylenecek çok şey var ama... Aması var işte. Öncelikle biz en iyisiyiz, bizim köpeğimiz de en iyisi söylemini bir kenara bırakıp eksiklerimizi tespit etmemiz ve gidermenin yollarını aramalıyız. Kangal a toz kondurmuyoruz, mükemmel diyoruz. Bunu dediğiniz zaman bütün önerilerin önüne set çekmiş olursunuz. Öyle ya mükemmelden iyisi olur mu?
Halbuki Kangal yere göğe sığdırmadığımız Kurtçuluk, Bekçilik, Çobanlık, Dövüş konularında mükemmel değildir. Kurda giden 10 da bir çıkar. Zaten çoban köpeği değildir sürü gütmez. Bekçiliği iyidir ama mükemmel değildir. Eğitime gelmez.

Mesele doğru üretimde. Konuyu açan arkadaş mütevazi davranıp Kangalların arasından en iyiyi oluşturalım demiş. Bence Saf Kangalların korunması haricinde, diğer amaçlara göre üretilecek köpeklere en iyi yabancı kanlar bile girebilir.
Köpek dövüştürmediğim halde, en hararetli destekleyicilerinden biriyimdir. Bu mücadelelerin bize en iyiyi bulma ve üretme konusunda çok faydalı olacağını düşündüm ve düşüncem değişmedi. Düşünceme göre iyi dövüşebilen köpek, güçlü, cesur, nefesli ve soncu olmalıydı. Normalde Kangallarda övündüğümüz özellikler de zaten bunlar değilmiydi?
Lafta öyleydi ama gerçekte Kangal diye nitelendirdiğimiz Çoban köpeklerimiz böyle değillerdi. Koskoca köyde kurda giden köpek tek tük çıkardı ve o köpeklere sahip olanın da namı olurdu. O kadar cesurunu bulurdun bu seferde gücü yetmezdi.

Zamanında Sivas Kangal öyle efsaneleştirildi ki, ne kadar zağar varsa Hakiki Kangal diye millete çakıldı. Yurdumun bir çok köşesine getirilip üretildi ve yer gök zağar doldu. Şimdi yeni yeni köpek dövüşleri sayesinde vatandaş iyi köpeklerin soyundan üretiyor da, ellerindeki zağarlardan kurtuluyorlar. Ciddi soylardan üretilen köpeklerin olduğu sürüler zayiat vermez oldu. Diğerleri feryatta...
Netice olarak konuyu açan arkadaşın önerisi doğru ve yapılıyor artık ama yeni yeni... İleride çok daha iyi olacak. İyi köpeklerin soyları yaygınlaşacak, çoğalacak ama zaman istiyor tabii.
Bunun içinde elimizden gelen desteği köstek olanlara rağmen esirgememeliyiz.
Kardeşim burada da vardı öyle denilen bir köpek ama bir tanıdığın getirdiği köpek çok rahat maçı aldı
az kaldı azzz söylediğim gerçek olacak hem soncu hem güçlü hırslı olacak yani yenilmeyecek
arkadaş seninki ölümsüz insan gibi olmuş imkansız yani Smile
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9