Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: eniğimin beslenmesini nasıl yapabilirim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar kangal enik aldım yeni yeni düzgün yürümeye başladı. eniği aldığım kişi 45 günlük olduğunu söylüyor. şu an için yalnızaca inek sütü veriyorum.

ek olarak ne versem iyi olur. konserve türü mama veya kuru mama kullanılabilir mi?

parazit aşısını aldığım kişi yaptırmış galiba karma aşısı olması gerekiyor zamanı gelmiş midir?

kuduz aşısını da karma aşısı ile beraber yaptırsam olur mu?

kanlı ishal hastalığına yakalanmaması için ne gibi tedbirler alabilirim?

bir de bilgisi olan varsa eğer şecere çıkartabilir miyim köpeğim için?
Süt yerine yoğurt daha faydalı olur, Kuru mamaya biraz sıcak su dök bi 10 dk yumuşamasını bekle biraz yoğurtla beraber karıştır ver.
Karma aşısını yaptır 21 gün sonra bir karma birde kuduz yaptır
aşları tamamlanıncayakadar yabancı köpeklerden uzak tut.
zulum kar kardeşim sütte Özellikle bizimde köyümüzde inek var ben içmem ama hayvanıma içiririm tabiki yoğurt süt yumurta bnları aynı şeyle karıştıracaksınız benim bilgim bukadar tabi bu sitede bazı çok bilgili abiler Olmasa ben hiçtim Smile
SÜTTEDE FAYDA VR
Proplan puppy.. baska bırsey wermene gerek yok .. hıc bırsey werme .. kopegın gayet guzel olucak.
tavuk kemiği hariç ne verirsen ver bi önemi yok imkanın varsa bebek maması yedir bebelac filan var ya onlardan ,eczaneden devit 3d al her öğünde 3 damla damlat iştahı az ise supravit şurubu al eczaneden yemeğine yarım ölçek karıştır başka bişi yapmana gerek yok herkesin dediğine kulak asma veterinerden mümkün olduğunca ilaç alma inek sütü koyu gelir biraz su ilave et ben süt yerine ayran tavsiye ederim az miktar tuz biraz ekmek içi 1 yumurta ile çırp tekrar tavsiyem 3 aylık olana kadar bebelac çocuk maması yedir kanlı isal falan olmaz ,kuduz aşısı karmadan sonra yapılması gerekli zaten gençlik aşısını veterinerine hayırlat aşıları bitinceye kadar başka köpeklerle temas etmesin aşı vakti gelmiş yaptırmanda sorun yok güle güle besle.
seceresi varsa eniği aldığın adama sor ordan devam ettir yoksa kendi eniğinden başlat
kardeşler cevaplar için allah razı olsun

ken kardeş ben de onu soracaktım proplanın methini çok duydum. senin tavsiyenle insaallah en kısa zamanda alacağım.

kocoğlu kardeşim cevabından istifade ettim çok sağol aldığım kişi ile konuştum şeceresini bugün yarın sivastan izmire gönderecek insaallah

bir de ben yanında değilim babam ilgileniyor galiba annem geçen gün tavuk suyu çorbası vermiş. 2 gündür kanlı olmayan ishali var bugün babam veterinere götürdü bir aşı yapmış bir de ağzından sulu bir ilaç vermiş bu ilacın ne olduğunu bilen var mı acaba?

ishal ile ilgili bir ilaç mıdır acaba?
bende butun köpeklerim için proplan(yanında yogurt) kullanıyorum. gercektende farkı belli ediyor. biraz pahalı olabilir ama değer. 4 5 aylık olacagı zaman mamaya ilave ev yemegi artığıda( cok yağlı olmasın) verebilirsin ki önümüz kış zararı olmaz.
Sayfalar: 1 2