Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Öz Güven ve Birkaç Antreman
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
paylasim icin sagol
benim tek bildigim, kesinlikte merdiven yurumesi iyi degil hayvan icin, hele buyuk cins hayvanlarda sakatliga kadar yolu var.
açıklamalar için teşekkürler bunların mutlaka mutlaka faydası olaur kanatindeyim
bil giler için çok saol
Köpek yetiştirmek konusunda bende birşeyler ekliyim. Her köpek aynı olmadığı gibi her kangalda aynı değildir. Belli başlı soy özellikleri olmasına rağman kangallarda kendi aralarında karakteristik farklılıklar gösterilir. Köpek daha anne altındayken gözlem altına alınmalıdır. kopeklerin savaşçı ruhları meme kavgasıyla açığa çıkar. Emzirilmedikleri zamandada gözlemlenmelidir. Dikkat edilirse yavrular arasında kendi başına buyruk meraklı ortalığı gezen ve diğer yavrular gibi annesinin hep dibinde durmıyan yavrular vardır. Bu tip yavrular gözlem altına alınmalıdır ve karekteristik gelişmeleri yakından takip edilmelidir. yavrular arasında çıkan kavgalar köpeklerin ilerki yaşlardaki baskınlığını %100 etkiler bu bir doğa kanunudur. Yukarıda yazdıklarım göz önünde bulundurularak yavru seçimi yapılır ve köpek eğitimi bu haddeden sonra başlar. İnsan köpek ilişkisi çok önemlidir. Köpekler mantıkla değil şartlanmayla hareket ederler. Köpeğinizi neye şartlandırırsanız köpeğiniz kayıtsız şartsız şartlandığı tepkiyi verecektir. köpeğe eğitim sırasında vurmak köpeğinizi yıldırır. köpekler ses tonunuzdan konuşma tarzınızdan birşeyleri yanlış yaptığını anlar fakat neyi yanlış yaptığını sizin anlatmanız gerekir aksi taktirde köpeğin kafası karışır ve eğitmden kaçmaya çalışır. Unutulmaması gereken en önemli unsur köpeğin karakteristik eğitimi fiziki eğitimden çok daha önemlidir. fiziki eğitimler köpeğinize kuvvet ve çeviklik verirken karekteristik özellikler köpeğin sahip olduğu bu kuvveti sonuna kadar kullanmasını sağlar. zaten arkadaşlar fiziki antreman hakkında yazılması gerekenleri yazmışlar bende konuya başka açıdan bakiyim dedim.
Bu arada önemli başka bir konuda bir çoğunuzun bileceği gibi kas vicuttaki yağların yanması ile olur. kopeğin diyeti yaptığı egzersizlerle orantılı olmasına dikkat gösterin. yetersiz besinle antremen yapan köpek yağ yakamayacağı için kas yakabilir ve köpekte fiziki bozulmalar görülebilir. Gereyinden fazla beslenen köpeklerde yakamadığı yağlar vicutta gereksiz ağırlık olarak kalır.

Sonuç olarak köpeğinizi köpek yaspan cesaretidir ve buda direk karekterle alakalıdır. köpeğinizi anne altında gözlemleyemediyseniz yani öyle bir şansıız olmadıysa kaygılanmayın sonuçta herşey elinizde. Köpeklerinde sevgiye muhtaç olduğunu unutmayın ve köpeğinizi sevmekten korkmayın. Bazıları kopek fazla ellenmez kancık olur diye konuşurlar böyle birşey kesinlikle yanlıştır. Köylerde davara giden köpekler için geçerlidir bunun sebebi köpek çobanı değil sürüyü korumakla görevli olduğu için kopeklerin sevilmesi şımartılması tavsiye edilmez. Çobanın uyukaldığı sürünün başını alıp gittiği senaryoları duymuşsunuzdur. Böyle bu durumda Köpek çobanla değil sürüyle kalır. Dolayısıyla Köpeğinizi sevin sevdiğinizi göstermekten çekinmeyin. Unutmayın Turkiyenin gurur kangallar sert oldukları kadar yufka yüreklidirdeSmile
Arkadaşlar merhaba 2 yaşında br boğuş köpeği aldım fakat bu köpeği eski sahibi yaşına gelmeden büyük köpeklerle atıp dövdürmüş şuan özgüven sorunu yaşıyor düzelirmi
eyv sağolasın
Sayfalar: 1 2 3 4