Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Kangal.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu konuyu bugun bir Aksarayli abimiz ile oturup sohbet edip, tartistigimiz icin aciyorum.

Kangal nedir? Ozellikleri nelerdir? Herkez bilsin ona gore yorum yapsin. Neden insanlarimiz her iri beyazimsi ite kangal der? Yok kardesim, kimse her coban kopegine kangal demesin. Kangal Sivas'in itidir, Sivas'tan cikma itlerdir. Herkez kopegine '' Kangal '' muamelesi yapmasin..

Anadolu Coban kopegiyimis one yahu? Nedir ozellikleri? Bizim Kangallarin kirmalarina diyorlar sanirim '' Anadolu Coban kopegi, kars coban kopegi, malakli vs. '' Herkeze diyorum kirma coban itlerine, malaklilara '' KANGAL '' demeyin.. Bizim saf kanlarimizi kani bozuk, karisik itlerle karistirmayin..
Reis kangal nedıi sorusuna deyınmıyecem ustadlar var onların vıdeoları var ınetrnet ortamında ınsanlar ızleyerek ve dınleyerek faydalana bılırler dedıgım gıbı ben kangal ırkından cok`Anadolu Coban kopegiyimis one yahu? Nedir ozellikleri? Bizim Kangallarin kirmalarina diyorlar sanirim '' Anadolu Coban kopegi, kars coban kopegi, malakli vs. '' Herkeze diyorum kirma coban itlerine, malaklilara '' KANGAL '' demeyin.. Bizim saf kanlarimizi kani bozuk, karisik itlerle karistirmayin..``...Buraya takıldım sakın yanlıs anlama benı ama bırıde kalkar derkı ben malaklıyla coban kopegıyle kangalı eslestırdım cunkı hem kangalın kan yapısını alsın hemde malaklının cussesını alsın o zaman satınca cusselı hayvan dahacok para edıyor der...Sende demıssın kı kangalı kangaldan baska kopege cekmeyın kangal Sıvas kopegıdır...E o zamanda sızde satmayın adamda eslestırmesın...Sıvasta gerkenden ıyı paralarakopekler satıuldıgını duydum ve sahıt oldum yanı dıyecegım hersey tıcarete dokulmus elden bısı gelmez para ıcın nekangal kalır ne soy ne ırk emın ol ...Sen ıyı nıyetınden yazmıssın bundan en ufak suphem yok ama dedıgım gıbı bazı ınsanlar para hırsı ıcın ne orjınallıkbırakır ve soy bırakır...Insallah orjınal kangal ırkı gercekden hak ettıgı gıbı sonsuza kadar kalır ve gonul verenler tarafından yasatılır...
KARDEŞ SEN NEKADAR KIRMA DESEN ANNE MALAKLI BABA KANGAL OLAN BABAYA BENZEYEN KÖPEĞİDE ÇİFT SAFKANA DEĞİŞMEM
Terekeme; İsteyen istedigine ceksin, parasini kazansin ama bunu durust yoldan yapsin. '' Kangal '' ile alakasi olmayan ite kangal etiketi yapistirmasin. İnsanlarda uyanik olsun arastirsin ogrensin ona gore alis veris yapsin.

Kimse Kangal'i sevmek zorunda degil, kimi malakli itleri sever kimi diger irklari. Ancak kimse Kargayi Kartal olarak gostermeye kalkmasin. Bizim derdimiz sıkıntımız insanlarin '' SAFKAN '' ve digerlerini ayirt edebilmeleri her ak sakalliya dede dememeleri.
Evet orda haklısın ona asla lafım yok ama kopek camıyası o kadar ınsan olmayan varlıklarla dolukı ınsanları kandırarak kopek satan cok canavarlar var Allah ınsallah onlara cezalarını bu dunyada en kotu sekılde verır...
Arz talep meselesi çok önemli, Kangal Köpeği bilindiği gibi sürü işinde usta bir hizmetkar,eline su döken zor bulunur.
Ama işte gel gelelim talepler değiştikçe güzelim köpeklerin saflığıylada oynanıyor malesef, görüntü , irilik vs için başka köpeklerle kırılıyor.
Bunu geçmişte ve günümüzde pek çok bilimadamı farklı ırkları çaprazlayıp yeni ırklar elde ettiler fakat biz de o da yok, kangalı kıran kırana bu elbete kötü bir şey ama bari yapıyorsun ileriye dönük kesin ve net bir şeyler için çabala günü kurtarmak için değil, ayrıca elinde ki saf olan kangalıda mümkün oldugunca muhafaza et.
Işin ucunda para ve hırs oldugu müddetçe 20-30 yıl sora kangalı torunlarımız anca ansiklopedilerden falan görecek heralde
SAFKAN KANGALLARIN YAŞATILMASI DOĞRU YAPILMASI GEREKEN BİR ŞEY ANCAK İHTİYACA CEVAP VERECEK SOY AĞAÇLARINI BULUP EŞLEŞTİREREK YAPILAN ÇİFTLEŞTİRMEYEDE KÖTÜ DİYEMEYİZ UNCULARIN KARABAŞ BABA SİVASTAN GELEN HAS KANGAL ANNE AKSARAY MENŞELİ YÖRESEL KÖPEK ORTADA UNCULARIN KARABAŞ GİBİ BİR MAKİNA KÖTÜ DİYEBİLİRMİYİZ DOGO ARJANTİN YAKLAŞIK 12 IRKIN BİRLEŞTİRİKMESİYLE OLUŞAN DOMUZ AVCISI İHTİYACA GÖRE MELEZLENMİŞ KÖPEK KÖTÜ DİYEBİLİRMİYİZ.