Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Köpeğin Donmalarında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu tür vakalar çok soğuk ve ayaz havalarda özellikle köpeklerin bağlı olarak haraketsiz bırakılması veya çok kısa tüylü köpeklerin ve yavru kedilerin bahçede barındırılması nedeniyle oluşur. Normalde serbest olan köpeklerde haraketlilikten dolayı vücut ısısı korunabildiğinden böyle bir durumun oluşması güçtür.

Bu tür bir durumda kalan köpek veya kedide vücut ısısı aşırı düşer, çevreye karşı ilgi ortadan kalkar, dil ve diş etlerinde morarmalar vardır, eklemler sertleşmiştir ve hasta haraketsiz, uyuklar haldedir. Böyle hastalarda özellikle kulak uçları, kuyruk ucu, burun ve ayaklar gibi organlar ilk donan yerlerdir. Bu nedenle buralara bakarak daha rahat karar verebilirsiniz.

Ani ısı değişimleri şoka neden olabileceği için hastayı ılık bir ortama alarak vücut ısının yavaş yavaş artmasını sağlamalısınız. Bu amaçla yapılacak masaj uygulamaları dolaşımı hızlandıracağından faydalıdır.

Hemen bir ısı kaynağının yanına almak ani vücut ısının artışına ve buna bağlı olarakta dolaşım bozukluğuna neden olabileceğinden sakıncalıdır.

Yapılan bu ilk işlemlerden sonra hemen veteriner hekiminizle görüşerek petinizin genel durumu hakkında bilgi vermeli ve gerekiyorsa götürmelisiniz.
sbfuhhpjşvnfoheruaşikfq
napmaya çalışıon ?