Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Minyatür Bull Terrier
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
[Resim: kucuk1113648611minyatur_bull_terrier_3.jpg]

Temel Özellikleri
MinyatürBull Terrier güçlü yapısı, kare şeklinde simetrik vücudu, aktif ve zekadolu davranışlarıyla tamamen Bull Terrier'in küçük versiyonudur.

Minyatür Bull Terrier güçlü, korkusuz bir ırktır. Her ne kadar üretimamacı güç ve çeviklik üzerine olsa da sakin ve sevecen yapısı ile iyibir arkadaştır. Cesur, eğlenceye düşkün, sevecen, oyuncu vekorkusuzdur. Aynı zamanda sadık, nazik ve itaatkar bir yapısı vardır.Sahibine çok sıkı bağlanır ve devamlı dikkatleri üzerinde toplamakister. Yalnız kalmaya müsait olmayan bir ırktır.

Neler Yapar?
Abisi Bull Terrier gibi kan dökücü ve cesur bir gladyatörün torunuolarak dünyaya geldi. Boyutları bakımından küçük olmakla birliktebenzer özelliklere sahiptir.

Kökeni
1830'larda Bulldoglar ile boğalar arasındaki dövüşlerin yaygın vepopüler olduğu dönemde bu "sporun" tutkunları daha çevik bir köpek eldeetmek amacıyla Bulldog, Old English Terrier ve Spanish Pointerırklarından yararlanarak Bull Terrier ırkını elde etmişlerdir. Fakatdövüşte bekleneni vermeyen Bull Terrier 1850'de "Beyaz şövalye" olarakbilinen beyaz tüylü tipin elde edilmesinden sonra ev köpeği olarakgiderek yaygınlaşmıştır.

Minyatür Bull Terrier ise aynı özellikleri taşıyan, ancak idaresi dahakolay olan bir boyuta indirgenmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucuelde edilmiştir.

Familya: Terrier, mastiff (bull)Diğer Adları: Miniatur Bull Terrier, Minyatür Boğa TeriyeriRengi: Sade beyaz veya herhangi bir baskın renkle birlikte beyazÇıkış Yeri: İngiltereÇıkış Tarihi: 1800'lerOrjinal İşlevi: Fare avı, köpek dövüşleriGünümüzdeki İşlevi: Köpek yarışmalarıOrtalama Ömür: 11-14 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 11-15/11-15 kg
Boy Erkek/Boy Dişi: 25-36/25-36 cm
Ayrica basına buyruktur, eğitimi kesinlikle reddeder bunlarida ben ekleyeyim Smile
laf dinlemiyorlar arkadaşta vardı
alnı dışarı doğru çıkıntılı değişik bi stil lağım farelerine benzetiyorum ve ayrıca şimdi gördüm işlevleri önceden fare avlamakmış ne garip Confused
Referans URL