Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Boğuş için ilk adımlar...
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Selamun aleyküm arkadaşlar..
Üstadlar daha iyi bilirler, sizce bir köpeğin ilk boğuşu kaç aylıkken veya kaç yaşındayken olmalıdır? Rakip köpek neye göre seçilmelidir? Ne kadar ve ne düzeyde sürmelidir? Başka dikkat edilecek hususlar nelerdir? Bu bilgilerin sitede birçok kişinin işine yarayacağını düşünüyorum. Davardan ziyade boğuş için yetiştirilen itlerin soyunu güçlendirmek için bu işe emek vermiş insanlardan bilgi almak istiyorum. Saygılar.
evet böyle bi bilgiye ihtiyacımız var herkes hazırlıyo köpeğini ama taktik veren yok nasıl yapabiliriz bu işi?
yavrunun karakteri ve yapisi bunu zaten kendiliginden ortaya koyar kardesler arasinda belli eder hangisinin daha sert ve korkak oldugu köpegi kesinlikle ilk kavgalarinda daha büyük veya bogusu iyi bilen köpege atmayin bunu yaparken sokak köpekleriden baslayin ciliz korkak köpekler uygundur ama asla uzun sürdürmeyin 2 veya 3 dakika yeterlidir köpeklerin birbirine azami bicimde zarar vermelerine bakin ve mümkümse sokak köpegini fazla yormayin yaziktir hem sokak köpegi deyip gecmeyin sikiya gelince cok saldirgan olurlar ver durduramazsiniz kendi köpeginizide sevip afferim sana diye ödüllendirin
köpek profosyonel olarak 2 yaşından sonra boğuşmaya başlar ve ilk boğuşları kendinden sikleti küçük sokak köpeği değil yani köpeklerle atılmaya başlanır sanraki rakipleri büyüterek gidilir ama sokak köpekleriyle falan boğuş yaptırılmaz zaten içinden geliyorsa köpeğin sonradan yapacağı birkaç tecrübe maçıylada tam ustalaşır köpek köpekte iki şey IRK-CİĞER(korkusuzluk) ve daha sonrası size kalmış antıranman.
slm bogusan köpek 7 aylikkende bogusur 1.5 yasidaykende bogusur köpegin icinden gelecek 2 yasina kadar besleyipte sonra madara olan köpekler de var
efekan kardeş enik köpek boğuşturulmaz köpeğin yüreğinde varsa enikken belli olur eke olduktan sonra yavaş yavaş alıştırılır hiçbir yetiştircide köpeğini sokak köpeğine atmaz çünkü acemi köpeğe ters gelecek harekette bulunurlar sokak köpekleri havlayıp ısırmak gibi buda boğuşturacağın köpeği soğutur onun yerine enikken başlanır köpek hırslandırılmaya tabi köpekte köpekse tabi örneğin dövüştürmeden diğer köpeklere zincirli tasma sizdeyken tut oğlum diyerek yüreklendirilir ve dediğinizi yaptıkça doğru yaptığını göstermek için sevilir. buda köpeğe güven kazanır eke olduktan sonra kendisinden güçsüz veya kendisi gibi olan köpeklere atılır antreman maçı olarak kısa süre atılır köpeği ezmeden alınır ve köpeği severek onun doğru bir şey yaptığı anlatılır. gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir.
benim fikrim enik anneden 45 50 gün süt emdimi tutup ayırıcan bir kere yemek kavgasında gözü korku alsın o kalır soyle düşünün yara gecer ama ızı kalırr asla iz kaybolmazz enik tek basına buyucek sevilmicek cnm cicim diye kendi haline bırakıılıcak oda içinde varsa bogusur kendini kanıtlar...
ben eniğimi daha dişleri çıkmamışken anneden ayırdım herhalde hata yaptım Smile köpeğin psikolojisi bozuk, 2 ay hiç enik veya köpek görmeden büyüdü ve şimdi ise kendi yaşıtlarına nasıl davranacağını bilmiyor oyun oynayamıyor, karşısındaki eniği sürekli ya sırtından ya bacağından ısırıyor sonuçta oyun boğuşla sonlanıyor. ama enikte bir dengesizlik var, bana göre en az 1.5 ay anne sütü emmeli kardeşleriyle oynamalı ve boğuşmalı, bu sayede tecrübe kazanıyor.
(20-02-2010 12:24 )yigit ist demiş ki: [ -> ]benim fikrim enik anneden 45 50 gün süt emdimi tutup ayırıcan bir kere yemek kavgasında gözü korku alsın o kalır soyle düşünün yara gecer ama ızı kalırr asla iz kaybolmazz enik tek basına buyucek sevilmicek cnm cicim diye kendi haline bırakıılıcak oda içinde varsa bogusur kendini kanıtlar...

güzel fikir hoşuma gitti ilk aldığım enikte deneyeceğim
Merhaba arkadaşlar.

Her köpek kendi şartlarında değerlendirilir. Köpekleri idmana ve maça hazırlamak sadece o köpek için geçerli olan metodları uygulayarak başarılı olur. Örneğin afyonlu Arap soyundan gelen köpekleri 24 , baba corc soyundan gelen köpekleri 18 aylıkken ilk deneme maçlarına atabilirisiniz.Fakat burda köpeğin ırkı kadar kendi gelişimini tamamlamış olmasıda çok önemlidir. Bir diğer önemli konuda özgüvendir. Bu konu çok uzun bir konu fakat bu bu üç etkeni;
köpeğin soyu
köpeğin pedelojik yapısı
özgüveni
doğru biçimde gözlemleyip hazırlarsanız başarı daha çabuk gelir.
Sayfa: 1 2
Referans URL