Ana Sayfa - TR Kangal Forum

Tam Versiyon: Pat Patrick'in Pitbull Üretimi ile İlgili Tecrübeleri
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
KASIM-ARALIK .1982 PİTBULL GAZETESİ - PAT PATRİCK
15 Senedir farklı denemeleri yaptım,kazananları yetiştirmek için.herşey geçmişten elimde vardı ,okudum.Ben eminimki,bir çok okuyucuda aynısı denedi .Ben inanıyorumki,bir çok başarılı Yetiştiriciler bana hak veriyorlardır,bir köpeğin enönemli yanı derin gamenessidir,kazanmak için.bazı yetiştiricilerin inandıklarıda,gameness köpeği yetiştirmenin en önemli yanıdır.Diyorlarki ,sert çene ve kabiliyet genlerden miras kalmaz,ama gameness miras kalır.Aslında gerçekte çok başarı gösteren köpekle yetiştiricilik yapmak istemediler.Düşündükleri,o sadece korkudan extra sert ısırıyor .ben kendi köpeklerimle uzun zamandır yeterince yetiştiricilik yapıyorum,bazı fikirler edinebilmek için.Ben inanıyorumki Gameness en önemli karakter özeliğidir bir köpekte yetiştiricilik yapmak için,köpeğinizin başarılı olamsını istiyorsanız.İnanıyorumki öbür özelliklerde önemlidir bir köpekte onlarda genlerden miras kalırlar.Gameness ten sonra,ben dayanıklılığı,dayanıklılık isteği,doğal yapısından gelen kondüsyon buna nasıl demek istiyorsanız,en önemli özeliklerdendir . İKİ KÖpek te aynı güzel formda olabilirler,biri herzaman daha uzun taze durur diğerinden.Öbürünün Gamenessi bittimi,kaybeder maçı.Tabi bir köpeğin benzini(nefesi) bittimi o zamanda kaybeder.Gameness ten ve nefesten sonra ben kabiliyetinden sonra çenesini kullanmasına bakarım ve kendi yaralanmamasınada önem gösteren tabi buna da ring tecrübesi gereklidir.
Ring tecrübesi bir köpeğe ringte rakibini istediği gibi tutmasını ve kurtulamsını sağlar.Bir akıllı döğüşçü temposunu kendi belirler ve bilir,ne zaman hızlanacağını ve ne zaman yavaşlacağını .Ayrıcada kendi stilini değiştirebilir,gerektiği taktirde.Bir sert ısırma her köpeği yardım eder kazanmasına .bazı durumlarda sadece ona sert bir ısırma bile yetebilir kazanması için.yinede ben bu özellikleri teraziye koyduğumuzda Gameness ve diğer saydığım özeliklerin arkasında sert çene derim.Ben ianamıyorum bir sert ısıran korkudan sert ısırdığını .Çoğu sert ısıranlar ,Ch.Marcel gibi , kanıtlanmıştırki Gamenessi sert çenesiyle bile yenememiştir.Sert çene hiç bir zaman Gamenessi etkileyemez.Ben anladımki sinirli köpekler sert çeneye ama gameness ve diğer özelliklere sahib değillerdir,gerçektende olay budur.Nedeni ise , kendilerini kesinlikle biraz olsun geri tutmazlar.Neleri varsa çenede ve güçte verirler,20-30 dakkadan sonra yavaşlarlar ve sonundada pes ederler.Böle bir köpeği Gördüğünüzde çok hoştur ve insanı etkiler.Game bir köpek 20 dakkada kesinlikle herşeyini ortaya koymaz ve göstermez.Onun elinin altında herzaman birşeyler saklıdır.Bence bütün bu özellikler(Gameness,doğal dayanıklılık,kabiliyet ve çene)yavrulara birer mirastır.Bir köpeğin genetik gölgesi soyunla ilgilidir.Tombstone Game bir köpekti,bir orta dereceli çeneli.Ama öğle bir sert çeneli yavrular veriyorduki aynı:Ch.Snubby, Ch.Reno, Gr.Ch.Hope ve Ch. Tonka . NEDEN ?Babası Maloneys Toot idi. Toot , Tudors Spike ve Carvers Black Widow un oğlu idi.İkiside sert çenelilerdi.Başka bir oğlu Toot un,Maloneys Davis idi ,o bir orta derecede çeneli ,Game bir köpekti.Davis ten olma bir köpek enmeşhur Ch.Our Gal Sunday ve başka sert çeneli köpeklerdi.Bir köpek çok sert çeneli olabilir , ama batım kardeşleri ve soyunda sert çeneli değillerse, o zaman gelecekteki eşleşmelerinde ki yavrularında çok sert çeneli bir köpekler bekleyemezsiniz.Eğer bir sert çeneli bir köpek sert çeneli soydan geliyor ise o zaman yavrularıda sert çeneli olurlar.Bu diğer özellikler içinde geçerlidir.Game köpek kazanır genelde ama tabikide herzaman değil.Bir çok kez game bir köpek game olmayan bir köpeğe karşı kaybetti.Game i az olan köpek Dead Game ve deep game bile değil.O sadece Game olanından akıllı dır,o yüzdende ben sadece Game üzerinede yetiştiricilik yapmam ve terciğte etmem.Game bir köpek az bir stil ile sert bir köpeği genelde yener.Ama ne oluyor , aynı köpek aynı bir köpekle karşılaşınca,yanlızca stili daha iyi olupta.Bence herkez bilir neler olacağını.
Sadece sert çeneye yetiştiricilik yapmak zaman zaman moda gibidir.Ama sert çenelileri hep birbirnle eşleştirirseniz sert çeneli ler olur ve rakibini kolaylıkla yenmesi için burda da Game ikinci sırayı alır ,tabi bunuda teori yönden öle gözükür.Böle düşünmek bu zamanlarda ön planda ,ama 20 sene önceki bazı yetiştiriciler diyorki biz bu özelliği yakaladık.Onlar bu köpekleri korku çözücü diye adlandırırlar.Bu köpekler normal döğüş köpeği için fazladırlar ve 20 dakkada maçı alırlar,tabiki bunuda yetiştiricileri idaa ederler .Bu yetişririciler yenidirler bu sporda , yada çok akıllı değillerdir.onların diğer köpeklerden saygısı yoktur 1-2 -3 saate maç kazanmış olanlardan.her köpek 2-3- yada 4 saat yenmek için uğraşırlarsa onlar için öle köpekler zayıftırlar *Show*ta.Şayet köpeklerinden birisi 1-2 saat te maç yapıp kazanırlarsa köpeklerinin Game olduğunun kanatidir ve delil dir onlar için ama ne yazıkki o kadar çok ta kazanmış *Show*larıda yoktur onların teorisinin altını çizerek onlara destek çıkabilecek.
Aslında tam tersi,hiçbir başarılı yetiştirici,çok W li köpeği üretmemiştir,herzaman sert çeneyi aramışlardır.Biraz olsun içinde bir gerçek yatıyor korkutucu sert çeneli köpekler hakkında da ,Game olmadan kazanmaları hakkında.Fakat,herzamanda fazlalıkta yoktur ve uzunda sürmez.Burda size bir kaç sebep sunacam neden öle olmadığını.1 ci. sert çeneli olan ,atalarından daha sert tirler.Hiç bir zamanda kendileri gibi sert çeneli yavru vermezler,Hiç Jimmy Boots kendisi gibi sert çeneli yavru verdimi?HAYIR. Mangrums Shorty en sert çeneli dişi idi ,ömrümde gördüğüm , ama hiç bir yavrusu da kendisi gibi sert çeneli değildi.Kaçtane GR.CH. ART ın oğlu kendi gibi ısırıyordu ? HİÇBİRİ.Genelde bu deli çeneli ısıranlar verdikleri yavrular orta çeneli yavru atmışlardır, 2 ci. Hiç bir köpek ne kadar korkutucu olursa olsun,hiç bir zaman hızlı ve kolay bir kazanmasını hesaplaymaz.Jimmy Boots ve Benny Bob gibi köpekler rakiplerini kısa zamanda böcek gibi eziyorlardı.Fakat ikisi karşılaştıklarında,2 saati geçti.Game , dayanıklılık, ve güç demekki büyük roll oynuyor,çeneden önce.Benny Bob rakibine daha fazla zarar verdi, ama sonunda da o kaybetti.Sert bir çene bir Boxer in sert bir kroşesi gibi dir,noktayı bulması lazım rakibine bir şey yapabilmesi için.Bazen ,en zor yenilecek köepkler, Braddock yada Bolio,sert çeneli köpekleri havayı ısırttırdılar.Köpekler Chenleng ,Bolio,Strider yada Braddock 20 dakkada yada daha az zamanda hiçbir zaman maç kazanmamışlardır .Fakat öle köpekleri yendilerki,listelerinde çok hızlı W leri alanları.
Sert çeneli köpekler düşük sınıflarda köpekleriyenebilirler ama bir kaç sınıf çıktıktan sonra ve daha kaliteli köpeklerle karşılaştıklarında,onlara bütün Gamenessi, Dayanıklılık ve kabileyiti ona lazım olacaktır.
Bende 5 tane damızlık erkek var,çoğu zaman onları kullanırım.Sadece 2 si deli ısırır.Diğer 3 ü orta çenelidirler.5 inde de extrem Gamenesse sahiptirler ve dohal dayanıklıdırlar ve aynı soydan geliolar.Ben eğer dışardan bir damızlık ararsam ,dead game olanından bakarım,doğuştan kondisyonlu olanına ,Jeep ve Homer gibi.Panama red yada Pit general in yerine.Belki Panama red 3 saat giderdi , mecbur kalsa.ama Jeep ve Homer gidiolar bunu bilmek çok iyi .Eğer bir yetiştirici sert çeneli köpeğini överse Gamenesse karşı çekeceği vardır.Tabiki de gamenessli dayanıklı ve cehennem gibi ısıran bir köpek yetiştirdiysen o zaman Pazarın içindesin demektir.
Pat Patrick.
bence dünyada, sert çeneye en fazla önem veren...
en sert çeneli köpekler bu adamın köpeklerinden ve boylesten çıkmıştır.bizde ikisinin crossunu besliyoruz gerçekten damağı sorunlu olmasına karşın 10 dk da köpeği şoka sokacak kadar sert ısırıyor..
arkadaşım besliyosan benim amstaffla maç yaptıralım 10dkkada şok ediyo dedin ya bi yaptıralım
bana göre dünyanın en büyük dogmanlerinden birisi çok mantıklı üretimler yapmış
arkadaslarr pıtbul bulunur alınır satılır takas yapılırBig Grin her turlu
gamenessli dayanıklı ve cehennem gibi ısıran bir köpek yetiştirdiysen o zaman Pazarın içindesin demektir.
bu adamın köpekleri öyle deli çeneli köpekler değildir ve çeneyede kendi
dediği gibi pekte önem vermez...
ama şu bi gerçek dayanıklı ve nefesli köpekler üretmekte
bu kan köpeklerde balıkesirli bazı kardeşlerimiz
gerçekten çok iyilerdir...
Adam dışardan köpek alırsam dead game olanından alırım demiş dead game ölen köpekler için kullanılmıyormuydu ?
Dead game ölümüne soncu oluyor ölene kadar terk etmiyor...

Sert çene bi yere kadar dayanıklılık olmazsa kaybeder ırk olarak dayanıklılık birinci özellik olmalı artısı olarak çene olabilir...
Sayfa: 1 2
Referans URL